Canon predstavio nove proizvode i demonstrirao poslovne prilike

Canon predstavio nove proizvode i demonstrirao poslovne prilike
Canon Europe

Canon, svjetski dobavljač slikovnih rješenja predstavio je niz tehnoloških inovacija na svom događaju Commercial Printing Business Days, koji se održao od 30. rujna do 2. listopada u gradu Poingu u Njemačkoj i privukao više od 500 posjetitelja.

Posjetitelji Commercial Printing Business Daysa imali su prilike vidjeti najnovija rješenja Canona na tržištu produkcijskih tintnih pisača u  boji s neprekinutim ulaganjem. Canon je na događaju predstavio novi, na toneru zasnovan Océ VarioStream 7170, jednostrani digitalni pisač s neprekinutim ulaganjem, namijenjen tvrtkama s manjim i srednjim obimom ispisa.

Canon je također predstavio seriju Océ Premium pigmentnih tinti za žive, bogate, kontrasne i jarke boje. Tinte su namijenjene za komercijalni ispis i izravnu poštu, a dizajnirane su za upotrebu sa serijom tintnih pisača s neprekinutim ulaganjem Océ ColorStream 3000.

Nova verzija Canonovog Océ PRISMAproduction softvera za upravljanje ispisom i ispisnim procesima također je premijeru doživjela na ovom događaju. Océ PRISMAproduction V5 modularni sustav donosi InkControl, koji omogućuje preciznu procjenu troška i izvještavanje o potrošnji tinte specifičnoj za pojedini ispis, zajedno s konektorima zasnovanima na formatima JDF/JMF za bezbolnu integraciju u predispisne offset procese. Još jedna nova značajka, nazvana Print File Enhanced, primjenjuje promjene na ispisnim datotekama napravljene u zadnji tren, bez potrebe za modifikacijom u originalnim programima.

Sa svojim serijama produkcijskih pisača Océ ColorStream, JetStream i VarioStream zasnovanima na tintnoj tehnologiji i tehnologiji suhog tonera, Canonova Grupa za komercijalni ispis nudi najširi raspon rješenja za ispis s neprekinutim ulaganjem i produkcijskim kapacitetom do 30.000 stranica formata B2 po satu u crno-bijelom ispisu ili ispisu u boji.

Canon je također objavio prvu na svijetu instalaciju svog sustava InfiniStream, zasnovanog na tekućim tonerima, u tiskari za ambalažu Joh. Leupold GmbH, u gradu Schwabachu, u Njemačkoj. Upotpunjavajući Leupoldovu postojeću flotu vrhunskih offset tiskarskih strojeva, InfiniStream će ponuditi digitalni tisak manjih i srednjih naklada Leupoldovim kupcima, među kojima su globalne tržišne marke i lokalne njemačke tvrtke.

“Sa strojevima s neprekinutim ulaganjem zasnovanima na tintni ili tonerima, u boji i crno-bijelom načinu, Canon je godinama tržišni lider u Europi i svijetu. Naš fokus je na sustavima koji omogućuju produkciju manjih naklada, dostavu „u pravi trenutak“, personalizirani sadržaj i veću isplativost. Zahvaljujući našoj novoj tehnologiji tekućih tonera InfiniStream, sada se širimo i na tržište digitalnog tiska na presavijeni karton.“, izjavio je Peter Wolff, voditelj Grupe za komercijalni ispis u tvrtki Canon u regiji EMEA.

Canonova konferencija Commercial Printing Business Days, koja se održala u Canon Customer Experience Centreu u gradu Poingu, u Njemačkoj, poslužila je za okupljanje industrijskih trendsetera i vodećih autoriteta zajedno s proizvođačevim partnerima na područjima završne obrade i softverskih rješenja.

Na događaju je prikazan inspirativan raspon primjena kroz niz sektora, od tiska knjiga preko industrijskog tiska pa do ispisa direktne pošte i sigurnog ispisa.

Serija Océ ColorStream 3000, namijenjena tisku visokokvalitetnih, prilagođenih kataloga i kompleksnih knjiga, prikazana je zajedno s 30-inčnim Océ JetStreamom 5500, koji je namijenjen produkciji obrazovnih, znanstvenih, stručnih i drugih knjiga.

Sudionicima je također demonstrirano kako Canonove tehnologije za komercijalni digitalni ispis mogu biti integrirane s procesima industrijske proizvodnje, što otvara niz primjena od ispisa na tapecirung za namješta do ispisa u proizvodnji papirnate konfekcije.

Posjetitelji koje je zanimao siguran ispis mogli su u praksi vidjeti kako se Canonov raspon sigurnih tinti, koji uključuje MICR tinte, nevidljive tinte i sakrivajuće tinte, može koristiti s Canonovim rješenjima za digitalni tisak Océ, što omogućuje tiskarama da jednostavno prošire portfelj usluga koje nude dodavanjem sigurnog tiska.

Canonovi industrijski stručnjaci i stručnjaci iz partnerskih tvrtki bili su dostupni za diskusiju o najnovijim tehnološkim dostignućima i poslovnim prilikama na tržištu digitalnog tiska velikih brzina. Niz Canonovih korisnika održao je prezentacije i podijelio svoja iskustva u industriji, kao i primjere vlastite primjene Canonovih uređaja.