CISEx Friday u Vodnjanu

CISEx Friday u Vodnjanu

Udruga CISEx poziva sve članove i prijatelje udruge CISEx, a posebno tvrtke s područja Istre da im se pridruže na Infobipovom kampusu Pangea u Vodnjanu na 40. po redu CISEx Fridayu. Cilj im je okupiti što više predstavnika ICT industrije s istarskog područja kako bi dali još jedan poticaj jačanju ICT zajednice na ovom području i stvorili nove prilike za umrežavanje i suradnju u istarskom ICT community-ju.

Program će započeti predstavljanjem udruge hrvatskih izvoznika softvera – CISEx – koja okuplja više od 250 IT tvrtki diljem Hrvatske. Misija udruge je razvijati IT djelatnost u Hrvatskoj kroz unaprijeđenje pozicije softverske proizvodnje, izvoza i poduzetništva, otvaranje novih radnih mjesta i pozicioniranje članova na globalnom tržištu te njihovo povezivanje i poticanje na međusobnu razmjenu savjeta i iskustava.

Potom će tvrtka Infobip predstaviti projekte i programe usmjerene prema zajednici, mnogi od njih odvijaju se ili koordiniraju upravo na  tehnološkom kampusu Pangea u Vodnjanu, koji je od otvaranja pred dvije godine postao važna točka susreta i razmjene iskustava i znanja iz svijeta tehnologije i međunarodnog poslovanja.

Zatim će tvrtka Dominion Hosting Holding SpA (DHH SpA) prisutnima ispričati svoju poduzetničku priču kako su se, uz pomoć organizacije CEED Slovenija, od malog studentskog startupa razvili u međunarodnu kompaniju. Predstavit će izazove s kojima su se susreli na svom putu i podijeliti sa sudionicima kako je pomoć od strane CEED-a u obliku znanja, mentorstva i peer-to-peer komunikacije doprinijela njihovom uspjehu.

Nakon službenog dijela, nastavit ćemo druženje u neformalnoj atmosferi uz hranu i piće.

Sažetak programa možete pronaći u nastavku:

1. Predstavljanje udruge CISEx - Tajana Barančić, predsjednica udruge CISEx

2. Promoviranje kulture izvrsnosti, znanja i suradnje - Monika Ivanović, Viši specijalist za izgradnju imidža poslodavca (Infobip)

3. It takes a village to grow internationally - Matija Jekovec, COO Dominion Hosting Holding SpA

Sudjelovanje na CISEx Fridayju je besplatno, ali uz obaveznu prijavu putem sustava Entrio.

Ovaj događaj je organiziran uz financijsku pomoć agencija HAMAG BICRO i EEN.

Još iz kategorije

Svjetski FinTech stručnjaci dolaze u Zagreb na drugu Shift Money konferenciju

Svjetski FinTech stručnjaci dolaze u Zagreb na drugu Shift Money konferenciju

14.10.2019. komentiraj

Drugo izdanje FinTech konferencije Shift Money održat će se 18. i 19. studenog 2019. godine u zagrebačkoj Laubi, a riječ je o konferenciji u čijem je fokusu budućnost novca, što podrazumijeva sve promjene i trendove u industriji u kojoj su donedavno glavnu riječ vodile banke i druge klasične financijske institucije. U posljednje vrijeme sve češće im konkuriraju telekomi, FinTech tvrtke i startupi, koji nude inovativne proizvode i usluge koji klijenta često stavljaju u povlašteni položaj i omogućuju mu jednostavnije i povoljnije iskustvo kupovine, vršenja transakcije, promjene valuta i sličnih radnji.

Postavljen prvi semafor s horizontalnom signalizacijom za pješake zadubljene u ekran mobitela

Postavljen prvi semafor s horizontalnom signalizacijom za pješake zadubljene u ekran mobitela

14.10.2019. komentiraj

U Zagrebu u okviru kampanje Dan bez mobitela u prometu 2019. postavljen potpuno novi tip semafora koji svjetlo baca i prema pločniku, odnosno nogostupu tik ispred pješačkog prijelaza, kako bi crveno na semaforu vidjeli i oni pješaci i biciklisti koji upravo nailaze na raskrižje, ali su zadubljeni u ekrane svojih mobitela te uopće ne primjećuju da im je upaljeno crveno!

Milijuni dolara nagrada za pobjednike Fortnite turnira

Milijuni dolara nagrada za pobjednike Fortnite turnira

14.10.2019. komentiraj

Fortnite je osvojio ne samo gamin svijet, već i svijet kompetitivnih natjecanja, što se može vidjeti po turnirskim nagradama najboljim igračima te video igre. Primjerice, prvak Kyle Giersdorf (16) iz Pennsylvanije u Sjedinjenim Američkim Državama za osvajanje svjetskog kupa dobio je tri milijuna američkih dolara!