CES 2015: Počelo otkrivanjem zanimljivih noviteta

CES 2015: Počelo otkrivanjem zanimljivih noviteta

Foto: Dražen Tomić

Kao i svake godine, odmah nakon pressice Gary Shapiroa glavnog izvršnog direktora organizatora sajma Consumer Electronics Association, sajam započinje događanjem nazvanim CES Unvieled na kojem se samo za novinare predstavljaju mnogi zanimljivi noviteti koji će biti na samome sajmu.

Tako su se tu našle i nove slušalice, 3D tableti, dronovi, kućni sustavi za automatizaciju, alarmi, mnogi novi nosivi uređaji. Iako sajam još nije niti započeo samo je ovaj događaj okupio više od tisuću novinara doslovni iz cijelog svijeta.

Ove godine se na CES-u očekuje gotovo 1000 različitih tehnoloških tvrtki, a kako ističe Shapiro očekuje se mnogo i od 4K tehnologije u segmentu televizije iako je mnogo veći problem na strani TV kuća koje bi takav program trebale proizvoditi što je jako skupo prije svega u pogledu opreme.

Kako je DJI predstavio svoj novi dron Insprije 1 prije nekoliko tjedana, ove godine će ga javnost moći bolje upoznati na CES-u gdje će uz njega biti prikazana i ručna verzija kamere s gimblom kakav se nalazi inače na novome dronu.

Bilo je tu i pametnih remena, satova, narukvica, uređaja za uspavljivanje i snimanje mozga, slušalica, pametnih chargera odnosno punjača, ma za svakog ponešto.

PREGLEDAJ GALERIJU

Još iz kategorije

IFA Global Market odgođen za 2021. unatoč velikom interesu

IFA Global Market odgođen za 2021. unatoč velikom interesu

11.08.2020. komentiraj

Organizatori sajma IFA 2020 objavili su kako će se IFA Global Markets održat ponovno 2021. godine što je doneseno prije svega zbog ograničenosti putovanja i činjenici kako ovaj dio sajma IFA doslovno okuplja poslovne ljude iz svakog kutka svijeta.

MIT: Deep learning doseže svoje računalne limite

MIT: Deep learning doseže svoje računalne limite

11.08.2020. komentiraj

Stručnjaci na prestižnom američkom Sveučilištu MIT su u suradnji s MIT-IBM Watson AI Lab, Underwood International College i brazilskim Sveučilištem Brasilia došli do saznanja da duboko učenje (eng. deep learning) polako ostvaruje svoje računalne limite.

HT uzeo investicijsku banku za prodaju Optima Telekoma

HT uzeo investicijsku banku za prodaju Optima Telekoma

10.08.2020. komentiraj

Najjači domaći telekom operator Hrvatski Telekom angažirao je investicijsku banku za proces prodaje Optima Telekoma, objavila je Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja. Naime, tako je po odluci AZTN-a agenciju obavijestio povjerenik Deloitte koji navodi kako će HT započeti s ispunjavanjem svoje obveze angažiranja investicijske banke za daljnji proces prodaje odnosno poduzima aktivnosti kojima bi se spriječilo moguće kašnjenje u pogledu ispunjenja obveza propisanih rješenjem AZTN-a o uvjetno dopuštenoj koncentraciji poduzetnika HT i Optima.