CES2016: Volkswagen predstavio koncept električnog mikrobusa BUDD-e

CES2016: Volkswagen predstavio koncept električnog mikrobusa BUDD-e
Screenshot / YouTube

Volkswagen će sasvim sigurno pokušati što prije zaboraviti 2015. i okrenuti se novim proizvodima i inovacijama u 2016. CES u Las Vegasu je sjajno mjesto gdje se može ponovno pridobiti pažnja medija i posjetitelja i to u pozitivnom svjetlu, a Volkswagen je u tom smislu odlučio predstaviti električno vozilo.

Michael Horn, direktor Volkswagen Group of America, predstavio je tako električni mikrobus za 21. stoljeće - MPV koncept Budd-e. U sklopu tog mikrobusa posebno se ističe električna modularna mehanička platforma (MEB), koju je Volkswagen projektirao specijalno za Plug-In hibridna i električna vozila.

Za samo 15 minuta baterija vozila je na 80 % - za usporedbu Tesla Supercharger će napuniti 50 posto baterije za 20 minuta. Michael Horn je naglasio kako će MEB platforma ostaviti više mjesta za kompaktne dijelove motora te je povećan prostor u kabini. Očekuje se kako bi platforma mogla krenuti u proizvodnju 2019. godine.

Što se tiče komandne table, treba istaknuti kako se ona sastoji od tri zaslona. Zanimljivo je kako se funkcijama u unutrašnjosti automobila može upravljati i pomoću gesta te glasovnim komandama.