Direktorica poslovnog razvoja TiVo-a Lisette Preston-Barnes među prvim govornicima na NEM Networku

Direktorica poslovnog razvoja TiVo-a Lisette Preston-Barnes među prvim govornicima na NEM Networku

Lisette Preston-Barnes iz TiVo-a, Adam Cunningham iz Allied Global Marketinga, Dan Sefton iz Seven Seas Filmsa, Guy Bisson iz Ampere Analysisa i Dragan Marjanović iz Bitmovina samo su neki od prvih govornika koji će sudjelovati na panelima, 1 na 1 razgovorima i case studyjima u sklopu nove platforme za profesionalce iz TV industrije - NEM Network.

NEM Network kreće s radom 19. kolovoza 2020. i sastojat će se od dva glavna elementa - B2B VOD-a i B2B Platforme. Svake srijede u 15:00, kada će se postavljati novi video na B2B VOD, neki od najvažnijih stručnjaka iz TV industrije dijelit će svoja poslovna iskustva na panel diskusijama, 1 na 1 razgovorima i case studyjima. NEM Network će također imati prostor za online networking na B2B Platformi gdje će se korisnici moći grupno ili individualno dopisivati i zvati te će primati novosti iz svijeta TV industrije u posebno kreiranom Business newsfeedu. Tijekom prvog mjeseca, od pokretanja NEM Networka do 19. rujna, svi korisnici će moći gledati B2B VOD i isprobati B2B Platformu potpuno besplatno.

NEM Network će pokrivati najrelevantnije teme iz TV industrije Prvi video koji će biti objavljen na B2B VOD-u 19. kolovoza je case study koji će prezentirati Guy Bisson, Research Director iz Ampere Analysisa. U „pogledu iznutra“, Bisson će podijeliti svoje mišljenje o tome dominiraju li streaming servisi Pay-TV-jem u 2020. godini.

Prvi panel koji će biti dostupan na NEM Networku od 9. rujna bit će o prilikama i/ili izazovima za tehnološke kompanije uslijed globalnih promjena i iznenadnog rasta konzumacije TV sadržaja. Jedna od sudionica na panelu je Lisette Preston-Barnes, Business Development Director iz TiVo-a. S 15-godišnjim iskustvom u medijskoj industriji i TV oglašavanju, Preston-Barnes je utemeljila napredno oglašavanje i analitičko poslovanje u EMEA regiji za TiVo te je razvila regionalnu strategiju rasta za podupiranje TiVo-ovih proizvoda Sponsored Content Discovery i Television Data. Uz Preston-Barnes, na panelu će sudjelovati i Dragan Marjanović, Product Specialist u Bitmovinu, a diskusiju će moderirati Maria Rua Aguete, Executive Director i Technology Fellow u tvrtki Omdia.

Prvi 1 na 1 razgovor koji će se moći gledati od 26. kolovoza bit će s Adamom Cunninghamom, Chief Global Strategistom iz kompanije Allied Global Marketing. Fokus razgovora je kako osigurati uspješnu marketinšku kampanju za serije na linearnoj televiziji u odnosu na streaming servise. Dok klijenti Allieda uključuju kompanije kao što su Netflix, HBO, Universal Studios, Disney i mnoge druge, Cunninghamova uloga u kompaniji uključuje vođenje širenja poslovanja na internacionalna tržišta.

Još jedan zanimljiv razgovor koji će se voditi tijekom prvog mjeseca NEM Networka bit će s Danom Seftonom iz Seven Seas Filma, autorom i scenaristom serije The Mallorca Files. Uz uvid u svoj projekt, Sefton će podijeliti iskustvo pisanja za internacionalnu televizijsku publiku u diskusiji pod nazivom “The Mallorca Files: Creating the European Writers Room“ koja će se moći gledati od 2. rujna. Razgovor sa Seftonom vodit će Michael Pickard, urednik magazina i portala Drama Quarterly u vlasništvu

C21 Media.

NEM-ov TV Writing Contest premješten na NEM Network Nakon uspješnog prvog izdanja NEM-ovog TV Writing Contesta, drugo izdanje natjecanja za profesionalne i amaterske scenariste bit će održano online, također u sklopu NEM Networka. Članovi žirija koji će ove godine ocjenjivati pristigle projekte su kompanije poput HBO Europe, Beta Film, RAI, Hrvatska Radiotelevizija, RTL Hrvatska, PÖFF - Black Nights Film Festival, CineLink Industry Days, Zig Zag Productions, Torino Film Lab, Joyrider i Screenwriters School Michaela Luckera. Rok za prijavu projekata je 19. listopada, a Contestant Package koji je obavezan za sudjelovanje u natjecanju kao i ostale Early Bird ponude dostupne su na NEM Network službenim web stranicama.