Canon osvojio četiri nagrade 2019 TIPA World Awards

Canon osvojio četiri nagrade 2019 TIPA World Awards

Tvrtka Canon primila je četiri priznanja Udruženja novinara za slikovne tehnologije (Technical Image Press Association, TIPA). 2019. je 25. uzastopna godina u kojoj Canon dobiva nagradu TIPA-e. Natjecanje koje provodi 30 časopisa iz branše iz 15 država s pet kontinenata, jedna je od globalno najcjenjenijih nagrada iz svijeta fotografije i slikovnih tehnologija.

Ovogodišnje su nagrade za Canon odnijeli EOS RP u kategoriji najboljeg naprednog fotoaparata punog kadra te EF 400mm f/2.8L IS III USM kao najbolji DLSR profesionalni objektiv fiksne žarišne duljine. Osim njih, vrijednim su se priznanjima okitili i EF-M 32mm f/1.4 STM u kategoriji najboljeg APS-C objektiva fiksne žarišne duljine za fotoaparate bez zrcala i RF 50mm F1.2 L USM kao najbolji standardni objektiv fiksne žarišne duljine za fotoaparate bez zrcala.

"Ponosni smo što nas je TIPA počastila tim četirima nagradama. Već 25 godina za redom prepoznato je naše stalno nastojanje da nudimo najinovativnije proizvode na tržištu i stavimo objektive i optiku u središte svog poslovanja. To globalno priznanje dodatno je učvrstilo Canonov položaj vodeće tvrtke na fotografskom tržištu koja će kroz budući razvoj inovativnih proizvoda biti potpora fotografima svih žanrova i razina vještine u naumu da snime savršenu fotografiju", izjavio je viši potpredsjednik upravljanja proizvodima i marketinga u Canonu Europe Issei Morimoto.

Još iz kategorije

Kako spriječiti Storage Sense da ne briše vaše datoteke u Windows 10

Kako spriječiti Storage Sense da ne briše vaše datoteke u Windows 10

18.04.2019. komentiraj

Prostora za pohranu podataka nikad dosta u današnje vrijeme, ali na stolnim i prijenosnim računalima postoje načini kako ga ostvariti što je više moguće, a jedan od njih svakako je Storage Sense. Samo, taj alat može biti problematičan za početnike i dovesti do situacije u kojoj će izbrisati sadržaj računala koje inače korisnik ne bi želio izbrisati.

Tifon postavio brze punionice za električna vozila na autoceste A1 i A6

Tifon postavio brze punionice za električna vozila na autoceste A1 i A6

18.04.2019. komentiraj

Tvrtka Tifon na svom je prodajnom mjestu Draganić sjever u rad pustila brzu punionicu za električna vozila pod brendom MOL Plugee. Istovremeno su u rad puštene i brze punionice na prodajnim mjestima Draganić jug i Ravna Gora. Riječ je o prvim brzim punionicama za električna vozila na domaćim autocestama koje povezuju pravac Zagreb – Rijeka te Zagreb – Split.

Bečka ulica Zieglergasse postat će prva ulica koja će se prilagoditi klimatskim promjenama

Bečka ulica Zieglergasse postat će prva ulica koja će se prilagoditi klimatskim promjenama

18.04.2019. komentiraj

Klimatske promjene jedan su od najvećih izazova za čovječanstvo. One imaju snažan utjecaj na okoliš, ljudsko zdravlje i ekonomiju diljem svijeta. Znanstvenici već desetljećima upozoravaju na negativne posljedice koje porast površinske temperature planeta ima na ljude te biljni i životinjski svijet. Prve su posljedice već vidljive u gradovima gdje porast globalne temperature značajno mijenja lokalna klimatska obilježja i dovodi do stvaranja takozvanih urbanih toplinskih otoka. Grad Beč prepoznao je taj problem i odlučio se na provedbu pilot-projekta u jednoj od svojih ulica.