Dell opremio treću generaciju startupa u ZIP-u

Dell opremio treću generaciju startupa u ZIP-u

Ulaskom treće generacije startupa u Zagrebački inkubator poduzetništva, Dell je osigurao suvremena informatička rješenja koja će budućim poduzetnicima pomoći u razvoju poslovanja. Dell je opremio ZIP prijenosnim računalima Inspiron 3521 s operativnim sustavom Windows 8 i četvrtom generacijom Intel procesora, 23-inčnim monitorima LCD UltraSharp te projektorom.

„Veliko nam je zadovoljstvo pružiti podršku razvoju inovativnih ideja koje će doprinijeti razvoju poduzetništva i obogatiti ponudu usluga. Dell je od svog osnutka usmjeren na pružanje rješenja koja ljudima omogućavaju postizanje poslovnih ciljeva uz maksimalnu učinkovitost“, izjavila je Filipa Petrović, marketing menadžer za Jugoistočnu Europu.

Najbolje startup projekte koji su zadovoljili kriterije inovativnosti, tržišnog potencijala, disruptivnosti i tima odabrao je stručni žiri koji su činili osnivači ZIP-a Ivo Špigel, Saša Cvetojević, Mihovil Barančić i Damir Sabol te Vlatka Petrović sa Sveučilišta u Zagrebu.

 

„Sretni smo što je Dell prepoznao prilike koje Zagrebački inkubator poduzetništva nudi mladim startup pokretačima, te što su kao naši partneri omogućili rad trećoj ZIP generaciji na modernoj i snažnoj računalnoj opremi“, izjavio je Mihovil Barančić, suosnivač Zagrebačkog inkubatora poduzetništva.

Treću generaciju startupa čine projekti usmjereni na različite sektore gospodarstva:

  • CroMedicor - online platforma koja povezuje sve sudionike hrvatskog zdravstvenog turizma;
  • GreenPie - web aplikacija koja nutricionistima omogućava komunikaciju s korisnicima putem interaktivnog dnevnika dijete u realnom vremenu te da organiziraju virtualnu kliniku ili e-ured;
  • HealthEdu Project - virtualna zajednica koji spaja ljude, znanstvenike i developere s ciljem stvaranja platforme za akceleraciju inovacija i širenje znanja u zdravstvu;
  • Ljiljana Nieder - web portal s provjerenim i detaljno opisanim receptima za slasne zalogaje;
  • Orioly - SaaS platforma koja pomaže malim tour agencijama da jednostavno organiziraju svoje poslovanje;
  • Potroško - aplikacija za praćenje i smanjivanje računa za mobilni telefon;
  • Styledict - online modna zajednica i platforma za kupoprodaju odjeće;
  • Tournply - online sustav za vođenje sportskih turnira;
  • Weddingella - online planer vjenčanja.