Canon osvojio četiri nagrade 2019 TIPA World Awards

Canon osvojio četiri nagrade 2019 TIPA World Awards

Tvrtka Canon primila je četiri priznanja Udruženja novinara za slikovne tehnologije (Technical Image Press Association, TIPA). 2019. je 25. uzastopna godina u kojoj Canon dobiva nagradu TIPA-e. Natjecanje koje provodi 30 časopisa iz branše iz 15 država s pet kontinenata, jedna je od globalno najcjenjenijih nagrada iz svijeta fotografije i slikovnih tehnologija.

Ovogodišnje su nagrade za Canon odnijeli EOS RP u kategoriji najboljeg naprednog fotoaparata punog kadra te EF 400mm f/2.8L IS III USM kao najbolji DLSR profesionalni objektiv fiksne žarišne duljine. Osim njih, vrijednim su se priznanjima okitili i EF-M 32mm f/1.4 STM u kategoriji najboljeg APS-C objektiva fiksne žarišne duljine za fotoaparate bez zrcala i RF 50mm F1.2 L USM kao najbolji standardni objektiv fiksne žarišne duljine za fotoaparate bez zrcala.

"Ponosni smo što nas je TIPA počastila tim četirima nagradama. Već 25 godina za redom prepoznato je naše stalno nastojanje da nudimo najinovativnije proizvode na tržištu i stavimo objektive i optiku u središte svog poslovanja. To globalno priznanje dodatno je učvrstilo Canonov položaj vodeće tvrtke na fotografskom tržištu koja će kroz budući razvoj inovativnih proizvoda biti potpora fotografima svih žanrova i razina vještine u naumu da snime savršenu fotografiju", izjavio je viši potpredsjednik upravljanja proizvodima i marketinga u Canonu Europe Issei Morimoto.