Danas se u Zagrebu održava 18. Fotosajam

Danas se u Zagrebu održava 18. Fotosajam

Foto: Pixabay

U zagrebačkom Plaza Event Centru danas će se održati osamnaesto izdanje Fotosajma. Na tom, sada već tradicionalnom događaju, posjetitelji će imati prigodu vidjeti brojne novitete.

Ove je godine dvadesetak izlagača pripremilo uređaje i dodatnu opremu više od 50 svjetski poznatih brendova, uključujući renomirane tržišne lidere poput Canona, Fujifilma, Leice, Nikona, Olympusa i Panasonica. Posebno je zanimljivo to što se događaj održava nepunih mjesec dana nakon najvećeg svjetskog fotografskog sajma Photokine, koja je u Kölnu održana krajem rujna. Tako će posjetitelji imati priliku isprobati veliku većinu svjetskih noviteta predstavljenih upravo u Kölnu.

Osim fotoaparata i kamera, na sajmu će se moći pogledati i najnovija ponuda objektiva, bljeskalica, profesionalne flash i LED rasvjete te dodataka poput torbica ili sredstava za čišćenje. Također će biti prikazan i velik izbor stativa i studijske opreme te uređaja za ispis, a i ove godine bit će mnogo noviteta za fotografiranje iz zraka. Na sajmu će također biti izložena i rabljena oprema kao i knjige o fotografiji, a osim izložbenog dijela priređena su i tematska predavanja.

Tijekom sajma odvijat će se i cjelodnevni foto shooting s LED studijskom rasvjetom, atraktivnom hostesom i električnim mini automobilom Renaultom Twizy. Vrata sajma otvaraju se u 10 sati, ulaznice za redovite posjetitelje stoje 15 kuna, učenici, studenti i umirovljenici će platiti 10 kuna, dok je ulaz za mlađe od 10 godina besplatan. Sve posjetitelje očekuje besplatan katalog s kuponima s popustima do 25% na fotoaparate i opremu.

Još iz kategorije

Vrhunska tehnologija u službi zdravlja

Vrhunska tehnologija u službi zdravlja

15.06.2019. komentiraj

Radiochirurgia Zagreb svrstala se među najbolje klinike za liječenje inoperabilnog raka gušterače na svijetu, potvrđuju rezultati liječenja karcinoma gušterače kod 30 pacijenata u zadnje dvije godine. Naime, svi pacijenti nakon provedenog liječenja još uvijek su stabilno, što je uspjeh kojim se do sada nije mogla pohvaliti niti jedna svjetska poliklinika.

Obrazovanje budućnosti dolazi u Hrvatsku

Obrazovanje budućnosti dolazi u Hrvatsku

15.06.2019. komentiraj

Microsoft je u Hrvatskoj po prvi put započeo s provođenjem treninga učitelja Teacher Internship Program (TIP), čija je svrha pripremiti nastavnike osnovnih škola za polaganje ispita Microsoft Certified Educator (MCE). Certifikatom MCE potvrđuje se kako je nastavnik stekao globalne kompetencije tehničke pismenosti potrebne kako bi učenicima pružio bogato i prilagođeno iskustvo učenja.

Čak 30 posto građana bez glavnog izvora prihoda izdržalo bi tek mjesec dana

Čak 30 posto građana bez glavnog izvora prihoda izdržalo bi tek mjesec dana

14.06.2019. komentiraj

Usprkos pozitivnim ekonomskim pokazateljima, većina građana pesimistično gleda u budućnost, a čak 86 posto ispitanika ne očekuje da će se pozitivni trendovi nastaviti, pokazalo je istraživanje agencije Improve o ekonomskoj klimi u Hrvatskoj, provedeno u ožujku ove godine.