CES 2016: Virtualna stvarnost

CES 2016: Virtualna stvarnost

Foto: Dražen Tomić, Damir Brkić

Ovogodišnji CES u Las Vegasu mogao bi donijeti podostva noviteta u segmentu virtualne stvarnosti. Iako se među uređajima ne očekuje previše noviteta, ono što će svakako biti zanimljivo je da će se oktriti neki novi trendovi u stvaranju ekosustava u kojem virtalna stvarno odnosno uređaji koji ju omogućuju dobivaju pravi smisao.

I dok se VR uređaji danas najčešće koriste za igranje, jasno je da nedostaje ekosustav da bise s VR proširio. Kao što to cilja hrvatski startup s londonskom adresom Trillenium Hrvoja Prpića upravo zbog nedostatka svijesti o tome što VR pruža i kako stvoriti ekosustav virtaulani shopoping centar kao što je Trillenium tek treba dobiti mogućnost da zaživi u potpunosti.

Među proizvodima koji se željno iščekuju je i Facebookov Oculus Rift, HTC Vive i Sony PlayStation VR o kojima se već mnogo zna i čiji bi dolazak na tržište u prvom kvartalu ove godine trebao upravo donijeti pravi boom VR rješenja. I Google sa svojim Cardboard VR rješenjem za Android pametne telefone targetira sve veći dio tržišta. Najveći problem VR tržišta je cijena uređaja stoga se još ne može govoriti o većem prihvaćanju.

Još iz kategorije

Kako spriječiti Storage Sense da ne briše vaše datoteke u Windows 10

Kako spriječiti Storage Sense da ne briše vaše datoteke u Windows 10

18.04.2019. komentiraj

Prostora za pohranu podataka nikad dosta u današnje vrijeme, ali na stolnim i prijenosnim računalima postoje načini kako ga ostvariti što je više moguće, a jedan od njih svakako je Storage Sense. Samo, taj alat može biti problematičan za početnike i dovesti do situacije u kojoj će izbrisati sadržaj računala koje inače korisnik ne bi želio izbrisati.

Tifon postavio brze punionice za električna vozila na autoceste A1 i A6

Tifon postavio brze punionice za električna vozila na autoceste A1 i A6

18.04.2019. komentiraj

Tvrtka Tifon na svom je prodajnom mjestu Draganić sjever u rad pustila brzu punionicu za električna vozila pod brendom MOL Plugee. Istovremeno su u rad puštene i brze punionice na prodajnim mjestima Draganić jug i Ravna Gora. Riječ je o prvim brzim punionicama za električna vozila na domaćim autocestama koje povezuju pravac Zagreb – Rijeka te Zagreb – Split.

Bečka ulica Zieglergasse postat će prva ulica koja će se prilagoditi klimatskim promjenama

Bečka ulica Zieglergasse postat će prva ulica koja će se prilagoditi klimatskim promjenama

18.04.2019. komentiraj

Klimatske promjene jedan su od najvećih izazova za čovječanstvo. One imaju snažan utjecaj na okoliš, ljudsko zdravlje i ekonomiju diljem svijeta. Znanstvenici već desetljećima upozoravaju na negativne posljedice koje porast površinske temperature planeta ima na ljude te biljni i životinjski svijet. Prve su posljedice već vidljive u gradovima gdje porast globalne temperature značajno mijenja lokalna klimatska obilježja i dovodi do stvaranja takozvanih urbanih toplinskih otoka. Grad Beč prepoznao je taj problem i odlučio se na provedbu pilot-projekta u jednoj od svojih ulica.