Canon obilježio proizvodnju devedesetmilijuntog objektiva EF

Canon obilježio proizvodnju devedesetmilijuntog objektiva EF

Foto: Fotolia

Canon je objavio dostizanje još jedne prijelomne točke u proizvodnji objektiva – proizveo je devedesetmilijunti zamjenjivi objektiv iz serije EF. To je postignuće ostvareno svega devet mjeseci nakon što je Canon objavio proizvodnju osamdesetmilijuntog objektiva u kolovozu 2012., što u Canonu vide kao dokaz velike potražnje za objektivima iz serije EF i njihove trajne popularnosti.

Proizvodnja Canonovih prepoznatljivih objektiva iz serije EF započela je 1987. godine u pogonu u Utsunomiyi, a serija je predstavljena istodobno s prvim SLR fotoaparatom iz serije EOS.

Od tada globalna potražnja za Canonovim proizvodima iz serije EOS i objektivima neprestano raste te je 2011. godine proteklo samo devet mjeseci između proizvodnje šezdesetmilijunte i sedamdesetmilijunte jedinice. Da bi ispunio takvu potražnju, Canon je povećao svoje proizvodne kapacitete pogonima u Tajvanu, Maleziji i Japanu.

Iz Canona su izjavili kako će nastaviti poboljšavati svoje raznovrsne slikovne tehnologije na temelju svojih osnovnih stručnih znanja s područja optike te težiti proizvodnji izvanrednih, pouzdanih objektiva i fotoaparata, a pritom obogaćivati fotografsku i videografsku kulturu slike.

Još iz kategorije

Najveće studentsko natjecanje u Hrvatskoj Lumemn

Najveće studentsko natjecanje u Hrvatskoj Lumemn

23.01.2020. komentiraj

Velikim otvorenjem održanim 15. siječnja 2020. godine studentskog edukativnog natjecanja LUMEN u Studentskom centru Zagreb pod organizacijom studentske udruge eSTUDENT, ujedno započinju i prijave.  LUMEN omogućuje studentima da iskoriste svoj potencijal, steknu dodano praktično znanje i iskustvo koje ne mogu dobiti na fakultetu i da za svoje originalne ideje osvoje vrijedne novčane nagrade.

Proglašeni pobjednici natjecanja HACK-A-THON 20

Proglašeni pobjednici natjecanja HACK-A-THON 20

23.01.2020. komentiraj

Na početku samog natjecanja HACK-A-THON 20, natjecateljima su predstavljena dva zadatka s fokusom na ekološka pitanja, odnosno kako uz pomoć korištenja robota riješiti problem otpada i smeća na ulicama, plažama i moru (1) te pojednostavniti dostavu hrane i pića u restoranima ili ugostiteljskim objektima (2). Odabir zadatka bio je proizvoljan što je natjecateljskim timovima dalo više prostora za kreativnost i inovativnost. Nakon 24 sata programiranja i rada na robotu u Hotelu Krilo, proglašeni su pobjednici natjecanja HACK-A-THON 20 u obje kategorije.

U posljednjih godinu dana samo dva rasta industrijske proizvodnje EU

U posljednjih godinu dana samo dva rasta industrijske proizvodnje EU

23.01.2020. komentiraj

Prema kalendarski prilagođenim podacima statističkog ureda Eurostat, industrijska je proizvodnja u studenome 2019. godine na razini EU (podaci za Belgiju, Cipar i Austriju nisu dostupni) bila 1,3 posto manja (u Hrvatskoj 0,4 posto manja) u odnosu na isti mjesec 2018. godine, što predstavlja već šesti uzastopni mjesec pada industrijske proizvodnje (u Hrvatskoj prvi pad nakon dva mjeseca rasta).