Canon se pohvalio novim uspjehom

Canon se pohvalio novim uspjehom

Foto: Canon

Njihovi digitalni fotoaparati sa zamjenjivim objektivima (digitalni SLR fotoaparati i fotoaparati bez zrcala) drže najveći udio na globalnom tržištu već 16 godina zaredom  –  od 2003. do 2018., tvrde iz Canona. Oni sami razvijaju glavne slikovne komponente svoje serije fotoaparata EOS sa zamjenjivim objektivima – CMOS slikovne senzore, slikovne procesore i zamjenjive objektive – u skladu s osnovnim konceptom brzine, ugodnosti i visoke kvalitete slike. Nudeći širok raspon proizvoda, od modela s vrha ponude s izvanrednim performansama namijenjenih profesionalcima do modela s početka ponude koji omogućuju korisnicima uživanje u stvaranju slika visoke kvalitete uz lako rukovanje, Canon nastavlja odgovarati na najrazličitije potrebe korisnika.

Godine 2003., na samom početku razvoja digitalnih SLR fotoaparata, Canon je predstavio svoj revolucionarni EOS 300D. Taj revolucionarni fotoaparat konkurentne cijene i kompaktnog, laganog dizajna, osvojio je najveći udio globalnog tržišta i pripremio teren za rast na tržištu digitalnih SLR-ova. Otada je Canon nastavio predstavljati cijeli niz revolucionarnih proizvoda, uključujući serije profesionalnih modela EOS-1D i EOS 5D koje su utabale put snimanju videozapisa digitalnim SLR-ovima.

U ožujku 2018. Canon je predstavio proizvode kao što su fotoaparati bez zrcala EOS M50 i DLSR EOS 2000D koji su omogućili početnicima da bez puno muke uživaju u snimanju slika profesionalnog izgleda. U nastojanju da dodatno proširi svoju ponudu Canon je 2018. još jednom osigurao vodeći udio na globalnom tržištu.

U rujnu 2018. u još jednom koraku naprijed na području snimanja i vizualnog izražavanja Canon je predstavio fotoaparat bez zrcala EOS R opremljen senzorom punog kadra, koji je bio dio sustava EOS R – novog slikovnog sustava u čijem su središtu bili objektivi. Zatim je u veljači 2019. Canon predstavio EOS RP – malen, lagan i praktičan fotoaparat punog kadra bez zrcala impresivne kvalitete slike i usput najavio da se trenutačno razvija šest novih objektiva RF u sklopu plana za proširenje sustava EOS R.

“Uz zadržavanje najvećeg udjela na globalnom tržištu Canon i dalje održava svoju vodeću poziciju po broju prodanih primjeraka i vrijednosti udjela na tržištu digitalnih fotoaparata u regiji EMEA. Nastavljamo pomicati granice optičkih inovacija, a ovi rezultati pokazuju kakav je apetit za nove tehnologije i sustave fotoaparata“, ističe Alessandro Stanzani, izvršni potpredsjednik Canonove grupe za slikovne tehnologije i komunikaciju za Europu, Bliski istok i Afriku.

Još iz kategorije

Kako spriječiti Storage Sense da ne briše vaše datoteke u Windows 10

Kako spriječiti Storage Sense da ne briše vaše datoteke u Windows 10

18.04.2019. komentiraj

Prostora za pohranu podataka nikad dosta u današnje vrijeme, ali na stolnim i prijenosnim računalima postoje načini kako ga ostvariti što je više moguće, a jedan od njih svakako je Storage Sense. Samo, taj alat može biti problematičan za početnike i dovesti do situacije u kojoj će izbrisati sadržaj računala koje inače korisnik ne bi želio izbrisati.

Tifon postavio brze punionice za električna vozila na autoceste A1 i A6

Tifon postavio brze punionice za električna vozila na autoceste A1 i A6

18.04.2019. komentiraj

Tvrtka Tifon na svom je prodajnom mjestu Draganić sjever u rad pustila brzu punionicu za električna vozila pod brendom MOL Plugee. Istovremeno su u rad puštene i brze punionice na prodajnim mjestima Draganić jug i Ravna Gora. Riječ je o prvim brzim punionicama za električna vozila na domaćim autocestama koje povezuju pravac Zagreb – Rijeka te Zagreb – Split.

Bečka ulica Zieglergasse postat će prva ulica koja će se prilagoditi klimatskim promjenama

Bečka ulica Zieglergasse postat će prva ulica koja će se prilagoditi klimatskim promjenama

18.04.2019. komentiraj

Klimatske promjene jedan su od najvećih izazova za čovječanstvo. One imaju snažan utjecaj na okoliš, ljudsko zdravlje i ekonomiju diljem svijeta. Znanstvenici već desetljećima upozoravaju na negativne posljedice koje porast površinske temperature planeta ima na ljude te biljni i životinjski svijet. Prve su posljedice već vidljive u gradovima gdje porast globalne temperature značajno mijenja lokalna klimatska obilježja i dovodi do stvaranja takozvanih urbanih toplinskih otoka. Grad Beč prepoznao je taj problem i odlučio se na provedbu pilot-projekta u jednoj od svojih ulica.