Djeca sve manje gledaju TV

Djeca sve manje gledaju TV

Foto: Shutterstock

Novo istraživanje provedeno u Velikoj Britaniji pokazalo je kako djeca sve više svojeg vremena provode online, a sve manje pred TV-om. Nažalost, djeca su sve ovisnija o pametnim telefonima i tabletima, a njih čak preko 80 posto u Velikoj Britaniji ima pametne telefone u dobi od 12-15 godina.

Istraživanje Ofcoma pokazuje kako britanska djeca u dobi između 5 i 15 godina provedu 15 sati online svaki tjedan - jedan sat i 18 minuta više nego prošle godine. Što se tiče dobrog starog televizijskog programa, ono je palo na 13 sati i 36 minuta tjedno – u odnosu na prošlu godinu to je smanjenje od sat i 14 minuta.

Unatoč tome, 90% djece i dalje općenito ima tendenciju da gleda televiziju svaki dan od 18 do 21h. Tableti su popularni kod djece predškolske dobi, a dvije trećine roditelja s djecom u dobi između 12 i 15 vjeruje kako njihovo dijete ima "dobru ravnotežu" između vremena koje provede ispred ekrana i drugih aktivnosti.

Najviše se online gledaju glazbeni spotovi, crtići i razni isječci. Dječji život je postao digitalan i u to nema sumnje. Pitajte koji put svoje klince znaju li što je to graničar ili pikulanje. Ili im pokažite kako se to radi, neće im škoditi.

Još iz kategorije

Na Dane komunikacija stižu najutjecajniji oglašivač svijeta i poznati bihevioralni strateg

Na Dane komunikacija stižu najutjecajniji oglašivač svijeta i poznati bihevioralni strateg

27.01.2020. komentiraj

Poznata su prva imena festivala – Keith Weed, kojeg Forbes već treću godinu u nizu proglašava najvećim i najutjecajnijim svjetskim marketingašem, potvrdio je dolazak u Hrvatsku na Dane komunikacija, a najavljen je i Rory Sutherland, britki strateški um, autor i ekscentrični govornik s milijunima pregleda na TED Talku.

Mladen Gregović odlazi iz Combisa

Mladen Gregović odlazi iz Combisa

27.01.2020. komentiraj

Član Uprave regionalne ICT tvrtke Combis i glavni direktor za operacije Mladen Gregović podnio je ostavku na svoje dužnosti te nastavlja karijeru izvan kompanije. Ostavka stupa na snagu 1. veljače 2020. godine. Podsjetimo, to je drugi odlazak iz Uprave Combisa posljednih mjeseci jer je početkom listopada prošle godine ostavku dao predsjednik Uprave Hrvoje Išek.

Uskoro počinje Digital Takover 2020

Uskoro počinje Digital Takover 2020

27.01.2020. komentiraj

Suosnivač globalnog diva Netflix, hrvatski kraljevi startupova, digitalni genije iz LEGO svijeta i svjetska food futuristica, državnici, predavači, stručnjaci, vizionari, inovatori, tehnološki izumitelji, financijski i digitalni eksperti – sve njih okuplja 13. ožujka na Zagrebačkom Velesajmu najveći regionalni digitalni summit & expo Digital Takeover. Jedinstveni događaj takve vrste u Hrvatskoj dovodi najveće stručnjake iz svijeta biznisa i tehnologije, a rekordan broj posjetitelja će u više od 13 sati bogatog programa kroz inspirativna predavanja i aktivan networking čuti najbolje poslovne prakse ovih renomiranih svjetskih i domaćih stručnjaka. Publiku očekuju brojne ideje, koncepti, inovacije i proizvodi koje će moći čuti, vidjeti i isprobati na licu mjesta.