CES 2017: Veliki interes za jedan od najvećih tehnoloških sajmova

CES 2017: Veliki interes za jedan od najvećih tehnoloških sajmova
Shutterstock

Ove godine CES slavi svojih prvih pedeset godina, velika je to obljetnica za tehnološki sajam koji je imao svojih velikih uspona i padova. Las Vegas kao grad domaćin morat će se pobrinuti i ugostiti više od 165 tisuća posjetitelja iz čak 150 zemalja.

Ovakvim brojkama organizatori su i više nego zadovoljni jer će oni imati prilike vidjeti više od 3800 izlagača od čega čak 850 novih koji po prvi put dolaze na CES u Las Vegas. Kako ističu organizatori to samo pokazuje koliko su startupovi prepoznali važnost dolaska na ovaj najveći svjetski tehnološki sajam.

Od domaćih tvrtku tu će se naći startup STEMI koji na CES dolazi zahvaljujući domaćem Bugovom startup natjecanju Idea Knockout, ali ga podržava snažno i jedna o najvećih domaćih IT kompanija CROZ. Podsjetimo STEMI je robot-pauk namijenjen mladima koji služi kao alat za učenje robotike, elektronike i programiranja. kako sami ističi i samo ime govori o tome STEMi jer ovim projektom žele popularizirati STEM područje (eng. Science, Technology, Engineering i Mathematics) znanosti, tehnologije, inženjerstva i matematike u obrazovnim ustanovama i društvu, kako bi promijenili način na koji se educiraju mladi u prirodoslovnom području. To je danas vrlo važno, no kako postoji prilično velika konkurencija na tržištu jasno je da im je dolazak na CES jako važan.

Tu je već standardno Zipato čiji direktor Sebastijan Popović ističe kako se nastavlja rast smarthome rješenja odnosno rješenja za automatizaciju upravljanja domom i tu vidi mogućnost daljnjeg rasta sa svojim Zipatail proizvodom koji je predstavljen na prošlogodišnjem CES-u, a u međuvremenu je dobio i nove mogućnosti.

Kako saznajemo od suosnivača Bellabeata Sandra Mura i ove godine će biti na sajmu u Las Vegasu, ali ne kao prije nekoliko godina na samostalnom štandu nego na čak nekoliko štandova svojih distributera.