Dell najavljuje zapošljavanja u Hrvatskoj

Dell najavljuje zapošljavanja u Hrvatskoj
Dražen Tomić

Dell nastavlja razvijati inovativna rješenja koja će zadovoljiti i najzahtjevnije korisnike, te je strateški usmjeren na transformiranje svog poslovanja i jačanje brenda, ističe Filipa Petrović, Marketing Manager SEE, Dell Central Emerging Europe i dodaje da su prije više od tri godine odlučili smo postati vodeća kompanija u pružanju IT rješenja za korisnike diljem svijeta, potičući ih da ostvare svoje pune potencijale kreiranjem IT rješenja koje im omogućuju da povećaju produktivnost. Najavila je i zapošljavanja u Hrvatskoj kako u Dellovom uredu tako i u partnerskim tvrtkama.

Nova ulaganja

Dell će snažno ulagati u četiri ključna područja širenje portfelja rješenja i usluga za poslovne korisnike putem ulaganja u istraživanje i razvoj te dodatnim akvizicijama gdje se očekuju dodatna ulaganja u rješenja konvergentne infrastrukture, softver, cloud rješenja, razvoj i modernizaciju aplikacija, savjetovanje u upravljanje sigurnosnim uslugama.

Bit će tu i povećanje pokrivenosti prodaje i jačanje odnosa s partnerima: cilj je povećati  pokrivenost prodajom i proširiti razinu partnerstava u našem programu Partner Direct. Značajno će se povećati ulaganja u edukaciju novih i postojećih prodajnih predstavnika, uključujući i prodajne partnere. To konkretno znači i zapošljavanja u Hrvatskoj, te jačanje domaće partnerske mreže. Dell najavljuje i širenje prisustva i povećanje konkurentnosti na tržištima u razvoju: očekuju se veća ulaganja s ciljem jačanja pozicije na tržištima u razvoju, uključujući zemlje BRIC-a (Brazil, Rusija, Indija i Kina). Planira se agresivno širenje u drugim dijelovima Azije, Latinske i Južne Amerike, Srednje i Istočne Europe te na Srednjem Istoku i u Africi, te rast u segmentu osobnih računala i tableta kako bi povećali ponudu i korisnicima dali dodatnu vrijednost.

Nastavak rasta

„Dell neprestano jača svoju poziciju na tržištu. Nedavno smo zauzeli prvo mjesto u prodaji monitora u svijetu, a novim modelima Inspiron računala i tabletima Venue Pro korisnicima smo ponudili rješenja u potpunosti prilagođena njihovim potrebama“, naglasio je Zoltan Borsi, Distribution Channel Manager for Hungary and Adriatic govoreći o novim prijenosnim računalima, tabletima i stolnim računalima.

U drugoj polovici prošle godine Dell je obnovio portfelj Inspiron računala s nizom prijenosnika. Prijenosna računala Inspiron serije 7000 su do sada najtanja i najjača računala iz Inspiron linije, dok 11-inčni modeli serije 3000, zahvaljujući tankom dizajnu i iznimnom trajanju baterije lako drže korak s korisnicima, gdje god se nalazili. Novost u Dellovom portfelju su osam i jedanaest-inčni tableti Venue Pro bazirani na Windows operativnom sustavu.

Nove serije Inspirona

Inspiron prijenosnici serije 7000 imaju snažnu izvedbu u kombinaciji s tankim, vrhunskim dizajnom. Svi laptopi Inspiron serije 7000 dolaze s Corning Gorilla Glass NBT zaslonom osjetljivim na dodir s kapacitetom za rad s 10 prstiju. Standardno su opremljeni pozadinski osvijetljenom tipkovnicom, Intel procesorima 4. generacije (Haswell) Core i5 i i7 opcijom za maksimalnu učinkovitost, kao i SSD opcijom (Inspiron 15 i Inspiron 17) za brže podizanje sustava i učitavanje aplikacija. Jedanaest-inčno prijenosno računalo Inspiron serije 3000 ima 11,6-inčni zaslon osjetljiv na dodir s kapacitetom za rad s 10 prstiju te s poništavanjem šuma, dual-array mikrofonima kako bi razgovori putem weba bili razumljivi čak i na javnim mjestima.

Novi tableti

Tableti Dell Venue 8 Pro i Dell Venue 11 Pro s Windows 8.1 operativnim sustavom spajaju visoku razinu performansi i dizajna te mogućnost integracije u postojeće korporativno informatičko okruženje s potpunom kompatibilnošću s postojećim Windows aplikacijama i integracijom Officea. Oba tableta Dell Venue Pro bazirana su na Intelovoj tehnologiji koja osigurava veliku procesnu snagu i dugo trajanje baterije.

Tablet Dell Venue 8 Pro karakterizira prekrasan HD IPS zaslon, HSPA+ opcije i dugo trajanje baterije. Venue 8 Pro dolazi u elegantnoj crnoj boji i kao opciju nudi Dell Active Stylus olovku.

Tablet Dell Venue 11 Pro spaja fleksibilnost 2 u 1 računala sa snagom ultrabooka, udobnosti tipkovnice i iskustvom stolnog računala. Ima bateriju koju može zamijeniti korisnik, a veliki Full HD zaslon sa širokim kutovima gledanja čini čitanje i stvaranje sadržaja vrlo jednostavnim.