Danas se u Zagrebu održava 18. Fotosajam

Danas se u Zagrebu održava 18. Fotosajam
Pixabay

U zagrebačkom Plaza Event Centru danas će se održati osamnaesto izdanje Fotosajma. Na tom, sada već tradicionalnom događaju, posjetitelji će imati prigodu vidjeti brojne novitete.

Ove je godine dvadesetak izlagača pripremilo uređaje i dodatnu opremu više od 50 svjetski poznatih brendova, uključujući renomirane tržišne lidere poput Canona, Fujifilma, Leice, Nikona, Olympusa i Panasonica. Posebno je zanimljivo to što se događaj održava nepunih mjesec dana nakon najvećeg svjetskog fotografskog sajma Photokine, koja je u Kölnu održana krajem rujna. Tako će posjetitelji imati priliku isprobati veliku većinu svjetskih noviteta predstavljenih upravo u Kölnu.

Osim fotoaparata i kamera, na sajmu će se moći pogledati i najnovija ponuda objektiva, bljeskalica, profesionalne flash i LED rasvjete te dodataka poput torbica ili sredstava za čišćenje. Također će biti prikazan i velik izbor stativa i studijske opreme te uređaja za ispis, a i ove godine bit će mnogo noviteta za fotografiranje iz zraka. Na sajmu će također biti izložena i rabljena oprema kao i knjige o fotografiji, a osim izložbenog dijela priređena su i tematska predavanja.

Tijekom sajma odvijat će se i cjelodnevni foto shooting s LED studijskom rasvjetom, atraktivnom hostesom i električnim mini automobilom Renaultom Twizy. Vrata sajma otvaraju se u 10 sati, ulaznice za redovite posjetitelje stoje 15 kuna, učenici, studenti i umirovljenici će platiti 10 kuna, dok je ulaz za mlađe od 10 godina besplatan. Sve posjetitelje očekuje besplatan katalog s kuponima s popustima do 25% na fotoaparate i opremu.