CES 2016: LG predstavio novi brand LG SIGNATURE

CES 2016: LG predstavio novi brand LG SIGNATURE

Foto: LG

LG Electronics na sajmu CES službeno je predstavio svoju novu liniju proizvoda LG SIGNATURE. U LG-u ističu kako je vizija branda LG SIGNATURE „čisto i sofisticirano“ te ostati vjeran esenciji svakog proizvoda.

Linija LG SIGNATURE inicijalno uključuje napredni 4K OLED TV s HDR podrškom, unaprijeđenu perilicu rublja TWIN Wash, najmoderniji Door-in-Door hladnjak, futuristički hibridni pročišćivač zraka, dvostruku pećnicu bogatu značajkama te najsuvremeniju TurboSteam perilicu posuđa. Naknadno će linija uključivati još proizvoda, kako će se brand razvijati.

„Naš princip je osigurati da bit naših proizvoda bude očuvana od stvaranja ideja do iskustva krajnjeg korisnika. LG SIGNATURE je utjelovljenje svega što je važno za LG i nadamo se da ćemo prenijeti tu filozofiju kupcima koji znaju cijeniti izvrsne proizvode jakih brandova“, rekao je Brian Na, izvršni potpredsjednik i voditelj LG-evog globalnog marketinga.

OLED TV s maksimumom tehnologije

Dobitnika nagrade „Best of Innovation“ na CES-u 2016, LG SIGNATURE OLED TV krasi ultimativna elegantna jednostavnost postignuta uklanjanjem svih nepotrebnih elemenata koji bi mogli odvratiti pažnju ili umanjiti uranjajuće iskustvo kod gledatelja. Televizor ima jedinstveni dizajn Picture-on-Glass koji čini ultratanki OLED panel od svega 2,57 mm, poleđina od prozirnog stakla te zvučnički sustav u formi soundbara sprijeda. Kako bi postigli moderan profil televizora koji će se uklopiti u svaki interijer, dizajneri su uklonili sve nepotrebne značajke te zvučnike stavili unutar njegovog postolja.

LG SIGNATURE OLED TV dobio je pečat UHD Allliancea „Ultra HD Premium“ koji potvrđuje da uređaj, između ostalog, zadovoljava najzahtjevnije standarde performansi na području razlučivosti, HDR-a, vršnog osvjetljenja, razina crne, širine raspona boja te zvuka. Uz HDR mogućnosti, zatamnjivanje piksela, 10-bitni panel i snagu procesiranja, značajku ColorPrime Pro i novi webOS 3.0, LG SIGNTURE OLED TV predstavlja vrhunac tehnologije televizora.

Perilica rublja kao nijedna do sad

Perilica rublja LG SIGNATURE jedinstvenog izgleda napredna je verzija modela LG TWIN Wash, predstavljenog na lanjskom CES-u. Perilica LG SIGNATURE s punjenjem sprijeda ima otvor promjera 24 inča, izdržljivija je, praktičnija i sofisticiranija, a sadrži i manju perilicu MINI Wash ispod glavne jedinice. Minimalistički dizajn dodatno je naglašen korisničkim sučeljem Quick Circle kojim se upravlja dodirom te je ugrađen u staklena vrata pod nagibom od 17 stupnjeva za bolju vidljivost u stojećem položaju. Vrata perilice otvaraju se laganim pritiskom na njih pa se to može učiniti čak i kad su vam ruke pune, a premaz od emajla daje joj sofisticiran i elegantan izgled te odbija otiske prstiju i koroziju. Perilica rublja LG SIGNATURE dolazi s LG-evim vlastitim sustavom Centum System koji poboljšava trajnost i energetsku učinkovitost zahvaljujući naprednom sustavu ovjesa, ali i smanjuje buku i vibracije tijekom ciklusa pranja.

Hladnjak koji otkriva svježinu iznutra

Hladnjak LG SIGNATURE predstavlja vizualizaciju esencije na novi, svjež način koji je istovremeno intuitivan i evolucijski. Kao dokaz inovativnog duha, LG je otišao korak naprijed jer je svom nagrađivanom dizajnu Door-in-Door dodao značajku Knock on Door-in-Door kojom inače neprozirni pretinac vrata u vratima postaje proziran jednostavnim kucanjem. Tako transparentna površina omogućava korisnicima da provire u hladnjak bez otvaranja vrata što osigurava značajne uštede energije ograničavanjem gubitka hladnog zraka. Još inovativnija značajka je Auto Door Open kojom se automatski otvaraju vrata kad se pojedinac približi hladnjaku tako da mu je brz pristup moguć čak i kad su ruke pune namirnica.

Hladnjak LG SIGNATURE opremljen je LG-evim inverterskim linearnim kompresorom koji automatski prilagođava svoj kapacitet hlađenja na temelju opterećenja, generira manje unutarnjeg trenja zbog svog jedinstvenog dizajna, a tu je i 10-godišnje jamstvo.

Pročišćivač zraka koji čisti zrak pred vašim očima

LG smatra da ništa nije važnije od čistog zraka. Izvrsno dizajniran pročišćivač zraka LG SIGNATURE omogućava da proces čišćenja zraka bude vizualno iskustvo zahvaljujući inovativnom transparentnom panelu. Opremljen naprednom značajkom Aqua Cyclone, ovaj pročišćivač zraka koristi snagu vode za filtriranje štetnih kemikalija i zagađivača, dok u prostoriju donosi ugodnu razinu vlažnosti. Uređaj je opremljen LG-evim sustavom polutrajnih filtara koji omogućava korisnicima vađenje, pranje i ponovnu uporabu filtara i do 10 godina, čime se štedi i vrijeme i novac.

Dok su fine čestice prašine obično nevidljive golim okom, korisnici mogu provjeriti kvalitetu zraka njihovog interijera jednostavnim pogledom na indikator LG Smart PM1.0. Smješten oko kontrolnog zaslona, ovaj indikator koristi četiri različite boje svjetla za označavanje koncentracije superfinih čestica prašine.

Linija LG SIGNATURE će najprije biti dostupna na ključnim tržištima Sjeverne Amerike, Europe i Azije odmah nakon CES-a.

Još iz kategorije

CROZ okupio studente na Virtual Job Fairu i prima prijave za prakse

CROZ okupio studente na Virtual Job Fairu i prima prijave za prakse

30.05.2020. komentiraj

Zagrebačka IT tvrtka CROZ niti u vrijeme epidemioloških mjera ne odustaje od edukacije mladih snaga kroz ljetne studentske prakse. Organizirali su prvi hrvatski Virtual Job Fair, nakon kojega su zatrpani prijavama zainteresiranih studenata.

U prvom tromjesečju ove godine rast BDP-a

U prvom tromjesečju ove godine rast BDP-a

29.05.2020. komentiraj

Prema danas objavljenim podacima DZS-a, bruto domaći proizvod je u prvom tromjesečju 2020. godine realno bio 0,4 posto veći u odnosu na isto tromjesečje 2019. godine. Tim je rastom nastavljen uzlazni godišnji trend koji kontinuirano traje od trećeg tromjesečja 2014. godine, a dinamika rasta u ovogodišnjemu prvom tromjesečju najsporija je također od trećeg tromjesečja 2014. godine, kada je rast iznosio 0,2 posto. Rast u prvome tromjesečju 2020. godine zabilježen je unatoč poduzetim mjerama u borbi protiv koronavirusa jer su mjere uvedene 19. ožujka, odnosno gotovo na kraju prvoga tromjesečja, pa utjecaj tih mjera nije toliko uočljiv kada je riječ o podacima BDP-a za promatrano tromjesečje.

Slegla se prašina oko Bitcoin halvinga i pokazala novonastale probleme

Slegla se prašina oko Bitcoin halvinga i pokazala novonastale probleme

29.05.2020. komentiraj

Bitcoin halving učinio je svoje i stvari nisu iste kao što su bile prije njega, što se jasno vidi prema manjem broju rudara, hash rateu koji je pao za 25 do 40 posto, ali i po iznimno slaboj brzini generiranja novih blokova.