Combis Technology Day otkriva poslovne i tehnološke prioritete IT-a

Combis Technology Day otkriva poslovne i tehnološke prioritete IT-a
Dražen Tomić

Regionalni sistem integrator Combis u suradnji s partnerom, tvrtkom Cisco Systems Hrvatska, a pod pokroviteljstvom poslovnog tjednika Lider, organizirao je Combis Technology Day. Tijekom ovog jednodnevnog događanja predstavljeni su svjetski i domaći poslovno-tehnološki prioriteti te recentne tehnologije prepoznate kao one s najviše potencijala u transformaciji poslovnih ciljeva u rezultate.

„Jedan od ciljeva Combis Technology Daya bio je otkriti poslovno-tehnološke prioritete naših korisnika za tekuću godinu te ih usporediti s rezultatima Gartnerovog istraživanja u kojem je sudjelovalo preko 2.000 IT menadžera iz cijelog svijeta“, pojašnjava Siniša Staničić, direktor Combisovog Sektora IT infrastrukture, ujedno i direktor sadržaja Combis Technology Daya.

Prema njegovim riječima kako je ostvarenje poslovnih ciljeva u snažnoj korelaciji s tehnologijom koja se koristi, uvijek se trudimo prepoznati i predstaviti upravo one tehnologije koje u nadolazećem periodu odgovaraju na poslovne prioritete korisnika, a navedeno istraživanje nam je potvrdilo da smo u tome i uspjeli“, izjavio je

Rezultati istraživanja pokazuju kako su prema mišljenju direktora i voditelja IT odjela hrvatskih tvrtki, prva tri poslovna prioriteta vezana uz unapređenje IT aplikacija i infrastrukture, smanjenje troškova poslovanja te poboljšanje učinkovitosti, dok se tehnološki prioriteti vezuju uz modernizaciju postojećih resursa, mobilne tehnologije te upravljanje IT sustavima (IT Service Management - ITSM).

„Rezultati istraživanja koje je proveo Combis među više od sto sudionika Technology Daya, pokazuju isti trend kao i Gartnerovo istraživanje na svjetskoj razini. Tako je kod poslovnih prioriteta stavljen naglasak na smanjenje troškova poslovanja, dok su se mobilne tehnologije nametnule kao drugi po redu tehnološki prioritet u oba istraživanja. Ovi podaci nas ne iznenađuju budući da Hrvatska ne zaostaje za svjetskim trendovima u korištenju mobilnih uređaja, a poslovni prioritet vezan uz smanjenje troškova, samo nam pokazuje kako se tvrtke i na globalnoj ekonomskoj razini bore sa sličnim izazovima kao i mi“, komentirao je Staničić.