CES 2016: Linksys predstavio MU-MIMO rutere, extendere i adaptere

CES 2016: Linksys predstavio MU-MIMO rutere, extendere i adaptere
Linksys

Američki Linksys je na Consumer Electronics Show (CES) u Las Vegasu proširio svoju Multi-User Multiple-Input, Multiple Output (MU-MIMO) ponudu te vjeruju da će u ovoj godini zabilježiti bolje rezultate nego u prošloj. Naime, šire svoj Max-Stream ponudu tako što uključuju nove rutere, šire im opseg i imaju adaptere koji koriste prednosti WiFi optimizirajuće tehnologije.

Riječ je o Linksys EA7500, EA8500 Dual-Band i EA9500 Tri-Band ruterima, koji će u ovoj godini imati MU-MIMO opcije, ali će se to trebati nadoplatiti 200, odnosno 400 američkih dolara.

Stiže ova mogućnost za dual-band verzije u veljači i moći će "progurati" do 1900Mbps podataka kroz dva "kanala" o ima četiri Gigabit Ethernet portova plus USB 3.0 i 2.0 portove.

Ukoliko je pak riječ o EA9500 ruterima, Lynksys po tom pitanju cilja na privatne korisnike gdje ljudi istovremeno koriste mrežu za više stvari, bilo da je riječ o igranju igara, gledanju televizije ili običnom surfanju Webom s nekog od brojnih uređaja koji imaju tu mogućnost. Za 400 dolara od travnja može se kupiti tri-band MU-MIMO ruter koji omogućava 5,3 Gbps. Ima 9 Gigabit Ethernet portova i osam eksternih antena.

Lynksys nudi MU-MIMO dolazi i na RE7000 uređaje koji služe jačanju opsega mreže, što je odlično za sve koji koriste WiFi u većoj mjeri i u većim prostorima. Koštat će 150 dolara i također dolazi ovog proljeća na tržište.

Za kraj, MU-MIMO adapteri čije mogućnosti će svakako željeti koristiti svi oni koji se služe laptopima osnžit će postojeću WiFi konekciju, dolaze na proljeće i koštat će 60 dolara, a spajaju se kroz USB 2.0 port.

Sve u svemu, može se reći da Lynksys itekako mnogo radi na tome da nam iskustvo korištenja mreže u svim uvjetima bude što je bolje moguće, a u današnje vrijeme kad se teško nađe javna prostorija bez WiFi mogućnosti, sva ova poboljšanja svakako su dobrodošla.