Ctrl+Alt+Del funkcija za Billa Gatesa je pogreška

Ctrl+Alt+Del funkcija za Billa Gatesa je pogreška

Mnogi su se tijekom godina koristili Ctrl+Alt+Del funkcijom, no jeste li znali da Bill Gates nikada nije želio da se ta funkcija izvodi pomoću tri tipke. Gatesova prvotna zamisao je bila korištenje Ctrl+Alt+Del funkcije putem jedne tipke, ali dizajn IBM-ove tipkovnice nije dozvoljavao takvo rješenje.

Za Gatesa je ovo rješenje pogreška,no unatoč njegovom mišljenju Ctrl+Alt+Del funkcija i dalje postoji na Windows računalima. Glavni krivac za ovu funkciju je inženjer David Bradley, koji je radio kao dizajner na prvim IBM računalima. Bradley je za CNN izjavio kako je ova funkcija bila namijenjena za korištenje samo u razvojnom procesu, te su za nju trebali znati samo programeri. No, kada su izdavači softvera saznali za ovu funkciju , počeli su smišljati način na koji će nekome objasniti kako pokrenuti neki od svojih programa. A objašnjene koje je zaslužno za današnju primjernu ove funkcije je glasilo da je samo potrebno umetnuti disketu u disketni pogon i pritisnuti Ctrl+Alt+Del na tipkovnici kako bi se pokrenuo program.

Bill Gates je u siječnju 2000 godine odstupio s mjesta predsjednika uprave Microsofta, te je preuzeo mjesto glavnog arhitekta softvera. Gates je u 2008 godini prestao raditi puno radno vrijeme u Microsoftu, te se posvetio humanitarnom radu.