SPAJANJA I PREUZIMANJA

CMA otvorio istragu oko Qualcommovog preuzimanja AutoTalksa

CMA otvorio istragu oko Qualcommovog preuzimanja AutoTalksa
Fotolia

Uprava za konkurenciju i tržište u Velikoj Britaniji (CMA) otvorila je istragu o Qualcommovoj predloženoj akviziciji izraelskog proizvođača automatskog proizvođača automobilskih čipova. Odluka dolazi mjesec dana nakon što je Europska komisija također najavila namjeru da ispita sporazum.

Podnošenje CMA pokazalo je da će pokrenuti istragu u prvoj fazi i pozvao je komentare zainteresiranih strana o utjecaju spajanja. CMA je upozorio na potencijal sporazuma da "rezultira značajnim smanjenjem konkurencije na bilo kojem tržištu ili tržištima u Velikoj Britaniji za robu ili usluge", dodajući da će komentari na transakciju pomoći u ranoj fazi ispitivanja.

Qualcomm je najavio ugovor o kupnji AutoTalks-a u svibnju kako bi pojačao svoj automobilski portfelj, tvrdeći da će kombinirana tvrtka razviti tehnologije za poboljšanje sigurnosti vozača i cesta. CMA je pokrenuo istragu nakon što je primio zahtjeve od 15 država članica, što je izrazilo važnost da kupci mogu zadržati pristup V2X tehnologiji po konkurentnim cijenama i uvjetima. CMA nije detaljno opisao rok za odluku o prvoj fazi postupka.