Danas se u Zagrebu održava 18. Fotosajam

Danas se u Zagrebu održava 18. Fotosajam

Foto: Pixabay

U zagrebačkom Plaza Event Centru danas će se održati osamnaesto izdanje Fotosajma. Na tom, sada već tradicionalnom događaju, posjetitelji će imati prigodu vidjeti brojne novitete.

Ove je godine dvadesetak izlagača pripremilo uređaje i dodatnu opremu više od 50 svjetski poznatih brendova, uključujući renomirane tržišne lidere poput Canona, Fujifilma, Leice, Nikona, Olympusa i Panasonica. Posebno je zanimljivo to što se događaj održava nepunih mjesec dana nakon najvećeg svjetskog fotografskog sajma Photokine, koja je u Kölnu održana krajem rujna. Tako će posjetitelji imati priliku isprobati veliku većinu svjetskih noviteta predstavljenih upravo u Kölnu.

Osim fotoaparata i kamera, na sajmu će se moći pogledati i najnovija ponuda objektiva, bljeskalica, profesionalne flash i LED rasvjete te dodataka poput torbica ili sredstava za čišćenje. Također će biti prikazan i velik izbor stativa i studijske opreme te uređaja za ispis, a i ove godine bit će mnogo noviteta za fotografiranje iz zraka. Na sajmu će također biti izložena i rabljena oprema kao i knjige o fotografiji, a osim izložbenog dijela priređena su i tematska predavanja.

Tijekom sajma odvijat će se i cjelodnevni foto shooting s LED studijskom rasvjetom, atraktivnom hostesom i električnim mini automobilom Renaultom Twizy. Vrata sajma otvaraju se u 10 sati, ulaznice za redovite posjetitelje stoje 15 kuna, učenici, studenti i umirovljenici će platiti 10 kuna, dok je ulaz za mlađe od 10 godina besplatan. Sve posjetitelje očekuje besplatan katalog s kuponima s popustima do 25% na fotoaparate i opremu.

Još iz kategorije

Prilika da e-učenje brže postane stvarnost i svima se ponudi kvalitetno obrazovanje

Prilika da e-učenje brže postane stvarnost i svima se ponudi kvalitetno obrazovanje

07.07.2020. komentiraj

Huawei je odlučio dodatno pojačati vlastitu globalnu inicijativu TECH4ALL čiji je plan koristeći sve prednosti e-učenja podići kvalitetu obrazovanja diljem svijeta kao i učiniti kvalitetno obrazovanje dostupno svima. O velikom potencijalu e-učenja na povećanje razine obrazovanja diljem svijeta, kao i potencijalu koje to otvara, razgovarali su na webinaru zamjenik predsjednika Huaweija, Ken Hu, čelnici i stručnjaci iz UNESCO-a, globalne udruge telekom operatera - GSMA, sveučilišta i obrazovnih institucija diljem svijeta, Ministarstva obrazovanja Senegala, kao i predstavnici privatnog sektora.

Bespovratna sredstva iz područja Inovacija zelene industrije i Plavog rasta

Bespovratna sredstva iz područja Inovacija zelene industrije i Plavog rasta

07.07.2020. komentiraj

Innovation Norway je u partnerstvu s Hrvatskom gospodarskom komorom održao online predstavljanje Programa “Business Development and Innovation Croatia” koji nudi bespovratna sredstva hrvatskom privatnom sektoru. Na konferenciju se prijavilo preko 300 poduzetnika zainteresiranih za program koji se financira iz norveške darovnice i dio je EGP financijskog mehanizma i Norveškog financijskog mehanizma (EEA and Norway Grants) za razdoblje 2014-2021. Prijave su otvorene do 15. studenoga 2020., a potpisi prvih ugovora se očekuju u drugom kvartalu 2021.

Pripreme za WinDayse

Pripreme za WinDayse

07.07.2020. komentiraj

Prvi Road to WinDays online program uživo je pratilo 1.152 sudionika, a donio je tri predavanja i okrugli stol na temu event industrije. Program se emitirao iz WinDays studija u zagrebačkom Mozaik Event Centru. Sudionici su ga mogli pratiti putem live streama na Facebooku i YouTubeu te postavljati pitanja predavačima i panelistima, a snimku je moguće pogledati i naknadno. Drugi Road to WinDays održat će se početkom rujna i sudionike uvesti u teme konferencije uživo.