Canonovo fotografsko natjecanje Redline Challenge vraća se drugu godinu za redom, s temom 'Priča u djeliću sekunde'

Canonovo fotografsko natjecanje Redline Challenge vraća se drugu godinu za redom, s temom 'Priča u djeliću sekunde'

Canon Europe je obilježio Svjetski dan fotografije 19. kolovoza pokretanjem svog drugog Redline Challengea, godišnjeg fotografskog natjecanja za fotografe amatere koji žele pokazati svoje tehničke sposobnosti i kreativnost.

Natječaj je besplatan za sudjelovanje i poziva ambiciozne fotografe da zabilježe 'Priču u djeliću sekunde' ('A Split Second Story'), zahtijevajući od sudionika preciznost, jedinstvenu perspektivu i dobar osjećaj za vrijeme. Tema daje priliku fotografima hobistima svih žanrova da iskušaju svoje vještine, bilo da se radi o bilježenju naprednog trika na skateboardingu ili životinje koja zuri ravno u vaš objektiv u pravom trenutku.

Natjecanje će voditi svjetski poznati vloger i fotograf, Kai Wong, a ocjenjivat će ga žiri stručnjaka iz branše i predstavnika Canona, uključujući Canonovu ambasadoricu Lauru El-Tantawy - nagrađivanu fotografkinju dokumentarnih filmova. Laurin rad je izlagan na skupnim i samostalnim izložbama diljem svijeta. Također je objavljen u cijelom svijetu u nizu novina i časopisa.

Više od 36 000 slika poslano je na Canonov Redline Challenge prošle godine, koji je imao temu 'Svjetlo u tami'. Prošlogodišnji pobjednik, Piotr Skryzypiec, koji je snimio pobjedničku fotografiju vijadukta Črni Kal u Sloveniji obavijenog maglom pod nazivom 'Izgubljena autocesta', rekao je: “Ova mi je nagrada dala puno više samopouzdanja u moje fotografske vještine. Slikanje fotoaparatom Canon EOS R5 mi je stvarno ugodno, savršen je za vrstu fotografije kojom se bavim, kao što su pejzaži, divlje životinje i makro. Ali najbolje od svega bio je izlazak i fotografiranje zajedno s Canonovim ambasadorom Lorenzom Holderom.“

Fotografije za natjecanje se mogu uslikati bilo kojim uređajem i svaki sudionik može poslati jednu prijavu tijekom razdoblja natjecanja. Dostavljene slike ocjenjivat će se na temelju tehničke sposobnosti, kreativnosti, emocionalnog utjecaja i toga koliko točno odgovaraju temi natjecanja. Konačni pobjednik bit će objavljen početkom listopada i dobit će fotoaparat Canon EOS R5 i objektiv Canon RF 24-70mm F2.8L IS USM, uz online foto zadatak s mentorstvom Canonove ambasadorice Laure El-Tantawy.

Govoreći o Redline Challengeu, Canonova ambasadorica Laura El-Tantawy rekla je: “Jako sam uzbuđena zbog ovogodišnje teme jer govori o suštini same fotografije. U fotografiji se radi o bilježenju snažnih emocija, o nama kao ljudima, o tome kako se osjećam u trenutku ispred sebe. Kao sudac, tražit ću priču. Nadam se i elementu iznenađenja. Ali više od toga, želim vidjeti jedinstvenu perspektivu, kako sudionici vide svijet svojim očima. Sve je do određene mjere fotografirano, tako da ono što stvarno želim vidjeti je osobnost iza objektiva.“

Prijave su otvorene od 00:01h 19. kolovoza i zatvaraju se u 23:59h 16. rujna 2022. (vrijeme u vremenskoj zoni GMT odnosno UTC0).

Za prijavu na Canon Redline Challenge 2022 treba posjetiti link https://www.canon.hr/get-involved/redline-challenge/