Danas se u Zagrebu održava 18. Fotosajam

Danas se u Zagrebu održava 18. Fotosajam

Foto: Pixabay

U zagrebačkom Plaza Event Centru danas će se održati osamnaesto izdanje Fotosajma. Na tom, sada već tradicionalnom događaju, posjetitelji će imati prigodu vidjeti brojne novitete.

Ove je godine dvadesetak izlagača pripremilo uređaje i dodatnu opremu više od 50 svjetski poznatih brendova, uključujući renomirane tržišne lidere poput Canona, Fujifilma, Leice, Nikona, Olympusa i Panasonica. Posebno je zanimljivo to što se događaj održava nepunih mjesec dana nakon najvećeg svjetskog fotografskog sajma Photokine, koja je u Kölnu održana krajem rujna. Tako će posjetitelji imati priliku isprobati veliku većinu svjetskih noviteta predstavljenih upravo u Kölnu.

Osim fotoaparata i kamera, na sajmu će se moći pogledati i najnovija ponuda objektiva, bljeskalica, profesionalne flash i LED rasvjete te dodataka poput torbica ili sredstava za čišćenje. Također će biti prikazan i velik izbor stativa i studijske opreme te uređaja za ispis, a i ove godine bit će mnogo noviteta za fotografiranje iz zraka. Na sajmu će također biti izložena i rabljena oprema kao i knjige o fotografiji, a osim izložbenog dijela priređena su i tematska predavanja.

Tijekom sajma odvijat će se i cjelodnevni foto shooting s LED studijskom rasvjetom, atraktivnom hostesom i električnim mini automobilom Renaultom Twizy. Vrata sajma otvaraju se u 10 sati, ulaznice za redovite posjetitelje stoje 15 kuna, učenici, studenti i umirovljenici će platiti 10 kuna, dok je ulaz za mlađe od 10 godina besplatan. Sve posjetitelje očekuje besplatan katalog s kuponima s popustima do 25% na fotoaparate i opremu.

Još iz kategorije

Canon dobio pet EISA-inih nagrada za 2019.

Canon dobio pet EISA-inih nagrada za 2019.

17.08.2019. komentiraj

Canon Europe još je jednom prepoznat kao vodeća tvrtka u branši –udruženje European Imaging and Sound Association (Europsko udruženje za slikovne tehnologije i zvuk, EISA) dodijelilo mu je pet prestižnih nagrada. Titule za 2019. potvrđuju Canonovu nenadmašnu optičku izvrsnost i tradiciju, a konkretne nagrade osvojio je EOS RP, kao i  objektivi iz serija RF i EF. Od spektakularnog predstavljanja sustava EOS R u rujnu 2018. Canon je redefinirao granice fotografije dizajnirajući tijela i objektive koji proširuju mogućnosti snimanja fotografima amaterima i profesionalcima, što se odražava i u ovogodišnjim nagradama.

Knjižnice kao predvodnice digitalne transformacije društva

Knjižnice kao predvodnice digitalne transformacije društva

16.08.2019. komentiraj

Uloga knjižničara i informacijskih stručnjaka u promicanju i uspostavi pametnih društava u sklopu globalne digitalne preobrazbe, tema je Međunarodne konferencije IFLA CPDWL Satellite Meeting koja će 20. i 21. kolovoza u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu okupiti više od 160 sudionika iz svih krajeva svijeta.

Roboti će preuzeti desetke milijuna poslova i još više produbiti nejednakosti

Roboti će preuzeti desetke milijuna poslova i još više produbiti nejednakosti

15.08.2019. komentiraj

Roboti su realna prijetnja ljudima, u smislu poslova koje će obavljati, što pokazuje istraživanje provedeno od strane Sveučilišta Oxford. Naime, prema njemu, do 2030. godine bi roboti diljem svijeta trebali preuzeti oko 20 milijuna poslova u proizvodnim granama. Dakle, samo će se nastaviti trend koji je već sad započeo i ubrzavat će se s napretkom tehnologije.