CES 2016: Virtualna stvarnost

CES 2016: Virtualna stvarnost

Foto: Dražen Tomić, Damir Brkić

Ovogodišnji CES u Las Vegasu mogao bi donijeti podostva noviteta u segmentu virtualne stvarnosti. Iako se među uređajima ne očekuje previše noviteta, ono što će svakako biti zanimljivo je da će se oktriti neki novi trendovi u stvaranju ekosustava u kojem virtalna stvarno odnosno uređaji koji ju omogućuju dobivaju pravi smisao.

I dok se VR uređaji danas najčešće koriste za igranje, jasno je da nedostaje ekosustav da bise s VR proširio. Kao što to cilja hrvatski startup s londonskom adresom Trillenium Hrvoja Prpića upravo zbog nedostatka svijesti o tome što VR pruža i kako stvoriti ekosustav virtaulani shopoping centar kao što je Trillenium tek treba dobiti mogućnost da zaživi u potpunosti.

Među proizvodima koji se željno iščekuju je i Facebookov Oculus Rift, HTC Vive i Sony PlayStation VR o kojima se već mnogo zna i čiji bi dolazak na tržište u prvom kvartalu ove godine trebao upravo donijeti pravi boom VR rješenja. I Google sa svojim Cardboard VR rješenjem za Android pametne telefone targetira sve veći dio tržišta. Najveći problem VR tržišta je cijena uređaja stoga se još ne može govoriti o većem prihvaćanju.

Još iz kategorije

Popularni alat za kompresiju WinRAR zakrpao sigurnosnu rupu koja se vukla čak 19 godina

Popularni alat za kompresiju WinRAR zakrpao sigurnosnu rupu koja se vukla čak 19 godina

23.02.2019. komentiraj

Popularni alat za kompresiju aplikacija WinRAR, prošlog je mjeseca zakrpao poveći sigurnosni propust, koji je u teoriji omogućavao hakerima postavljanje malwarea na sve verzije softvera unazad 19 godina. Srećom, prošle godine ranjivost je otkrivena od strane Check Point Softwarea i uspješno uklonjena zahvaljujući njegovim stručnjacima.

Prosječna neto plaća za prosinac 6.262 kune

Prosječna neto plaća za prosinac 6.262 kune

22.02.2019. komentiraj

Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama Republike Hrvatske za prosinac 2018. iznosila je 6 262 kune, što je nominalno niže za 0,1%, a realno više za 0,7% u odnosu na studeni 2018., dok je u odnosu na isti mjesec prethodne godine nominalno viša za 4,8%, a realno za 4%. Medijalna neto plaća za prosinac 2018. iznosila 5 425 kuna, a za cijelu 2018. godinu 5 392 kune.

Pao IT sustav MUP RH - prelazak granice i izdavanje dokumenata usporeni, otežani, a čak i onemogućeni

Pao IT sustav MUP RH - prelazak granice i izdavanje dokumenata usporeni, otežani, a čak i onemogućeni

22.02.2019. komentiraj

Ministarstvo unutarnjih poslova RH obavještava građane da je tijekom današnjeg dana došlo do prekida rada jednog dijela informatičkog sustava MUP-a zbog čega se određeni poslovi odvijaju sporijim tijekom od uobičajenog, odgovorili su na upit ICTbusiness.info što se to događa. Stručne službe Ministarstva užurbano rade na vraćanju sustava u stopostotnu funkciju.