Canon proširuje svoju seriju UHDgc dvama prenosivim zum objektivima

Canon proširuje svoju seriju UHDgc dvama prenosivim zum objektivima

Canon Europe je predstavio proširenje svoje vodeće serije u branši u vidu dva zum objektiva, prva takva na svijetu , za 4K televizijske kamere s 2/3-inčnim senzorom: CJ18ex28B i CJ15ex8.5B. Oba objektiva, namijenjena svim scenarijima televizijskog snimanja, omogućuju 4K optičke performanse uz zadržavanje izvrsnih mogućnosti upravljanja i rukovanja usporedivih s onima objektiva HD televizijskih kamera. Ovi novi dodaci Canonovoj ponudi iz serije UHDgc  zadovoljavaju širok raspon potreba, od snimanja dokumentaraca, preko događaja uživo do sportskih emisija, pa su savršen izbor za snimatelje koji žele stvarati sadržaje za budućnost uz prijelaz na 4K sustave i tijekove rada.

Prošle godine Canon je proslavio 60. godišnjicu svoje ponude objektiva za televizijske kamere. Predstavljanjem modela CJ18ex28B i CJ15ex8.5B Canon nastavlja sa svojim doprinosom branši inovativnim i optički izvrsnim proizvodima. Koristeći fluorit i staklo ultraniskog rasapa (Ultra-Low Dispersion, UD) i vlastite optičke dizajne koji optimalno kombiniraju te materijale, ti objektivi uklanjaju kromatske nepravilnosti kao što su „curenje“ boja i rastapanje kako bi se ostvarila vrhunska reprodukcija čak i u rubnim dijelovima slike. Tehnologija premaza i dizajn leća sprječavaju odraze u kućištu objektiva, smanjujući ghosting i flaring, što omogućuje snimateljima da proizvedu sliku s puno tonova uz čistoću i kontrast koji podržavaju HDR/WCG.

Kao prvi 4K televizijski telefoto objektiv u kategoriji 2/3-inčnih UHD prenosivih televizijskih objektiva CJ18ex28B nudi zum od 18x koji pokriva raspon žarišnih duljina od 28 mm u širokom dijelu do 500 mm u telefoto dijelu, uz postizanje žarišne duljine od 1000 mm u telefoto dijelu prilikom upotrebe ugrađenog 2x ekstendera. Mogućnost preciznog snimanja izdaleka u visokoj kvaliteti čini ovaj objektiv savršenim za snimanje dokumentaraca, prirodnog svijeta i događaja uživo. Uz to zahvaljujući dizajnu ovaj objektiv ima jednako kompaktno i lagano tijelo kao uobičajeni HD objektivi, omogućujući dinamične stilove snimanja uz izvanrednu prenosivost – a to znači vrhunsku mobilnost koja je nužna prilikom snimanja izvan studija i kad je ključna izdržljivost.

CJ15ex8.5B podržava Canonov ekskluzivni sustav stabilizacije slike Vari-Angle Prism (VAP). Optička os se naginje prilikom ispravljanja mutnih dijelova uslijed pokreta mijenjanjem kuta tekućine s visokim indeksom loma svjetlosti između dva sloja stakla. Takva stabilizacija slike nudi snimateljima izvrsnu kontrolu materijala snimljenog u cijelom rasponu zuma – od širokog kuta do telefoto snimki , što je savršeno za snimanje na neravnom terenu ili iz vozila, npr. prilikom snimanja biciklističkih ili trkačkih natjecanja. Ergonomski dizajniran držač na oba objektiva, CJ18ex28B i CJ15ex8.5B, nudi i izvrstan osjećaj tijekom rada i lakoću upotrebe u svim scenarijima snimanja. Držač je dizajniran tako da udobno leži u ruci, olakšavajući kamermanima dugotrajno snimanje.

“4K televizija još nije postala standard u svim kućanstvima, ali ta tehnologija postaje cjenovno sve pristupačnija, pa je stoga razumljivo da primjećujemo rast potražnje za 4K sadržajima. Predstavljanje objektiva CJ18ex28B i CJ15ex8.5B govori o Canonovoj predanosti da pripremi snimatelje za taj pomak u branši preko inovativnih tehnologija i proizvoda. Proizvodnja pouzdanih i optički vrhunskih objektiva koji pomiču kreativne granice i nadmašuju standarde kvalitete u središtu je Canonove ponude objektiva za televizijske kamere već 60 godina, pa s posebnim zadovoljstvom nastavljamo tu ponudu najboljih objektiva u klasi predstavljanjem ovog dvojca svjetskih prvaka“, ističe tephen Hart Dyke, marketinški menadžer za profesionalne slikovne proizvode u Canonu Europe.

Još iz kategorije

Građani počinju više razmišljati o egzistenciji nego o epidemiji

Građani počinju više razmišljati o egzistenciji nego o epidemiji

27.05.2020. komentiraj

U trenutku kada restrikcije popuštaju, a život se polako normalizira, građani sve više brinu oko budućnosti. Bez obzira na opasnost i sveprisutnost COVID-19 virusa, građani ipak najviše strahuju od posljedica gospodarske krize (46%). Prema istraživanju, zabrinutiji smo zbog mogućeg gubitka posla (33%) nego radi potencijalne zaraze člana obitelji koronavirusom (31%), odnosno vlastitog obolijevanja (28%).

Pokreće se izbor za novu čelnu osobu Hrvatske udruge poslodavaca

Pokreće se izbor za novu čelnu osobu Hrvatske udruge poslodavaca

27.05.2020. komentiraj

Na zajedničkoj sjednici Izvršnog odbora, Nadzornog odbora i Savjeta Hrvatske udruge poslodavaca koja je održana uoči najavljene izvanredne sjednice Skupštine HUP-a, Gordana Deranja predložila je Izvršnom odboru HUP-a da se otvori nominacijski postupak izbora novog predsjednika/ce HUP-a.

INFOGRAFIKA: Windows i dalje suvereno dominira na osobnim računalima

INFOGRAFIKA: Windows i dalje suvereno dominira na osobnim računalima

27.05.2020. komentiraj

Microsoft je 4. travnja proslavio 45 godina i fascinantno je da unatoč činjenici da kompaniji nedostaje tako malo do pola stoljeća starosti, njegov softver još uvijek suvereno dominira tržištem osobnih računala.