Deset žena ušlo u najuži izbor za ovogodišnje nagrade najboljim poduzetnicama

Deset žena ušlo u najuži izbor za ovogodišnje nagrade najboljim poduzetnicama
Fotolia

U povodu Svjetskog dana poduzetnica bit će proglašene najbolje hrvatske poduzetnice. Mreža poduzetnica i poslovnih žena Women in Adria i Institut za razvoj ženskog poduzetništva i vodstva Adria koji izbor organiziraju već tri godine, objavili su da u završnicu ulazi deset poduzetnica.

„Poduzetnice odlično, ali samozatajno rade svoj posao i zato nam je svake godine izazov potaknuti ih da se uključe u izbor za one najbolje. Nije istina da je dovoljno šutjeti i kvalitetno raditi. Nitko vas sam neće otkriti i pohvaliti! Morate jasno i glasno reći tko ste i što radite. A super ste i ako to nećete objaviti zbog sebe, učinite to zbog drugih. Nadahnjujući druge možete mijenjati njihove živote na bolje, uliti im snagu da idu dalje... Žiriju je ove godine zaista bio izazov izabrati najbolje, no za nas su to slatke muke i osjećamo se privilegiranima što smo u toj ulozi i imamo priliku upoznati sve ove divne poduzetnice“, istaknula je Kristina Ercegović, predsjednica žirija za dodjelu nagrada najboljim hrvatskim poduzetnicama.

Nagrade će se dodijeliti u četiri kategorije: Start-up poduzetnica godine, Mikro poduzetnica godine, Perspektivna poduzetnica godine i Inspirativna poduzetnica godine.

„Prva je kategorija namijenjena poduzetnicama čija je tvrtka mlađa od pet godina, druga je za one koje zapošljavaju do pet ljudi, a treća za one koje imaju veći broj zaposlenih. Nagradu Inspirativna poduzetnica godine može primiti žena iza koje je pet godina vođenja vlastite tvrtke s najmanje pet zaposlenih koja bilježi kontinuirani rast poslovanja. Ove smo godine zapazili da uspješne poslovne prate i nevjerojatne osobne priče“, kazala je Ivana Matić, osnivačica mreže Women in Adria.

U završnici izbora za Start-up poduzetnicu godine su Danijela Balikić i Tihana Šmitran. Mikro poduzetnicom godine bit će proglašena Ana Keglović Horvat ili Anamarija Cicarelli. Nagradu za Perspektivnu poduzetnicu godine primit će Ana Fresl ili Selma Smajić.

U glavnoj kategoriji, onoj za Inspirativnu poduzetnicu godine, su Josipa Maslać Petričević, osnivačica obrta Naftalina koji u tekstilnoj industriji posluje već 35 godina i jedan je od vodećih dobavljača korporativnog i industrijskog sektora u Hrvatskoj i šire, Sandra Boljkovac Stojak, osnivačica tvrtke Ciklopea koja je u 14 godina postala jedna od vodećih prevoditeljskih tvrtki u jugoistočnoj Europi te Ivana Janković Šafarić i Lana Janković Darapi, sestre koje su prije sedam godina preuzele obiteljsku tvrtku Micro-Link, jednu od vodećih hrvatskih tvrtki za projektiranje i integraciju kompleksnih komunikacijskih rješenja.

Dodjela nagrada najboljim hrvatskim poduzetnicama održat će se u utorak, 14. studenoga u hotelu Westin u Zagrebu. Okrugli stol i prigodni program počinje u 9, a sama dodjela u 10 sati.