CES 2016: IBM i Intel rade na tehnologiji za poboljšanje ljudskog zdravlja

CES 2016: IBM i Intel rade na tehnologiji za poboljšanje ljudskog zdravlja

Na CES-u se mogu vidjeti razni uređaji i tehnologija kojima bi se trebalo poboljšati ljudsko zdravlje i stanje. U prvome redu, Intel tu prednjači sa svojim inovacijama, a njihov CEO Brian Krzanich pokazao je kako se njihovi senzori i računalni procesori mogu koristiti za trening sportaša, kao digitalni treneri i kao motivacijski čimbenik.

Vrlo brzo je reagirao i IBM, točnije CEO Virginia Marie "Ginni" Rometty koja je najavila nekoliko partnerstva (Medtronics i Under Armour) u vezi tehnologije za poboljšanje ljudskog stanja i općenito Internet of Things sustava. IBM-ov Watson trebao bi pomoći smanjiti trošak u vezi oboljelih od dijabetesa koji društvo stoji oko 600 milijardi dolara i poboljšati živote dijabetičara.

Medtronics i IBM se nadaju kako mogu  analizirati podatke i doći do krucijalnih spoznaja o tome kako spriječiti bolest ili je zaustaviti u njezinom napredovanju. Nosivi uređaji bi tu igrali glavnu ulogu gdje bi pratili stanje pacijenta (inzulina i glukoze), a Watson je zamišljen da daje preventivne korake i upute kako bi se pacijent znao nositi s bolešću.

Armour se udružio s IBM-om kako bi stvorio fitness trenera. Under Armour Record aplikacija bi pratila stanje unosa hrane, aktivnosti, spavanja, broja otkucaja srca i kalorija, dok bi Watson prikupio i analizirao sve te podatke i sam korisnički trening.