Canon se pohvalio novim uspjehom

Canon se pohvalio novim uspjehom
Canon

Njihovi digitalni fotoaparati sa zamjenjivim objektivima (digitalni SLR fotoaparati i fotoaparati bez zrcala) drže najveći udio na globalnom tržištu već 16 godina zaredom  -  od 2003. do 2018., tvrde iz Canona. Oni sami razvijaju glavne slikovne komponente svoje serije fotoaparata EOS sa zamjenjivim objektivima - CMOS slikovne senzore, slikovne procesore i zamjenjive objektive - u skladu s osnovnim konceptom brzine, ugodnosti i visoke kvalitete slike. Nudeći širok raspon proizvoda, od modela s vrha ponude s izvanrednim performansama namijenjenih profesionalcima do modela s početka ponude koji omogućuju korisnicima uživanje u stvaranju slika visoke kvalitete uz lako rukovanje, Canon nastavlja odgovarati na najrazličitije potrebe korisnika.

Godine 2003., na samom početku razvoja digitalnih SLR fotoaparata, Canon je predstavio svoj revolucionarni EOS 300D. Taj revolucionarni fotoaparat konkurentne cijene i kompaktnog, laganog dizajna, osvojio je najveći udio globalnog tržišta i pripremio teren za rast na tržištu digitalnih SLR-ova. Otada je Canon nastavio predstavljati cijeli niz revolucionarnih proizvoda, uključujući serije profesionalnih modela EOS-1D i EOS 5D koje su utabale put snimanju videozapisa digitalnim SLR-ovima.

U ožujku 2018. Canon je predstavio proizvode kao što su fotoaparati bez zrcala EOS M50 i DLSR EOS 2000D koji su omogućili početnicima da bez puno muke uživaju u snimanju slika profesionalnog izgleda. U nastojanju da dodatno proširi svoju ponudu Canon je 2018. još jednom osigurao vodeći udio na globalnom tržištu.

U rujnu 2018. u još jednom koraku naprijed na području snimanja i vizualnog izražavanja Canon je predstavio fotoaparat bez zrcala EOS R opremljen senzorom punog kadra, koji je bio dio sustava EOS R - novog slikovnog sustava u čijem su središtu bili objektivi. Zatim je u veljači 2019. Canon predstavio EOS RP - malen, lagan i praktičan fotoaparat punog kadra bez zrcala impresivne kvalitete slike i usput najavio da se trenutačno razvija šest novih objektiva RF u sklopu plana za proširenje sustava EOS R.

“Uz zadržavanje najvećeg udjela na globalnom tržištu Canon i dalje održava svoju vodeću poziciju po broju prodanih primjeraka i vrijednosti udjela na tržištu digitalnih fotoaparata u regiji EMEA. Nastavljamo pomicati granice optičkih inovacija, a ovi rezultati pokazuju kakav je apetit za nove tehnologije i sustave fotoaparata“, ističe Alessandro Stanzani, izvršni potpredsjednik Canonove grupe za slikovne tehnologije i komunikaciju za Europu, Bliski istok i Afriku.