CES 2015: Počelo otkrivanjem zanimljivih noviteta

CES 2015: Počelo otkrivanjem zanimljivih noviteta
Dražen Tomić

Kao i svake godine, odmah nakon pressice Gary Shapiroa glavnog izvršnog direktora organizatora sajma Consumer Electronics Association, sajam započinje događanjem nazvanim CES Unvieled na kojem se samo za novinare predstavljaju mnogi zanimljivi noviteti koji će biti na samome sajmu.

Tako su se tu našle i nove slušalice, 3D tableti, dronovi, kućni sustavi za automatizaciju, alarmi, mnogi novi nosivi uređaji. Iako sajam još nije niti započeo samo je ovaj događaj okupio više od tisuću novinara doslovni iz cijelog svijeta.

Ove godine se na CES-u očekuje gotovo 1000 različitih tehnoloških tvrtki, a kako ističe Shapiro očekuje se mnogo i od 4K tehnologije u segmentu televizije iako je mnogo veći problem na strani TV kuća koje bi takav program trebale proizvoditi što je jako skupo prije svega u pogledu opreme.

Kako je DJI predstavio svoj novi dron Insprije 1 prije nekoliko tjedana, ove godine će ga javnost moći bolje upoznati na CES-u gdje će uz njega biti prikazana i ručna verzija kamere s gimblom kakav se nalazi inače na novome dronu.

Bilo je tu i pametnih remena, satova, narukvica, uređaja za uspavljivanje i snimanje mozga, slušalica, pametnih chargera odnosno punjača, ma za svakog ponešto.