Domaća platforma Okitoki za bolju komunikaciju i jednostavniju administraciju u vrtićima

Domaća platforma Okitoki za bolju komunikaciju i jednostavniju administraciju u vrtićima

Nedavno je predstavljena nova domaća inovativna platforma Okitoki kojom je započela nova era digitalizacije vrtića. Kvalitetnija komunikacija, kontinuirani prijenos znanja, iskustava i informacija, izgradnja boljeg i čvršćeg odnosa roditelja i odgojitelja, a sve u cilju sretnijih vrtića i zadovoljnije djece, pojašnjavaju tvorci aplikacije Okitoki.

Okitoki svojim korisnicima pomaže da atmosfera u vrtićima bude još bolja i da odgojitelji i roditelji međusobno više komuniciraju. Zahvaljujući svojim brojnim suvremenim funkcionalnostima, Okitoki odgojiteljima omogućava da u samo par klikova roditeljima u realnom vremenu pruže uvid u aktivnosti njihove djece za vrijeme boravka u vrtiću. Ova platforma omogućava im dijeljenje najrazličitijih sadržaja – od fotografija, dokumenata, servisnih informacija pa do dječjih likovnih radova ili kratkih videa koji roditeljima prenose atmosferu u vrtiću.

Svi sadržaji u aplikaciji ostaju trajno i moguće ih je koristiti u bilo kojem trenutku. Unutar aplikacije moguće je kreirati i odvojene grupe i pojedinačne chatove. Praktičan feature je mjesečni, tjedni ili dnevni kalendar s pregledom aktivnosti, kao i pregled i upis na dodatne aktivnosti samo jednim klikom.

Okitoki pojednostavljuje administraciju, smanjuje papirologiju te tako oslobađa dragocjeno vrijeme za rad s djecom. Na taj se način povećava i zadovoljstvo vrtićkih djelatnika, ali i roditelja te, naravno, djece kao ključnih korisnika vrtića. Aplikacija je razvijena u suradnji s odgojiteljima i roditeljima te je posve prilagođena hrvatskom obrazovnom sustavu.

“Kao majci vrtićke djece, uvid u to kako izgleda dan mog djeteta te kvalitetna, brza i jednostavna komunikacija s odgojiteljima visoko je na mojoj listi prioriteta. Nažalost, ona se uglavnom svodi na prijenos kratkih praktičnih informacija, a sada je, zbog pandemije koronavirusa i epidemioloških mjera, dodatno sužena i ograničena. Stoga smo posebnu pozornost posvetili komunikacijskim funkcionalnostima Okitokija koje odgojiteljima omogućuju da pokažu cijeli proces kroz koji djeca prolaze u vrtiću, te tako steknu bolje razumijevanje roditelja”, rekla je Tatjana Novak iz Okitokija.

Osim toga,  poznato je da posao odgojitelja i ravnatelja podrazumijeva i obavljanje administrativnih poslova, kojih u vrtiću ima puno. Primjerice, evidencije dolazaka, uplata i izostanaka još uvijek se često vode u papirnatom obliku, a tu su i različita izvješća i statistike koje se u vrtićima redovito pripremaju. Sve to, naravno, uzima jako puno vremena kojega bi djelatnici mogli znatno kvalitetnije iskoristiti. Sada će im, uz Okitoki, to konačno poći za rukom.

Gledano s praktične strane, velika i važna novost koju donosi Okitoki je mogućnost automatske izrade računa i plaćanja mjesečne vrtićke naknade i to putem internet bankarstva, kreditnih ili debitnih kartica. Okitoki omogućuje i tokenizaciju i pretplatu, što pak osigurava bolji cash flow vrtića, a sustav će se pobrinuti i za obavijesti zaboravnim roditeljima te će ih podsjetiti na neplaćena zaduženja.

Naknadu za korištenje Okitokija plaća vrtić, putem mjesečne pretplate, tako da je za roditelje posve besplatan, dok su instalacija i korištenje vrlo  jednostavni i intuitivni.

Iz Okitokija poručuju kako su se doista potrudili razviti što kvalitetniji i praktičniji odgovor na brojne izazove pred kojima se svakodnevno nalaze odgojitelji, ravnatelji, ali i roditelji vrtićke djece. A da su u tome i uspjeli, svjedoče i neki od vrtića iz Zagreba i Samobora koji su među prvima uveli ovu suvremenu i inovativnu platformu. Uvjerili su se da osim što odgojiteljima omogućava učinkovitiji i kvalitetniji rad s djecom u vrtiću, Okitoki roditeljima omogućava praćenje napretka djeteta te ih inspirira i instruira i za kvalitetan nastavak rada s djetetom kod kuće. Danas Okitoki ima već 1700 zadovoljnih korisnika, a njihov broj raste iz dana u dan.

Još iz kategorije

Aplikacija Moovit postala Huaweijev službeni partner za gradsku mobilnost

Aplikacija Moovit postala Huaweijev službeni partner za gradsku mobilnost

21.10.2021.

Huawei je objavio kako je odabrao Moovit, aplikaciju broj jedan za gradsku mobilnost u vlasništvu tvrtke Intel, za svog službenog partnera koji će gostima događanja pomoći da da sigurno pristignu u kongresni centar Mess Wien, gdje će Huawei predstaviti najnoviji uređaj iz Huawei nova serije pametnih telefona.

Prosječna plaća nastavila rasti, u Zagrebu je prešla granicu od 8.000 kuna

Prosječna plaća nastavila rasti, u Zagrebu je prešla granicu od 8.000 kuna

20.10.2021.

Prema podacima servisa MojaPlaća, u trećem kvartalu 2021. godine prosječna mjesečna neto plaća (s uključenim dodacima na plaću) u Hrvatskoj je iznosila 7.237 kuna, što je 7% više nego u istom kvartalu prethodne godine te 1% više nego u prethodnom kvartalu 2021. godine.

Minecraft je malwareom najinficiranija igra na tržištu s 228 tisuća zaraženih korisnika

Minecraft je malwareom najinficiranija igra na tržištu s 228 tisuća zaraženih korisnika

19.10.2021.

Industrija videoigara procvala je tijekom pandemije koronavirusa jer su ljudi više no ikad prije bili zatvoreni u svojim domovima i trebali su neku razonodu. Naravno, takva situacija motivirala je hakere da se angažiraju pa “udare” jače no ikad kako bi iskoristili tako nešto.