Canon pokreće prvi nagradni natječaj Redline Challenge

Canon pokreće prvi nagradni natječaj Redline Challenge

Canon Europe je pokrenuo Redline Challenge - posve novo natjecanje za fotografe amatere na kojem će moći pokazati svoju vještinu, ispitati kreativnost i testirati tehničko znanje. Ovo će natjecanje voditi vloger i fotograf Kai Wong, dok će inspirativna skupina Canonovih ambasadora podijeliti profesionalne uvide, savjete i trikove koji će sudionicima pomoći da savladaju sve zadatke postavljene u Redline Challengeu.

Međunarodno nagrađivani fotograf i višestruki dobitnik nagrade Red Bull Illume Lorenz Holder pridružuje se Kaiju u najavi prve teme - Svjetlo u tami - koja će biti vrhunsko testiranje talenta. Fotografi amateri mogu iskoristiti svoje vještine i istražiti mogućnosti snimanja u uvjetima slabog osvjetljenja te odnos između svjetla i sjene, kontrasta  boje u ovom prvom natječaju Redline Challenge svih vremena.

Sudionici će imati priliku osvojiti Canonov komplet vrijedan više od 14 000 eura koji će im pomoći u kreativnom napretku, a dobit će i seansu iznimno vrijednog fotografskog mentoriranja s Lorenzom. Lorenz je inače poznat po svom svježem i dramatičnom stilu i iznimnoj sposobnosti da uhvati neočekivane kadrove čak i u najizazovnijim okolnostima, pa je stoga savršeno prikladan da bude sudac i mentor.

„Kad me Canon zamolio da budem mentor u natjecanju na temu Svjetlo u tami, odmah sam oduševljeno prihvatio jer znam koliko su takvi natječaji fotografima uzbudljivi jer ispituju njihovu vještinu i omogućujući im da postanu poznati u branši. Svjetlo u tami sjajna je tema za početak Canonova natječaja Redline Challenge jer je značajna velikom broju fotografa, bez obzira na žanr kojim se bave. Moguće je stvoriti pregršt zanimljivih svjetlosnih efekata čak i ako nemate studijsku bljeskalicu ni Speedlite - samo morate biti kreativni! Bez obzira čime se inače bavite i kako odlučite protumačiti temu Svjetlo u tami, savjetujem svim sudionicima da se maknu iz svoje kreativne zone udobnosti i ne boje se isprobati nove stilove i nove tehnike“, ističe Canonov ambasador Lorenz Holder govoreći o natječaju Redline Challenge.

Natjecatelji svoje fotografije mogu slati od 22. ožujka 2021. u 00:01 sati GMT do 31. svibnja 2021. u 23:59 sati. One mogu biti snimljene bilo kojim uređajem, a sudjelovanje u natječaju je otvoreno svima. Natječaj će se sastojati od tri kruga na kojima će suditi nezavisni panel stručnjaka, a Canon će u lipnju na svojem web-mjestu objaviti 10 finalista koje će suci odabrati. Krajnji pobjednik bit će objavljen do 27. lipnja i on će osvojiti ovaj Canonov komplet opreme:

„Osmislili smo Redline Challenge kako bismo fotografe amatere ohrabrili u nadilaženju kreativnih granica te im pružili priliku da postanu poznati cijenjenim stručnjacima iz branše. Sada nam je više nego ikad jasna važnost podrške kreativcima i slavljenja kreativnih ljudi. Shvaćamo i važnost posjedovanja ne samo pravih alata za nadilaženje kreativnih granica, nego i znanja, a upravo će to naši brojni ambasadori podijeliti s natjecateljima tijekom prvog izazova: tehničke savjete i tehnike, pa čak i kako snimiti kadrove u uvjetima slabog osvjetljenja pomoću ambijentalnog svjetla kod kuće. Bit zadatka Svjetlo u tami je u hvatanju odnosa između svjetla i sjene te kontrasta i boje. To je težak zadatak, ali ako se izvede kako treba, rezultati će biti iznimni. Jedva čekam vidjeti radove finalista“, zaključuje Susie Donaldson, direktorica ITCG europskog marketinga za Canon EMEA.