Deset perspektivnih startupa dolazi u Zagreb na Shift Money

Deset perspektivnih startupa dolazi u Zagreb na Shift Money

Konferencija o budućnosti financijskih usluga, Shift Money, održat će se 26. i 27. studenog u Zagrebu. Na njoj će se govoriti o novim načinima plaćanja, blockchainu te revolucionarizaciji zajmova i osiguranja. Na događaju će ujedno sudjelovati i deset perspektivnih FinTech startupa.

Shift Money će okupiti predstavnike najznačajnijih tvrtki i stručnjake iz svih sektora FinTech industrije koji će raspravljati o budućnosti novca. Na pozornici će svoje ideje i iskustva predstaviti preko 40 vodećih stručnjaka koji će govoriti o novim načinima plaćanja, blockchainu te revolucionarizaciji zajmova i osiguranja. Nekolicina stručnjaka dolazi iz tvrtki kao što su Barclays, The Economist, Citi Bank, Lloyds Bank, Mashable, Coinbase i mnogih drugih.

Osim poznatih i priznatih stručnjaka, u radu konferencije sudjelovat će i neka nova lica na tržištu koje se ubrzano mijenja. Tako će deset startupa iz cijelog svijeta dobiti priliku predstaviti svoje ideje ispred žirija, investitora i novinara te ih uvjeriti kako upravo oni mogu najviše utjecati na industriju financijskih tehnologija. Projekti poput tih zaslužni su za promjene koje svakim danom dolaze sve više do izražaja i mijenjaju način na koji koristimo novac.

Uz njih, unutar izložbenog prostora Laube, svoja će mjesta pronaći više od stotinu tvrtki iz FinTech svijeta. Banke i velike tvrtke bit će prisutne odmah pokraj manjih, novih tvrtki i startupa. Njihova kombinacija omogućit će pogled iz više kutova na nove tehnologije u FinTechu i njihov potencijal. Više informacija, raspored konferencije te ulaznice možete pronaći na službenoj stranici money.shiftconf.co.

Još iz kategorije

Održan okrugli stol o prilikama žena u IT-u

Održan okrugli stol o prilikama žena u IT-u

26.05.2019. komentiraj

U zagrebačkom Studentskom centru održan je okrugli stol pod nazivom „Postani i TI, djevojka IT!“ Tom prigodom, djevojkama viših razreda srednjih škola, za koje je taj događaj organiziran, o svom radnom iskustvu i položaju žena u IT industriji iskustva su prenosile govornice iz raznih javnih i privatnih institucija.

Dolaze Google, Ebay, Shopify, Amazon, Xbox na Shift konferenciju u Split

Dolaze Google, Ebay, Shopify, Amazon, Xbox na Shift konferenciju u Split

25.05.2019. komentiraj

Približava se osmo izdanje Shift konferencije – Powered by ICT Županija koja će na dva dana, 30. i 31. svibnja, Split pretvoriti u središte IT industrije te na jednom mjestu okupiti vodeće svjetske stručnjake iz renomiranih tvrtki kao što su Google, Ebay, Shopify, Amazon, Xbox, Minecraft, Slack i mnoge druge. Očekuje se da će ovogodišnja, najveća IT konferencija na području Jugoistočne Europe, imati čak 1500 sudionika.

Holografska tehnologija je mogući ključ za budućnost kvantnog računarstva

Holografska tehnologija je mogući ključ za budućnost kvantnog računarstva

24.05.2019. komentiraj

Budućnost kvantnog računalstva moglo bi biti svjetlo, odnosno, uspjeh koji se u tehnološkom smislu postigao na holografskom području. Sve skupa zvuči kao znanstvena fantastika, ali zbog načina na koji se emitira svjetlost, odnosno ponašaju iza granica valnih duljina, otvaraju se vrata za rad s podacima kvantnog računalstva.