Centar izvrsnosti za računovodstveno obrazovanje u Algebri

Centar izvrsnosti za računovodstveno obrazovanje u Algebri
Fotolia

U suradnji s tvrtkama Datalab i Excel Educa, Učilište Algebra pokreće četiri nova programa obrazovanja iz područja računovodstva i financija. Zajedno s postojećim programima osposobljavanja i usavršavanja knjigovođa, ovi programi sačinjavaju kompletnu vertikalu obrazovanja za računovodstvene stručnjake.

Zahvaljujući novoj koncepciji ovih programa, polaznici svladavaju ciljeve računovodstvene struke te su po završetku školovanja spremni preuzeti zahtjevnije računovodstvene poslove u tvrtkama gdje rade ili samostalno obavljati ovu djelatnost za druge poslovne subjekte.

Slijedom analize potrebe tržišta rada i zahtjeva poslodavaca za sve naprednijim znanjima iz područja financija, tri institucije - Algebra, Datalab Hrvatska i Excel Educa - pokreću čak četiri nova obrazovna programa namijenjena osobama koje imaju temeljna znanja knjigovodstva, a žele napredovati u području računovodstva.

Novi verificirani programi su "Računovođa", "Voditelj knjigovodstva i računovodstva", "Voditelj računovodstva i financija" te "Voditelj knjigovodstva,  računovodstva i financija" dok Algebra u svojoj ponudi i dalje nastavlja nuditi dva postojeća programa iz ovog područja, "Knjigovođa" i "Samostalni knjigovođa".

Ovom suradnjom i pokretanjem novih programa objedinjena je izvrsnost različitih segmenata koje u programe donose pojedine tvrtke: Algebrina kvaliteta obrazovanja, Datalabovo iskustvo implementacije informacijskih i računovodstvenih sustava Pantheon, te konačno, ekspertiza tvrtke Excel Educa u području računovodstva i knjigovodstva.

„Kroz suradnju s poslodavcima i stručnim tijelima kontinuirano pratimo što će u budućnosti biti potrebno na tržištu rada. U ovom slučaju, detektirali smo da je ponajveća potražnja za ovim kadrom ponajveća u sektoru računovodstveno-knjigovodstvenih servisa te malih i srednjih tvrtki, kojih je i najviše na tržištu", izjavio je Hrvoje Balen, član uprave Algebre, najavljujući uvođenje novih edukacijskih programa i dodao: „Prema prvim informacijama iz naših lokalnih ureda, ovi programi će biti puni pogodak jer već sada imamo značajan broj predbilježbi, a ohrabruje i podatak iz Analize edukativnih potreba tvrtki koje je provela Hrvatska gospodarska komora prošle godine, a koje je pokazalo da su tvrtkama od svih do sada provođenih edukacija uvijek najkorisnije bile one iz područja računovodstva i financija“.

Realizacija ovakve suradnje - najveće institucije za obrazovanje odraslih, tvrtke za implementaciju specijaliziranih softvera i vodećih eksperata iz struke - u najboljem obliku pokazuje kako bi trebala funkcionirati vrlo često spominjana sprega gospodarstva i obrazovanja. Rezultat toga je da se polaznicima osigurava edukacija kroz koju se u relativno kratkom vremenu kroz stječu široke kompetencije iz područja računovodstva, a svi naučeni sadržaji odmah su primjenjivi u praksi.

Polaznici koji uspješno prođu kroz cijeli program edukacije te polože završne ispite osposobljeni su za rad na poslovima povezanim s računovodstvom i knjigovodstvom, neovisno o kategoriji veličine poduzeća. Kao i kod ostalih Algebrinih edukacija, i novi programi obrazovanja predavanja i vježbe kombiniraju od početka teoretska znanja s praktičnim radom u informatičkim učionicama.

Kroz velik broj primjera i vježbi te simuliranje vlastitog poduzeća na stvarnom poslovnom programu, polaznici mogu potpuno razumjeti računovodstvenu profesiju i povezati sve njezine elemente s kojima će se susresti tijekom obavljanja ove vrste posla.

Novi računovodstveni programi obrazovanja podjednako su namijenjeni onima koji su trenutačno zaposleni (jer po njihovom završetku mogu preuzimati složenije i odgovornije poslove u računovodstvu u tvrtki u kojoj rade) kao i nezaposlenim osobama (jer će ih ovi programi osposobiti za samostalno vođenje poslovnih knjiga za poduzeća).

Više informacija o novim računovodstvenim programima obrazovanja zainteresirani mogu pronaći na Algebrinom webu.