CES 2016: HTC i Under Armour predstavili povezani fitnes sustav UA HealthBox

CES 2016: HTC i Under Armour predstavili povezani fitnes sustav UA HealthBox

Foto: HTC

HTC i Under Armour na sajmu CES 2016 u Las Vegasu predstavili su UA HealthBox, prvi povezani fitness sustav u svijetu koji mjeri, prati i upravlja najznačajnijim pokretačima zdravlja i dobre tjelesne kondicije – san, tjelovježbu, aktivnosti i prehranu.

Sustav UA HealthBox temelji se na uređajima koje je dizajnirao i proizveo HTC te aplikaciji UA Record, a sastoji se od fitness narukvice, mjerača otkucaja srca i mjerača tjelesne mase i masnoća – uređaja koji se povezuju s aplikacijom UA Record, s ciljem pružanja detaljnog uvida u stanje organizma, na temelju kojeg korisnici mogu poboljšati svoje zdravlje i tjelesnu kondiciju. Nova aplikacija UA Record dostupna je za preuzimanje u trgovinama Google Play i App Store.

Uz pametni telefon HTC ili bilo koji drugi pametni telefon s operativnim sustavom Android ili iOS, aplikacija UA Record služi kao nadzorna ploča za svakodnevne aktivnosti koje utječu na to kako se osjećamo.

„Ovaj sustav ima sve što je korisniku potrebno da bolje upravlja svojim zdravljem i tjelesnom kondicijom. Bez obzira jeste li vrhunski sportaš ili jednostavno brinete o svom zdravlju, UA HealthBox je jedini sustav koji vam pruža cjelovitu sliku, informacije i motivaciju neophodne za postizanje ciljeva.”, rekao je Wolfgang Muller, izvršni direktor divizije povezivih proizvoda u kompaniji HTC.

UA Band narukvica je dizajnirana za svakodnevno nošenje, tijekom cijelog dana. Ona prati dnevne aktivnosti, tjelovježbu i san. Snimanje cjelodnevnih aktivnosti omogućuje vam da postavite dnevne ciljeve i pratite napredak na narukvici. UA Band je potpuno neupadljivog dizajna, s diskretno skrivenim ekranom ispod vanjskog sloja gume, što ovoj tehnologiji omogućuje da bude neprimjetna kad se ne koristi. Dizajnirana prema potrebama sportaša, ova narukvica nudi i napredni mod za treninge, s ekranom koji ostaje uključen tijekom tjelovježbe, kao i LED ekran koji pokazuje zonu rada srca kad je uparen s uređajem UA Heart Rate. Narukvica UA Band dolazi u crnoj boji, s crvenom teksturom s unutrašnje strane koja omogućuje kapilarno propuštanje vlage.

UA Heart Rate je kompaktni uređaj za praćenje rada srca s inovativnom tehnologijom „micro snap“, dizajniran za potpunu neupadljivost tijekom treninga. Traka za prsa i odvojivi senzor pomažu korisniku da nadgleda intenzitet tjelovježbe i trenira pametnije. UA Heart Rate je osmišljen da pruži precizan izračun potrošenih kalorija. Zajedno s aplikacijom UA Record, UA Heart Rate vam omogućava da prilagodite vlastite zone rada srca.

UA Scale je predivno izrađena Wi-Fi vaga s legendarnim cirkularnim dizajnom. Ova vaga koristi list stakla s naprednom tehnologijom vodljive boje koja omogućuje očitanja mase i postotka tjelesnih masnoća. LED ekran skriven iza stakla čini tehnologiju potpuno neprimjetnom kad nije u upotrebi. Vaga podržava do osam korisnika i sinkronizira se s aplikacijom UA Record kako bi korisnici mogli pratiti statistiku vlastite mase, kao dio ukupnog prikaza praćenih parametara. UA Scale je crne boje s crvenom teksturom na unutrašnjoj strani.

„Kad se radi o praćenju dnevnih aktivnosti, nekoliko je opcija koje korisnici danas imaju, no kad opcije ne postoje kad se radi o snimanju i prezentiranju informacija na smislen i koristan način. Većina nas zna više o zdravlju svog automobila no o vlastitom tijelu. U Under Armouru i HTC-u odlučili smo to promijeniti i otići mnogo dalje od puke automatizacije praćenja podataka. UA HealthBox sad nudi prilagođena iskustva o zdravstvenom stanju i tjelesnoj kondiciji korisnika, dizajnirana da vas usmjere k vlastitom cilju.”, ukazao je ovom prilikom Robin Thurston, glavni direktor digitalne divizije u kompaniji Under Armour.

Namjena UA HealthBoxa jest da postane integralni dio svakodnevice pojedinca, zbog čega je dizajn jedna od najvažnijih komponenta sustava. UA HealthBox je dizajniran da objedini cjelokupan portfelj uređaja i iskustava u korištenju.

„U HTC-u, dizajn doživljavamo beskompromisnim dijelom naše korporativne kulture. To je naš DNK, pa smo opsesivno fokusirani da korisniku omogućimo vrhunski, prelijep dizajn – ne samo izvana, već i iznutra. Dizajn sustava UA HealthBox je predivan, bez ijednog nepromišljenog detalja ili previda, ali također projektiran i kao svestrani međusobno povezan sustav koji se lako koristi tijekom dana te svakog dana. To je ono što ga izdvaja od svega na tržištu danas.”, rekao je Muller.

Dostupnost

Paket UA HealthBox od 22. siječnja bit će dostupan u SAD, s prednarudžbama koje su od omogućene putem www.htc.com i www.ua.com, kao i na brendiranim prodajnim lokacijama Under Armoura. UA HealthBox će se prodavati i putem dodatnih maloprodaja u SAD tokom prvog tromjesečja, a globalno će u prodaju krenuti tijekom 2016. godine.

Još iz kategorije

Novi Linux Kernel 5.8 donosi mnoge novitete

Novi Linux Kernel 5.8 donosi mnoge novitete

14.08.2020. komentiraj

Linus Torvalds najavio je novi Linux Kernel 5.8 i to će se itekako zapamtiti jer riječ je o jednom od najvećih kernela po pitanju hardvera, grafike i drugih nadopuna. Zainteresirani ga mogu preuzeti s Kernel buildsa.

bonbon se pridružuje kampanji DT Grupe i Billie Eilish u isticanju uloge generacije Z u tehnološkom napretku

bonbon se pridružuje kampanji DT Grupe i Billie Eilish u isticanju uloge generacije Z u tehnološkom napretku

13.08.2020. komentiraj

Zajedno s peterostrukom dobitnicom nagrade Grammy Billie Eilish, Deutsche Telekom Grupa želi širiti poruku digitalnog optimizma u stvaranju bolje budućnosti. Predstavljanjem kampanje #WhatWeDoNext na UN-ov Međunarodni dan mladih, Deutsche Telekom govori o načinima na koje prva istinska generacija digitalaca koristi pogodnosti povezane tehnologije za dobrobit ne samo svoje generacije, već i društva u cjelini. Generacija Z obuhvaća mlade od 16 do 25 godine koji trenutačno ulaze na tržište rada i predstavljaju generaciju budućnosti.

Početkom rujna održava se IFA 2020 Special Edition

Početkom rujna održava se IFA 2020 Special Edition

13.08.2020. komentiraj

Globalni brendovi u sve većoj mjeri koriste mogućnost koje su pred njima na IFA 2020 Special Edition sajmu, koji se održava od 3. do 5. rujna u Berlinu, ali na iznimno drugačiji način no što je bio slučaj dosad.