CES 2015: Počinje borba protiv Apple Watcha

CES 2015: Počinje borba protiv Apple Watcha

Foto: Ilustracija

U prvom tjednu sljedeće godine održava se CES 2015 u Las Vegasu, gdje će biti i ekipa ICTbusiness.info i ICTbusiness TV-a, a kao jedna od ključnih tehnologija o kojoj će se zasigurno pričati biti će i nosivi uređaji ili  wearable dvice.  Iako se ne očekuje da bi Samsung mogao predstaviti neki važniji novitet u ovome segmentu sigurno je da će to učiniti ako ne na CES-u onda sigurno na Mobile World Congressu u Barceloni početkom ožujka.

Ono što je sada već gotovo pa sigurno je da će sljedeća godina biti borba svih protiv Applea koji bi napokon mogao predstaviti svoj iWatch. Osim pametnih satova, CES će biti obilježen i različitim pametnim narukvicama i drugom nosivim uređajima koji pomažu od vježbanja pa do zdravlja i tu bi i Bellabeat sigurno mogao predstaviti neki od svojih noviteta.

U sljedećoj godini, a dio toga bi moglo biti viđeno već na CES-u, ako ništa drugo kao priča o novim proizvodima je ono što u ovome segmentu pripremaju Google, već spomenuti Samsung, ali i Microsoft. Prema nekim očekivanja novitete u ovome segmentu baš na CES-u mogli bi predstaviti Lenovo, Motorola, Sony, LG, Pebble, ali i mnogi drugi što manji što veći proizvođači.

Svakako će CES biti zanimljiv i naporan zbog svoje ogromne površine i tisuća izlagača, ali pokazat će što nam u tehnologiji kada je riječ o nosivim uređajima donosi 2015. godina.

Još iz kategorije

Tele2 korisnicima daruje tihe i mirne blagdane

Tele2 korisnicima daruje tihe i mirne blagdane

18.11.2019. komentiraj

Prvi taktovi božićnih pjesama na radiju znak su da počinje blagdansko ludilo. Tele2 je zato u pravi trenutak pripremio najbolji izbor vrhunskih gadgeta za bezbrižnu kupnju i korisnicima omogućio mirne blagdane. Svi ljubitelji dobrih gadgeta ili oni koji planiraju kupnju takvih darova mogu uštedjeti dragocjeno vrijeme i provesti blagdane u istinskom veselju, u društvu najmilijih.

Digitalizirajte svoje poslovanje i ostanite konkurentni

Digitalizirajte svoje poslovanje i ostanite konkurentni

18.11.2019. komentiraj

Najposjećenija konferencija Udruge HUP ICT pod nazivom Digitalna (R)evolucija, 5. veljače 2020. u zagrebačkoj Laubi po treći put će na jednom mjestu okupiti poduzetnike, vodeće stratege i kreatore digitalne ekonomije koji su složni u jednom – digitalizacija poslovanja i transformacija poslovnog okruženja ključna je za daljnji razvoj.

Računalna snaga potrebna za treniranje umjetne inteligencije raste 7 puta brže nego prije

Računalna snaga potrebna za treniranje umjetne inteligencije raste 7 puta brže nego prije

18.11.2019. komentiraj

Analiza koju provodi OpenAI pokazala je da se sa svakim uspjehom na području umjetne inteligencije povećava potreba za računalnom moći koja bi procesuirala svaki idući napredak. Otišlo se do te mjere da je u ovom trenutku snaga potrebna za “treniranje” umjetne inteligencije gotovo sedam puta veća nego ikad prije.