CES 2015: Počelo otkrivanjem zanimljivih noviteta

CES 2015: Počelo otkrivanjem zanimljivih noviteta

Foto: Dražen Tomić

Kao i svake godine, odmah nakon pressice Gary Shapiroa glavnog izvršnog direktora organizatora sajma Consumer Electronics Association, sajam započinje događanjem nazvanim CES Unvieled na kojem se samo za novinare predstavljaju mnogi zanimljivi noviteti koji će biti na samome sajmu.

Tako su se tu našle i nove slušalice, 3D tableti, dronovi, kućni sustavi za automatizaciju, alarmi, mnogi novi nosivi uređaji. Iako sajam još nije niti započeo samo je ovaj događaj okupio više od tisuću novinara doslovni iz cijelog svijeta.

Ove godine se na CES-u očekuje gotovo 1000 različitih tehnoloških tvrtki, a kako ističe Shapiro očekuje se mnogo i od 4K tehnologije u segmentu televizije iako je mnogo veći problem na strani TV kuća koje bi takav program trebale proizvoditi što je jako skupo prije svega u pogledu opreme.

Kako je DJI predstavio svoj novi dron Insprije 1 prije nekoliko tjedana, ove godine će ga javnost moći bolje upoznati na CES-u gdje će uz njega biti prikazana i ručna verzija kamere s gimblom kakav se nalazi inače na novome dronu.

Bilo je tu i pametnih remena, satova, narukvica, uređaja za uspavljivanje i snimanje mozga, slušalica, pametnih chargera odnosno punjača, ma za svakog ponešto.

PREGLEDAJ GALERIJU

Još iz kategorije

Među 500 igrača s najvećom zaradom, tek je jedna žena

Među 500 igrača s najvećom zaradom, tek je jedna žena

16.09.2019. komentiraj

Video igre su na kompetitivnoj razini već nekoliko godina iznimno popularne, prvenstveno u financijskom smislu, ali među 500 igrača s najvećom zaradom, tek je jedna žena!

TV i dalje ima veliki utjecaj na ljude

TV i dalje ima veliki utjecaj na ljude

16.09.2019. komentiraj

Inovacije u TV tehnologiji i programiranju pokreću pozitivne osobne i kulturne promjene među europskim potrošačima. Pokazalo je to novo istraživanje koje je Samsung objavio na IFA 2019 sajmu. Istraživanje, započeto uoči 50. obljetnice tvrtke, također je pokazalo da je evolucija televizije, kako u smislu vrhunskog tehnološkog napretka kao što je 8K, tako i visokokvalitetnog, raznolikog sadržaja danas dostupnog, ima opipljiv utjecaj na mnoge aspekte života potrošača.

IDC: Tržište pametnih telefona iduće godine će ipak ostvariti rast

IDC: Tržište pametnih telefona iduće godine će ipak ostvariti rast

15.09.2019. komentiraj

Analitičari IDC-a prognoziraju da će sljedeće godine globalno tržište pametnih telefona porasti, što je odlično jer se tako nešto nije dogodilo tri godine zaredom!