Deset žena ušlo u najuži izbor za ovogodišnje nagrade najboljim poduzetnicama

Deset žena ušlo u najuži izbor za ovogodišnje nagrade najboljim poduzetnicama

Foto: Fotolia

U povodu Svjetskog dana poduzetnica bit će proglašene najbolje hrvatske poduzetnice. Mreža poduzetnica i poslovnih žena Women in Adria i Institut za razvoj ženskog poduzetništva i vodstva Adria koji izbor organiziraju već tri godine, objavili su da u završnicu ulazi deset poduzetnica.

„Poduzetnice odlično, ali samozatajno rade svoj posao i zato nam je svake godine izazov potaknuti ih da se uključe u izbor za one najbolje. Nije istina da je dovoljno šutjeti i kvalitetno raditi. Nitko vas sam neće otkriti i pohvaliti! Morate jasno i glasno reći tko ste i što radite. A super ste i ako to nećete objaviti zbog sebe, učinite to zbog drugih. Nadahnjujući druge možete mijenjati njihove živote na bolje, uliti im snagu da idu dalje... Žiriju je ove godine zaista bio izazov izabrati najbolje, no za nas su to slatke muke i osjećamo se privilegiranima što smo u toj ulozi i imamo priliku upoznati sve ove divne poduzetnice“, istaknula je Kristina Ercegović, predsjednica žirija za dodjelu nagrada najboljim hrvatskim poduzetnicama.

Nagrade će se dodijeliti u četiri kategorije: Start-up poduzetnica godine, Mikro poduzetnica godine, Perspektivna poduzetnica godine i Inspirativna poduzetnica godine.

„Prva je kategorija namijenjena poduzetnicama čija je tvrtka mlađa od pet godina, druga je za one koje zapošljavaju do pet ljudi, a treća za one koje imaju veći broj zaposlenih. Nagradu Inspirativna poduzetnica godine može primiti žena iza koje je pet godina vođenja vlastite tvrtke s najmanje pet zaposlenih koja bilježi kontinuirani rast poslovanja. Ove smo godine zapazili da uspješne poslovne prate i nevjerojatne osobne priče“, kazala je Ivana Matić, osnivačica mreže Women in Adria.

U završnici izbora za Start-up poduzetnicu godine su Danijela Balikić i Tihana Šmitran. Mikro poduzetnicom godine bit će proglašena Ana Keglović Horvat ili Anamarija Cicarelli. Nagradu za Perspektivnu poduzetnicu godine primit će Ana Fresl ili Selma Smajić.

U glavnoj kategoriji, onoj za Inspirativnu poduzetnicu godine, su Josipa Maslać Petričević, osnivačica obrta Naftalina koji u tekstilnoj industriji posluje već 35 godina i jedan je od vodećih dobavljača korporativnog i industrijskog sektora u Hrvatskoj i šire, Sandra Boljkovac Stojak, osnivačica tvrtke Ciklopea koja je u 14 godina postala jedna od vodećih prevoditeljskih tvrtki u jugoistočnoj Europi te Ivana Janković Šafarić i Lana Janković Darapi, sestre koje su prije sedam godina preuzele obiteljsku tvrtku Micro-Link, jednu od vodećih hrvatskih tvrtki za projektiranje i integraciju kompleksnih komunikacijskih rješenja.

Dodjela nagrada najboljim hrvatskim poduzetnicama održat će se u utorak, 14. studenoga u hotelu Westin u Zagrebu. Okrugli stol i prigodni program počinje u 9, a sama dodjela u 10 sati.

Još iz kategorije

Znanstvenici utvrdili da igranje videoigara ne poboljšava mentalne sposobnosti

Znanstvenici utvrdili da igranje videoigara ne poboljšava mentalne sposobnosti

24.06.2021.

Sveučilište Ontario iz Kanade došlo je do zanimljivih saznanja, a pokazuju da nema istine u tvrdnjama kako nekoliko minuta igranja videoigara koje iziskuju rješavanje problema, logičko razmišljanje i općenito naprezanje moždanih, može poboljšati mentalne sposobnosti, sposobnost zaključivanja, verbalne vještine i pamćenje.

NEM Dubrovnik 2021. predstavlja prve govornike

NEM Dubrovnik 2021. predstavlja prve govornike

24.06.2021.

Čekanje je završeno! Nakon godine ispunjene virtualnim sastancima, NEM Dubrovnik 2021. ponovno će na jednom mjestu okupiti vodeće osobe iz svjetske i europske TV industrije. Krajem ljeta, od 6. do 9. rujna 2021. glavna tema u Hotelu Dubrovnik Palace bit će budućnost medija,  najnovija dostignuća i brojne mogućnosti koje su se pojavile nakon godine koja je uvelike utjecala na TV industriju.

Hrvatska ubrzala rast na ljestvici inovacija u 2021. u EU

Hrvatska ubrzala rast na ljestvici inovacija u 2021. u EU

23.06.2021.

Europska komisija objavila Europsku ljestvicu uspjeha u inoviranju za 2021., koja pokazuje da se diljem EU-a povećava uspješnost u području inovacija.  Od 2014. uspješnost u području inovacija u prosjeku se povećala za 12,5 %. Zabilježena je kontinuirana konvergencija unutar EU-a, pri čemu rezultati u niže rangiranim zemljama rastu brže od onih u uspješnijima pa se smanjuju razlike u inovacijskim rezultatima među državama članicama.