CES 2022: Sony predstavio Vision-S električni SUV koncept

CES 2022: Sony predstavio Vision-S električni SUV koncept

Sony se na CES sajmu u Las Vegasu prije dvije godine odlučio najaviti konceptualni automobil Vision-S, a ove godine otišao je korak dalje pa predstavio Sony Mobility odjel, kao i novi električni SUV koncept - Vision-S 02.

Riječ je o sedanu i kroz njega se Sony odlučio prikazati viđenje budućnosti samovozećih automobila na još dojmljiviji način nego 2020. Dok je Vision-S napravljen uz pomoć partnera kao Bosch, Blackberry, Nvidia i Qualcomm, a sadržavao je brojne senzore izvana i iznutra, koji bi mu trebali pomagati prepoznati što se oko njega, ali i u njemu, događa, ovaj koncept načinjen je uz pomoć Magna-Steyr, kompanije koja bi trebala biti dio Sony Mobility.

Japanski gigant je iskoristio ovaj automobil kako bi u njega postavio što je više moguće svojih proizvoda i usluga, od kojih neke još nisu na tržištu. Kao posebne baterije za električna vozila. No, možda ih Sony planira u budućnosti izvesti na način koji je predstavljen u Las Vegasu.

Od već postojećih stvari vidio se Reality Audio (360 stupnjeva), kao i korisničko sučelje kojim Sony želi osvojiti automobilsku industriju. Proteže se preko cijele upravljačke ploče, potpuno je omogućena povezivost s drugim uređajima i upravlja se dodirom prsta ili na daljinu drugim spojenim uređajem.

Što se tiče stražnjeg dijela, na oba prednja sjedala su sa stražnje strane postavljeni mali zasloni, na koje se također mogu spajati razni uređaji, među kojima i konzole

Unutrašnjost "vuče" na prethodnika, ali vanjski dio na Tesla Model Y. Čak je i otprilike jednake veličine.

Dakle, kroz još jedan automobil Sony je uspio predstaviti sebe i budućnost onako kako je zamišlja. Ali, usput, i kako zamišlja da će izgledati autonomna vozila...