Canon proizveo 90 milijuna fotoaparata serije EOS i 130 milijuna objektiva EF

Canon proizveo 90 milijuna fotoaparata serije EOS i 130 milijuna objektiva EF
Canon

Tvrtka Canon ovog je tjedna obilježila dva značajna trenutka u proizvodnji. Kompanija je objavila kako je iz njihovih pogona do sada proizvedeno ukupno 90 milijuna proizvedenih fotoaparata sa zamjenjivim objektivima EOS i 130 milijuna zamjenjivih objektiva iz serije EF. EOS 5D Mark IV bio je 90-milijunti proizvedeni fotoaparat, dok je EF16-35mm f/2.8L III USM postao 130-milijunti objektiv.

Canonov sustav EOS prvi je put predstavljen uz seriju EF zamjenjivih objektiva u ožujku 1987. godine kao prvi posve elektronički sustav za montažu za SLR fotoaparate s filmom i automatskim fokusiranjem na svijetu. Tijekom godina obje su se linije proizvoda razvijale i uživale u podršci kupaca, od amatera do profesionalaca. Početkom novog tisućljeća proizvodnja se ubrzala širenjem popularnosti digitalnih SLR fotoaparata. Canonovi su digitalni fotoaparati sa zamjenjivim objektivima zadržali vodeći globalni tržišni udio 14 godina zaredom počevši od 2003.

Od svoje pojave serija EOS razvija napredne tehnologije pod konceptom brzina i udobnost'. Canon je od tada interno razvio sve ključne komponente koje se koriste u uređajima serije EOS, uključujući CMOS senzore, slikovne procesore i zamjenjive objektive. Posebno se tu ističu objektivi EF koji su vodeći u branši po prodaji i nude inovacije kao što su ultrazvučni motor (USM), tehnologija stabilizacije slike (IS) te višeslojni difrakcijski optički element (DO). Iz Canona su objavili kako planiranu nastaviti širiti ponudu objektiva EF daljnjim razvojem svojih slikovnih tehnologija, nastojeći spajati optičke, foto, video i mrežne tehnologije.