Čitanje New York Timesa pomoću Google Glassa

Čitanje New York Timesa pomoću Google Glassa
Google

Kako vrijeme odmiče projekt Google Glass sve više napreduje i iznenađuje nas nekim novim mogućnostima koje su dodane u te super naočale. Iako su zabranjene u mnogim zemljama, njihov tvorac Babak Parviz se ne zabrinjava previše tim vijestima.

Parviz je obavijestio javnost da Google pažljivo i detaljno radi na svom projektu jer kada dođe vrijeme za javnu prezentaciju, Google Glass želi ostaviti ljude bez daha. Kako poručuju iz Googlea, trebali bi vidjeti nevjerojatnu kombinaciju softverai hardvera te se osjećati kao u stripu Dick Tracya.

Google Glass se spajaju pomoću Bluetootha ili WiFi gdje povlače podatke i projiciraju ih na čisto staklo, te na taj način korisnik može pročitati riječi, gledati slike, snimati video, gledati YouTube, tražiti podatke itd.

Prema najnovijim informacijama, New York Times radi na aplikaciji koja omogućuje korisnicima čitanje njihovih izdanja preko Google Glassa, čime pretendiraju biti prvi koji će ponuditi takvu mogućnost kroz projekt Google Glass.

Na upit kako će se riješiti problem snimanja neke osobe bez njezinog znanja, Parviz odgovara da je ista takva zabrinutost bila daleke 1880. godine kada se pojavila prijenosna kamera, no tvrdi da ga to ne zabrinjava previše i kaže da sud odluči o tome ako netko smatra da su njegova prava povrijeđena.