CES 2015: Dolazi godina pametnih automobila

CES 2015: Dolazi godina pametnih automobila

Najveći svjetski sajam potrošačke elektronike početkom 2015. godine mogao bi biti obilježen novom erom pametnih, odnosno tehnološki opremljenih automobila. Kako se očekuje svoje velike premijere trebali bi pokazati Ford, Mercedes, ali i drugi proizvođači.

Tako se od Forda očekuje da će pokazati novi Sync 3.0 sustav za kokpit novih automobila, odnosno potpunu digitalizaciju upravljačke ploče automobila što će svakako ići u smjeru pametnih automobila. Ford je sa svojim Sync sustavom započeo još 2007. godine, a nova inačica trebala bi donijeti sve što u ovome trenutku spoj automobilske i računalne tehnologije može ponuditi.

Osim Forda na CES-u će svoj novi konceptualni auto prepun novih tehnologija prikazati i Mercedes Benz čiji bi predsjednik Dieter Zetsche o njemu trebao više reći tijekom svog keynotea na ovom najvećem svjetskom sajmu potrošačke elektronike. Novi Mercedes Benz koncept trebao bi biti poslije predstavljen i na jednom od najvećih svjetskih sajmova automobila u Detroitu samo tjedan dana nakon CES-a.

Bit će tu i Audi sa svojim novim rješenjem pametnog auta s integriranim Google Earthom. Hyundai bi trebao nastaviti s predstavljanjem rješenja Apple CarPlay ali i sličnog sustava na Googleovom Androidu nazvanom Android Auto.

I u automobilskoj industriji CES 2015. Las Vegas bi mogao biti iznimno zanimljiv jer će se pokazati u kojem smjeru proizvođači, vrlo često prilično konzervativni što zbog želje za kvalitetom i perfekcionizmom, a s druge strane zbog pravne regulative, idu u upotrebi novih prije svega mobilnih tehnologija u svojim novim automobilima.

Još iz kategorije

IFA Global Market odgođen za 2021. unatoč velikom interesu

IFA Global Market odgođen za 2021. unatoč velikom interesu

11.08.2020. komentiraj

Organizatori sajma IFA 2020 objavili su kako će se IFA Global Markets održat ponovno 2021. godine što je doneseno prije svega zbog ograničenosti putovanja i činjenici kako ovaj dio sajma IFA doslovno okuplja poslovne ljude iz svakog kutka svijeta.

MIT: Deep learning doseže svoje računalne limite

MIT: Deep learning doseže svoje računalne limite

11.08.2020. komentiraj

Stručnjaci na prestižnom američkom Sveučilištu MIT su u suradnji s MIT-IBM Watson AI Lab, Underwood International College i brazilskim Sveučilištem Brasilia došli do saznanja da duboko učenje (eng. deep learning) polako ostvaruje svoje računalne limite.

HT uzeo investicijsku banku za prodaju Optima Telekoma

HT uzeo investicijsku banku za prodaju Optima Telekoma

10.08.2020. komentiraj

Najjači domaći telekom operator Hrvatski Telekom angažirao je investicijsku banku za proces prodaje Optima Telekoma, objavila je Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja. Naime, tako je po odluci AZTN-a agenciju obavijestio povjerenik Deloitte koji navodi kako će HT započeti s ispunjavanjem svoje obveze angažiranja investicijske banke za daljnji proces prodaje odnosno poduzima aktivnosti kojima bi se spriječilo moguće kašnjenje u pogledu ispunjenja obveza propisanih rješenjem AZTN-a o uvjetno dopuštenoj koncentraciji poduzetnika HT i Optima.