CISEx usprkos korona virusu ima nove članove Upravnog odbora i Suda časti

CISEx usprkos korona virusu ima nove članove Upravnog odbora i Suda časti

Foto: Dražen Tomić / Tomich Productions

Redovna i izborna skupština udruge CISEx održana je 20. ožujka 2020. uz pomoć tehnologije jer ovo sa slike nije bilo moguće. Skupština je otvorena točno u u 17:30 sati i odabrani su novi članovi Upravnog odbora i Suda časti. Tako  će  novi Upravni  odbor činiti Anita   Cvetić-Oreščanin (Poslovna   inteligencija), Mario Frančešević (Uber – SeekandHit), Marko Linke (Mobilna informatika.  –  Repsly), Davor Runje (airt) i Alan Sumina (Nanobit). Novi Upravni odbor će na sjednici između svojih članova odabrati novog predsjednika ili predsjednicu Udruge.

Odabrani   su   i   članovi Suda   časti i to Tajana   Barančić (Astra    –    poslovni    inženjering), Vjeran Bušelić (Tehničko veleučilište Zagreb), Tomislav Pokrajčić (Binaria), Damir Sabol (Microblink) i Juraj Urbanke (HSM informatika). Dvogodišnji mandat novim članovima upravnih tijela Udruge započinje 17. travnja 2020.

Treba podsjetiti da je uslijed situacije s koronavirusom, udruga je zaprimila upite i izraze zabrinutosti niza članova oko održavanja skupštine. Uzevši u obzir preporuke Nacionalnog stožera civilne zaštite u cilju ublažavanja širenja zaraze, Upravni odbor je odlučio prilagoditi njeno održavanje i primjenjivati odredbe Statuta primjereno izvanrednom stanju.

Upravni odbor je donio odluku da se Skupština neće odgoditi zbog rokova propisanih za njeno održavanje u Zakonu o udrugama (čl. 48. st. 1. toč. 3.) i Statutu udruge (čl. 23.), zbog isteka mandata aktualnom Upravnom odboru 16. travnja 2020. te neizvjesnog trajanja ove situacije, kako bi osigurali  da udruga ne ostane bez osoba ovlaštenih za zastupanje.

Unatoč nastojanjima da se skupština fizički održi, to na žalost nije bilo moguće zbog preporuka Nacionalnog stožera. Stoga su se članovi Upravnog odbora, Tajana Barančić, Dženan Lojo i  Anita Cvetić Oreščanin, Glavni Tajnik, Dražen Đurinić i Koordinatorica, Ena Oršić sastali putem platforme Google Hangouts Meet u 17:30 sati.

Prebrojani su zaprimljeni glasovi i usvojeno je izvješće o radu u 2019. godini, godišnje financijsko izvješće i plan rada za 2020.

Još iz kategorije

Ukupno izdano više od 441 tisuće propusnica, 84 posto zatražile tvrtke

Ukupno izdano više od 441 tisuće propusnica, 84 posto zatražile tvrtke

05.04.2020. komentiraj

Najnoviji podaci objavljeni danas na pressici kriznog stožera Civilne zaštite pokazuju kako je ukupan broj zahtjeva dosega 454.605 za e-Propusnicama, od čega je odobrenih 441.721 tisuća propusnica, a odbijenih je 12.884 tisuće. Od ukupnog broja e-Propusnica izdano je tvrtkama čak 373.302 e-Propusnica što u ukupnom broju izdanih propusnica čini čak 84,51 posto.

Tržište nekretnina zamrznuto u vremenu, tek manji dio osiguran od potresa

Tržište nekretnina zamrznuto u vremenu, tek manji dio osiguran od potresa

05.04.2020. komentiraj

Pandemija koronavirusa u potpunosti je paralizirala domaće tržište nekretnina, a stanje je bitno pogoršao i potres u Zagrebu koji je devastirao tisuće zgrada u centru grada. Ove okolnosti će svakako utjecati na cijene nekretnina koje su zadnje tri godine u stalnom rastu, no u ovom trenutku je teško odgovoriti u kojoj mjeri.

Apel HUP-a za proširenjem mjera za očuvanje radnih mjesta na tvrtke koje su morale otpuštati bit će usvojen

Apel HUP-a za proširenjem mjera za očuvanje radnih mjesta na tvrtke koje su morale otpuštati bit će usvojen

05.04.2020. komentiraj

Hrvatska udruga poslodavaca pozdravlja najavu Ministarstva rada i mirovinskog sustava da će se na sjednici Upravnog vijeća HZZ-a u ponedjeljak usvojiti zamolba HUP-a kojom je zatraženo da se potpore za očuvanje radnih mjesta omoguće i svim poslodavcima koji su bili primorani otpuštati radnike i zatvoriti tvrtke prije stupanja na snagu paketa tzv. travanjskih mjera Vlade RH.