Coworking kreće i u Osijeku

Coworking kreće i u Osijeku

Osijek je od danas bogatiji za Co-working Space, koji je svečano otvoren u Poduzetničkom inkubatoru BIOS. Riječ je o prostoru od 150 četvornih metara opremljenom uredskim namještajem, prijenosnim računalima i pristupom brzom internetu, a koji je namijenjen, u prvom redu, ljudima koji žele realizirati svoje softverske i poduzetničke ideje.

Od 150 kvadrata dvije trećine prostora je namijenjeno za rad, a ostatak je predviđen za sastanke i opuštanje. Za uređenje Grad Osijek je izdvojio 172.000 kuna, a, prema riječima gradonačelnika Krešimira Bubala, gradska će uprava plaćati sve režijske troškove.

Prvi čovjek Osijeka je naglasio kako ga iznimno vesele uspjesi osječkih programerskih tvrtki, koji doprinose boljoj slici grada i nude nadu mladim ljudima da mogu kvalitetno živjeti i zarađivati u svom domu te da ne trebaju posao i sreću tražiti u drugim krajevima Hrvatske ili izvan granica domovine. Bubalo je ujedno dodao kako je ovo samo jedan od projekata iz ICT sektora koje podržava Grad Osijek, budući da uprava dosta novca ulaže u kvalitetu i širenje vlastitog informatičkog sustava, što, kaže, Osijek čini jednim od predvodnika u segmentu informatizacije gradskih uprava u Hrvatskoj. "Takav sustav donosi uštede u poslovanju, ali ujedno i rad gradske uprave čini transparentnijim i dostupnijim građanima", zaključio je gradonačelnik Osijeka.

Otvorenju su nazočili i predstavnici inicijative Osijek Software City. Predsjednik te udruge Tomislav Bilić zadovoljan je novootvorenim prostorom, a prilikom obraćanja nazočnima istaknuo je kako softverska industrija u Osječko – baranjskoj županiji nezaustavljivo raste. Tako je u 2011. vrijednost proizvodnje bila oko 75 milijuna kuna, što možda i nije neki osobit financijski rezultat, ali se u tri godine bilježi trend dramatičnog porasta te vrijednosti od čak 450%.

Upravo će Osijek Software City donijeti prvi vrijedan sadržaj u novootvoreni Co-working Space. U subotu, 20. travnja, tamo će se održati drugi Osječki Hackaton, za kojeg već sada vlada velik interes. Prošle je godine, u premijernom izdanju tog natjecanja, sudjelovalo tridesetak programera, a broj prijavljenih se već sada kreće oko te brojke, pa je moguće da čak niti neće biti dostatno mjesta za sve zainteresirane.

Još iz kategorije

Građani počinju više razmišljati o egzistenciji nego o epidemiji

Građani počinju više razmišljati o egzistenciji nego o epidemiji

27.05.2020. komentiraj

U trenutku kada restrikcije popuštaju, a život se polako normalizira, građani sve više brinu oko budućnosti. Bez obzira na opasnost i sveprisutnost COVID-19 virusa, građani ipak najviše strahuju od posljedica gospodarske krize (46%). Prema istraživanju, zabrinutiji smo zbog mogućeg gubitka posla (33%) nego radi potencijalne zaraze člana obitelji koronavirusom (31%), odnosno vlastitog obolijevanja (28%).

Pokreće se izbor za novu čelnu osobu Hrvatske udruge poslodavaca

Pokreće se izbor za novu čelnu osobu Hrvatske udruge poslodavaca

27.05.2020. komentiraj

Na zajedničkoj sjednici Izvršnog odbora, Nadzornog odbora i Savjeta Hrvatske udruge poslodavaca koja je održana uoči najavljene izvanredne sjednice Skupštine HUP-a, Gordana Deranja predložila je Izvršnom odboru HUP-a da se otvori nominacijski postupak izbora novog predsjednika/ce HUP-a.

INFOGRAFIKA: Windows i dalje suvereno dominira na osobnim računalima

INFOGRAFIKA: Windows i dalje suvereno dominira na osobnim računalima

27.05.2020. komentiraj

Microsoft je 4. travnja proslavio 45 godina i fascinantno je da unatoč činjenici da kompaniji nedostaje tako malo do pola stoljeća starosti, njegov softver još uvijek suvereno dominira tržištem osobnih računala.