CISEx Friday u Vodnjanu

CISEx Friday u Vodnjanu

Udruga CISEx poziva sve članove i prijatelje udruge CISEx, a posebno tvrtke s područja Istre da im se pridruže na Infobipovom kampusu Pangea u Vodnjanu na 40. po redu CISEx Fridayu. Cilj im je okupiti što više predstavnika ICT industrije s istarskog područja kako bi dali još jedan poticaj jačanju ICT zajednice na ovom području i stvorili nove prilike za umrežavanje i suradnju u istarskom ICT community-ju.

Program će započeti predstavljanjem udruge hrvatskih izvoznika softvera – CISEx – koja okuplja više od 250 IT tvrtki diljem Hrvatske. Misija udruge je razvijati IT djelatnost u Hrvatskoj kroz unaprijeđenje pozicije softverske proizvodnje, izvoza i poduzetništva, otvaranje novih radnih mjesta i pozicioniranje članova na globalnom tržištu te njihovo povezivanje i poticanje na međusobnu razmjenu savjeta i iskustava.

Potom će tvrtka Infobip predstaviti projekte i programe usmjerene prema zajednici, mnogi od njih odvijaju se ili koordiniraju upravo na  tehnološkom kampusu Pangea u Vodnjanu, koji je od otvaranja pred dvije godine postao važna točka susreta i razmjene iskustava i znanja iz svijeta tehnologije i međunarodnog poslovanja.

Zatim će tvrtka Dominion Hosting Holding SpA (DHH SpA) prisutnima ispričati svoju poduzetničku priču kako su se, uz pomoć organizacije CEED Slovenija, od malog studentskog startupa razvili u međunarodnu kompaniju. Predstavit će izazove s kojima su se susreli na svom putu i podijeliti sa sudionicima kako je pomoć od strane CEED-a u obliku znanja, mentorstva i peer-to-peer komunikacije doprinijela njihovom uspjehu.

Nakon službenog dijela, nastavit ćemo druženje u neformalnoj atmosferi uz hranu i piće.

Sažetak programa možete pronaći u nastavku:

1. Predstavljanje udruge CISEx - Tajana Barančić, predsjednica udruge CISEx

2. Promoviranje kulture izvrsnosti, znanja i suradnje - Monika Ivanović, Viši specijalist za izgradnju imidža poslodavca (Infobip)

3. It takes a village to grow internationally - Matija Jekovec, COO Dominion Hosting Holding SpA

Sudjelovanje na CISEx Fridayju je besplatno, ali uz obaveznu prijavu putem sustava Entrio.

Ovaj događaj je organiziran uz financijsku pomoć agencija HAMAG BICRO i EEN.

Još iz kategorije

Google pokrenuo drugi krug financiranja namijenjen promicanju razvoja digitalnog društva u Hrvatskoj

Google pokrenuo drugi krug financiranja namijenjen promicanju razvoja digitalnog društva u Hrvatskoj

19.02.2020. komentiraj

Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM) primio je drugu financijsku potporu tvrtke Google u iznosu od 400 tisuća američkih dolara za projekt Digitalni građanin 2.0 čiji je cilj daljnji razvoj digitalnih vještina u lokalnim zajednicama u Hrvatskoj, Srbiji, Bosni i Hercegovini i na Kosovu.

SUPER PRILIKA Osvojite ulaznice za Digital Takeover!

SUPER PRILIKA Osvojite ulaznice za Digital Takeover!

19.02.2020. komentiraj

Networking, učenje od govornika svjetske klase, isprobavanje najnovijih tehnoloških dostignuća ili stjecanje novih spoznaja samo su neke od stvari zašto ne smijete propustiti Digital Takeover 2020.

Play Protect blokirao instalaciju 1,9 milijardi malicioznih aplikacija na Android uređaje

Play Protect blokirao instalaciju 1,9 milijardi malicioznih aplikacija na Android uređaje

19.02.2020. komentiraj

Google je na svom Play Storeu poboljšao sigurnosnu provjeru aplikacija te je u prošloj godini temeljem toga blokirao 1,9 milijardi malicioznih aplikacija koje originalno dolaze s neslužbenih trgovina aplikacijama, a pod time se misli na sve one koje nisu Google Play Store. To je rast od 300 milijuna u odnosu na 2017. i 2018.