Combis dodijelio nove stipendije studentima FER-a

Combis dodijelio nove stipendije studentima FER-a

Combis dodijelio je nove stipendije studentima zagrebačkog Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER) za 2019. godinu. Combis, koji je u vlasništvu HT-a, se, osim stipendija, obvezao studentima osigurati i iskustvo na konkretnim razvojnim projektima iz područja mrežnih tehnologija i sigurnosti.

"Stipendisti su izuzetan doprinos timu zbog svojih inovativnih ideja i želje da eksperimentiraju s tehnologijom i stvaraju nešto novo. S druge strane, naš je zadatak pomoći im da razviju praktična znanja i nadograde svoju stručnost za neko područje, a sve kroz iskustvo rada na projektima. S obzirom na to da je Combisova ekspertiza u mrežnim tehnologijama na visokoj razini, a projekti koje radimo u tom području zanimljivi i inovativni, vjerujem kako će novi tim iskoristiti sve naše potencijale, komentirao je Domagoj Pehar, direktor Odjela IP komunikacija i sigurnosnih tehnologija u Combisu, te dodao kako Combis kontinuirano zapošljava i pozvao sve zainteresirane da svakako provjere trenutno otvorene pozicije.

Stipendistima je pored mentorstva profesora s FER-a osigurano i mentorstvo stručnjaka Combisa.

"Studenticama i studentima, mentorirano i stipendirano radno iskustvo za vrijeme studiranja zasigurno olakšava ulazak u svijet rada. Također, povezivanje kompanija s jedne strane te fakulteta i studenata s druge strane doprinosi razvoju domaće IT industrije, izmjeni znanja i zadržavanju mladih i perspektivnih visoko obrazovanih ljudi u Hrvatskoj, izjavio je Željko Ilić, izvanredni profesor Zavoda za telekomunikacije FER-a.

Combis podržava mlade IT stručnjake i jedan od dugoročnih ciljeva kompanije jest mladima omogućiti što više konkretnih ICT znanja i prilika za dokazivanje. Iz istog razloga Combis je formirao interni startup pod nazivom NeoStartup, uključen je u mnoga studentska IT natjecanja te organizira try{code}catch hackathon, tvrde u jednoj od najvećih domaćih IT tvrtki.

"Budući da je Combis vodeća IT kompanija u Hrvatskoj, sretna sam što sam postala dijelom njihovog tima. Dobila sam priliku puno toga naučiti od vrsnih stručnjaka u području mrežnih tehnologija. Prisustvujući kao student na Combis konferenciji ove godine u Poreču imala sam priliku čuti zanimljiva predavanja o tehnološkim novitetima iz IT industrije te sam kroz gejmifikaciju, razne igre i događanja na konferenciji, uspjela upoznati i zabavnu stranu Combisa. Nadam se da će i u ovom iskustvu,  usporedno s učenjem i radom, i dalje biti puno zabavnih trenutaka, rekla je ovom prilikom Petra Pelajić, studentica pete godine FER-a i nova stipendistica u Combisu.