Domaća platforma Okitoki za bolju komunikaciju i jednostavniju administraciju u vrtićima

Domaća platforma Okitoki za bolju komunikaciju i jednostavniju administraciju u vrtićima

Nedavno je predstavljena nova domaća inovativna platforma Okitoki kojom je započela nova era digitalizacije vrtića. Kvalitetnija komunikacija, kontinuirani prijenos znanja, iskustava i informacija, izgradnja boljeg i čvršćeg odnosa roditelja i odgojitelja, a sve u cilju sretnijih vrtića i zadovoljnije djece, pojašnjavaju tvorci aplikacije Okitoki.

Okitoki svojim korisnicima pomaže da atmosfera u vrtićima bude još bolja i da odgojitelji i roditelji međusobno više komuniciraju. Zahvaljujući svojim brojnim suvremenim funkcionalnostima, Okitoki odgojiteljima omogućava da u samo par klikova roditeljima u realnom vremenu pruže uvid u aktivnosti njihove djece za vrijeme boravka u vrtiću. Ova platforma omogućava im dijeljenje najrazličitijih sadržaja - od fotografija, dokumenata, servisnih informacija pa do dječjih likovnih radova ili kratkih videa koji roditeljima prenose atmosferu u vrtiću.

Svi sadržaji u aplikaciji ostaju trajno i moguće ih je koristiti u bilo kojem trenutku. Unutar aplikacije moguće je kreirati i odvojene grupe i pojedinačne chatove. Praktičan feature je mjesečni, tjedni ili dnevni kalendar s pregledom aktivnosti, kao i pregled i upis na dodatne aktivnosti samo jednim klikom.

Okitoki pojednostavljuje administraciju, smanjuje papirologiju te tako oslobađa dragocjeno vrijeme za rad s djecom. Na taj se način povećava i zadovoljstvo vrtićkih djelatnika, ali i roditelja te, naravno, djece kao ključnih korisnika vrtića. Aplikacija je razvijena u suradnji s odgojiteljima i roditeljima te je posve prilagođena hrvatskom obrazovnom sustavu.

“Kao majci vrtićke djece, uvid u to kako izgleda dan mog djeteta te kvalitetna, brza i jednostavna komunikacija s odgojiteljima visoko je na mojoj listi prioriteta. Nažalost, ona se uglavnom svodi na prijenos kratkih praktičnih informacija, a sada je, zbog pandemije koronavirusa i epidemioloških mjera, dodatno sužena i ograničena. Stoga smo posebnu pozornost posvetili komunikacijskim funkcionalnostima Okitokija koje odgojiteljima omogućuju da pokažu cijeli proces kroz koji djeca prolaze u vrtiću, te tako steknu bolje razumijevanje roditelja“, rekla je Tatjana Novak iz Okitokija.

Osim toga,  poznato je da posao odgojitelja i ravnatelja podrazumijeva i obavljanje administrativnih poslova, kojih u vrtiću ima puno. Primjerice, evidencije dolazaka, uplata i izostanaka još uvijek se često vode u papirnatom obliku, a tu su i različita izvješća i statistike koje se u vrtićima redovito pripremaju. Sve to, naravno, uzima jako puno vremena kojega bi djelatnici mogli znatno kvalitetnije iskoristiti. Sada će im, uz Okitoki, to konačno poći za rukom.

Gledano s praktične strane, velika i važna novost koju donosi Okitoki je mogućnost automatske izrade računa i plaćanja mjesečne vrtićke naknade i to putem internet bankarstva, kreditnih ili debitnih kartica. Okitoki omogućuje i tokenizaciju i pretplatu, što pak osigurava bolji cash flow vrtića, a sustav će se pobrinuti i za obavijesti zaboravnim roditeljima te će ih podsjetiti na neplaćena zaduženja.

Naknadu za korištenje Okitokija plaća vrtić, putem mjesečne pretplate, tako da je za roditelje posve besplatan, dok su instalacija i korištenje vrlo  jednostavni i intuitivni.

Iz Okitokija poručuju kako su se doista potrudili razviti što kvalitetniji i praktičniji odgovor na brojne izazove pred kojima se svakodnevno nalaze odgojitelji, ravnatelji, ali i roditelji vrtićke djece. A da su u tome i uspjeli, svjedoče i neki od vrtića iz Zagreba i Samobora koji su među prvima uveli ovu suvremenu i inovativnu platformu. Uvjerili su se da osim što odgojiteljima omogućava učinkovitiji i kvalitetniji rad s djecom u vrtiću, Okitoki roditeljima omogućava praćenje napretka djeteta te ih inspirira i instruira i za kvalitetan nastavak rada s djetetom kod kuće. Danas Okitoki ima već 1700 zadovoljnih korisnika, a njihov broj raste iz dana u dan.