CES 2015: Počinje borba protiv Apple Watcha

CES 2015: Počinje borba protiv Apple Watcha

Foto: Ilustracija

U prvom tjednu sljedeće godine održava se CES 2015 u Las Vegasu, gdje će biti i ekipa ICTbusiness.info i ICTbusiness TV-a, a kao jedna od ključnih tehnologija o kojoj će se zasigurno pričati biti će i nosivi uređaji ili  wearable dvice.  Iako se ne očekuje da bi Samsung mogao predstaviti neki važniji novitet u ovome segmentu sigurno je da će to učiniti ako ne na CES-u onda sigurno na Mobile World Congressu u Barceloni početkom ožujka.

Ono što je sada već gotovo pa sigurno je da će sljedeća godina biti borba svih protiv Applea koji bi napokon mogao predstaviti svoj iWatch. Osim pametnih satova, CES će biti obilježen i različitim pametnim narukvicama i drugom nosivim uređajima koji pomažu od vježbanja pa do zdravlja i tu bi i Bellabeat sigurno mogao predstaviti neki od svojih noviteta.

U sljedećoj godini, a dio toga bi moglo biti viđeno već na CES-u, ako ništa drugo kao priča o novim proizvodima je ono što u ovome segmentu pripremaju Google, već spomenuti Samsung, ali i Microsoft. Prema nekim očekivanja novitete u ovome segmentu baš na CES-u mogli bi predstaviti Lenovo, Motorola, Sony, LG, Pebble, ali i mnogi drugi što manji što veći proizvođači.

Svakako će CES biti zanimljiv i naporan zbog svoje ogromne površine i tisuća izlagača, ali pokazat će što nam u tehnologiji kada je riječ o nosivim uređajima donosi 2015. godina.

Još iz kategorije

IFA Global Market odgođen za 2021. unatoč velikom interesu

IFA Global Market odgođen za 2021. unatoč velikom interesu

11.08.2020. komentiraj

Organizatori sajma IFA 2020 objavili su kako će se IFA Global Markets održat ponovno 2021. godine što je doneseno prije svega zbog ograničenosti putovanja i činjenici kako ovaj dio sajma IFA doslovno okuplja poslovne ljude iz svakog kutka svijeta.

MIT: Deep learning doseže svoje računalne limite

MIT: Deep learning doseže svoje računalne limite

11.08.2020. komentiraj

Stručnjaci na prestižnom američkom Sveučilištu MIT su u suradnji s MIT-IBM Watson AI Lab, Underwood International College i brazilskim Sveučilištem Brasilia došli do saznanja da duboko učenje (eng. deep learning) polako ostvaruje svoje računalne limite.

HT uzeo investicijsku banku za prodaju Optima Telekoma

HT uzeo investicijsku banku za prodaju Optima Telekoma

10.08.2020. komentiraj

Najjači domaći telekom operator Hrvatski Telekom angažirao je investicijsku banku za proces prodaje Optima Telekoma, objavila je Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja. Naime, tako je po odluci AZTN-a agenciju obavijestio povjerenik Deloitte koji navodi kako će HT započeti s ispunjavanjem svoje obveze angažiranja investicijske banke za daljnji proces prodaje odnosno poduzima aktivnosti kojima bi se spriječilo moguće kašnjenje u pogledu ispunjenja obveza propisanih rješenjem AZTN-a o uvjetno dopuštenoj koncentraciji poduzetnika HT i Optima.