Digitalizirajte svoje poslovanje i ostanite konkurentni

Digitalizirajte svoje poslovanje i ostanite konkurentni

Najposjećenija konferencija Udruge HUP ICT pod nazivom Digitalna (R)evolucija, 5. veljače 2020. u zagrebačkoj Laubi po treći put će na jednom mjestu okupiti poduzetnike, vodeće stratege i kreatore digitalne ekonomije koji su složni u jednom – digitalizacija poslovanja i transformacija poslovnog okruženja ključna je za daljnji razvoj.

Digitalna (R)evolucija, jedina netehnološka konferencija o digitalizaciji, prva je i jedina konferencija koju organiziraju poduzetnici za poduzetnike. Motiv za treću konferenciju je nedavno provedeno globalno IMD istraživanje na temu digitalne konkurentnosti, na kojem je Hrvatska pala za sedam mjesta i to isključivo zbog niske "spremnosti za budućnost".

„Istraživanje je pokazalo kako hrvatske tvrtke mogu kroz digitalizaciju ostvariti veliki potencijal u unaprijeđenju poslovanja. Razlog leži u činjenici da se veliki broj novih tehnologija  kao što su cloud, big data, advanced analytics i druge, ograničeno uvode i primjenjuju a da se pri tome poslovni i operativni modeli suštinski ne mijenjaju. Zbog toga naši upravljački kapaciteti trebaju postati još više tehnološki osvješteni, a naše tvrtke sposobne uvoditi nove organizacijske modele koje omogućava tehnologija, kako bi postale konkurentnije“, rekao je predsjednik HUP-ICT Udruge, Boris Drilo.

Radni moto trećeg izdanja konferencije je Talenti, Agilnost, Tehnologija kako bi se poduzetnicima ukazalo na važnost sve tri sastavnice uspješne digitalne transformacije. Cilj i ideja HUP-ove ICT Udruge je da putem ove konferencije ukaže svojim članovima i svim drugim sudionicima na pozitivne promjene koje donosi digitalna tehnologija.

„Osvrnut ćemo se na stanje razvijenosti digitalne ekonomije u Hrvatskoj, pokazati kako razmišljaju naši poduzetnici i menadžeri, te koliko su se naša poduzeća pomakla u smislu digitalizacije. Na konkretnim primjerima pokazat ćemo uspješne projekte digitalne transformacije koje su provele hrvatske tvrtke“, najavljuje Ivan Ante Nikolić, direktor konferencije te dodaje kako vjeruje da će ovi primjeri motivirati i druge tvrtke da se trgnu i prepoznaju prilike, ali i izazove koje hrvatskom gospodarstvu donosi digitalizacija.

Produktivnost hrvatskog gospodarstva je tek na 67% europskog prosjeka i upravo je digitalizacija prava prilika za podizanje vrijednosti digitalne ekonomije, koja će se do 2025. učetverostručiti. Digitalna (R)evolucija pomaže hrvatskim poduzetnicima i društvu da prepoznaju mogućnosti digitalne tehnologije

Za gospodarstvo i ekonomiju od iznimne važnosti je da poduzetnici shvate važnost primjene digitalnih tehnologija u poslovanju – njihova implementacija ne zahtjeva nužno i velika ulaganja, a dostupnije su više nego ikad. Odvažnost i spremnost na promjene glavni je moto organizatora Digitalne (R)evolucije 2020.

„ Vjerujemo da će teme koje namjeravamo obraditi, kao i primjeri iz prakse koje ćemo pokazati, svakom sudioniku ilustrativno dočarati što ove promjene znače za pojedince, tvrtke i ukupno gospodarstvo i kako transformacija utječe na dinamiku i potrebe prilagodbe novim tržišnim uvjetima i zahtjevima“, poručuje direktor programskog odbora konferencije Ivan Maglić.

Još iz kategorije

10 nužnih i k tome besplatnih Windows 10 aplikacija

10 nužnih i k tome besplatnih Windows 10 aplikacija

07.12.2019. komentiraj

Besplatni softver za Windows uvijek je poželjan jer korisnici ne žele plaćati nešto što mogu dobiti na kvalitetan način bez potrebe plaćanja.

Kako porezna uprava vidi plaćanje kripto valutama

Kako porezna uprava vidi plaćanje kripto valutama

06.12.2019. komentiraj

Nakon HNB-a pitali smo i poreznu upravu o plaćanju dobara i usluga, pa tako i automobila kripto valutama Porezna uprava Ministarstva financija uputila nas je na mišljenje iz 2017. godine u kojem stoji da je prema podacima dostupnima na Internetu, Bitcoin je virtualna valuta, neovisna o centralnim bankama te stoga račun s bitcoinima ne može biti zamrznut niti se pomoću njih može pratiti bilo kakva transakcija i nije pod ingerencijom monternih vlasti. Bitcoin je decentralizirana, distribuirana, anonimna platna mreža, a ujedno i virtualna valuta koju ta platna mreža koristi. Zbog svoje anonimnosti, trenutno je bitcoin po svojim značajkama usporediv plaćanju u gotovu novcu.

Moj e-račun odnosno tvrtka Elektronički računi bit će brisana s popisa za razmjenu elektroničkih računa

Moj e-račun odnosno tvrtka Elektronički računi bit će brisana s popisa za razmjenu elektroničkih računa

06.12.2019. komentiraj

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta u jednom je od svojih mailova upućenih korisnicima objavilo kako će tvrtka Elektronički računi d.o.o. izbrisana s Popisa informacijskih posrednika koji razmjenjuju eRačune sukladno zakonima i normi.