Canon predstavio novi RF 24-240mm F4-6.3 IS USM objektiv

Canon predstavio novi RF 24-240mm F4-6.3 IS USM objektiv

Canon Europe proširio je svoju ponudu objektiva RF predstavljanjem modela RF 24-240mm F4-6.3 IS USM. To je najnoviji objektiv za kreativne entuzijaste koji tek kreću na svoje putovanje sa sustavom EOS R. Ovaj kompaktni objektiv sa svojim rasponom 10x zuma od 24 - 240 mm za snimanje iznimnih fotografija punog kadra nudi goleme kreativne mogućnosti, tvrde u Canonu.

Objektiv je namijenjen svima koji su motivirani izraziti kreativnost kroz fotografiju, osobito u žanru putne fotografije. Posebno je svestran i snima sve, od širokokutnih kadrova do telefoto krupnih planova, i to u iznimnoj kvaliteti. Nakon najave o razvoju šest objektiva RF i nedavnog predstavljanja modela RF 85mm F1.2L USM, RF 24-240mm F4-6.3 IS USM drugi je objektiv koji Canon predstavlja u 2019. godini i ima najveći zum u ponudi. Svih šest objektiva RF nudit će izvanrednu kvalitetu i svestranost svima koji žele napraviti savršen snimak fotoaparatom iz sustava EOS R.

Kompaktni i prenosivi RF 24-240mm F4-6.3 IS USM s masom samo 750 g ima izvanredan omjer mase i pokrivenosti žarišne duljine. Sa svojim 10x zumom, raznim žarišnim duljinama i promjenjivim otvorom blende f/4-6.3 ovaj objektiv savršen je izbor za kreativne fotografe amatere koji žele postići najveću svestranost s fotoaparatom EOS RP i sustavom objektiva RF. Dajući fotografima proširen raspon za kreativnost, širokokutna žarišna duljina od 24 mm objektiva RF 24-240mm F4-6.3 IS USM savršena je za grupne fotografije te fotografije pejsaža i gradskih obrisa, dok je njegova telefoto duljina od 240 mm savršena za fotografiranje sportova, događanja, životinja u prirodnom staništu i osoba sa srednjih udaljenosti. RF 24-240mm F4-6.3 IS USM ima u prsten za fokusiranje/kontrolu ispupčen u obliku romba i prsten za zumiranje koji se zaključava i rotira za 100 stupnjeva, pa nudi korisnicima trenutačnu i preciznu kontrolu za hvatanje prekrasnih i zanimljivih stvari oko njih na najljepšim mogućim snimkama. Velik promjer i kratki stražnji fokus RF nosača omogućuje konstrukciju objektiva s velikim stražnjim elementima, čime se maksimizira kvaliteta slike i time omogućuje fotografima da izraze vrhunce svoje kreativnosti.

RF 24-240mm F4-6.3 IS USM krasi stabilizacija slike u pet razina, pa je to prvi objektiv punog kadra s dinamičkom stabilizacijom slike koji nudi fotografima izvanrednu stabilnost čak i pri snimanju iz ruke - i čak i pri vrlo malim brzinama rada zatvarača. Ta ključna značajka omogućuje snimanje kristalno čistih snimaka i stabilnih filmova pri niskoj razini osvjetljenja (uz kontrolu otvora blende s 1/8 razina), što je savršeno za spontane fotografije i videozapise u pokretu. Uz automatsko fokusiranje Nano USM koje kombinira prednosti STM-a i prstenastog USM-a na 88 % vodoravnog i100 % okomitog dijela okvira s Dual Pixel CMOS automatskim fokusiranjem, objektiv nudi brz, tih i gladak rad pri snimanju filmova, omogućujući fotografima izradu kvalitetnih snimki.

RF 24-240mm F4-6.3 IS USM izvrstan je u kombinaciji s Canonovim najlakšim fotoaparatom punog kadra bez zrcala, modelom EOS RP, jer omogućuje kreativnim amaterima puno uživanje u sustavu EOS R s nativnim objektivom. Sustav EOS R, predstavljen u rujnu 2018., nudi nenadmašnu optičku izvrsnost, najbrže automatsko fokusiranje na svijetu  i zahvaljujući novom RF nosaču, bržu komunikaciju između fotoaparata i objektiva. Brze performanse, vrhunska ergonomija te superiorna i beskompromisna kvaliteta slike ostaju u srcu sustava EOS R, a ovaj se objektiv ni po čemu ne razlikuje.