Canon obilježio proizvodnju devedesetmilijuntog objektiva EF

Canon obilježio proizvodnju devedesetmilijuntog objektiva EF

Foto: Fotolia

Canon je objavio dostizanje još jedne prijelomne točke u proizvodnji objektiva – proizveo je devedesetmilijunti zamjenjivi objektiv iz serije EF. To je postignuće ostvareno svega devet mjeseci nakon što je Canon objavio proizvodnju osamdesetmilijuntog objektiva u kolovozu 2012., što u Canonu vide kao dokaz velike potražnje za objektivima iz serije EF i njihove trajne popularnosti.

Proizvodnja Canonovih prepoznatljivih objektiva iz serije EF započela je 1987. godine u pogonu u Utsunomiyi, a serija je predstavljena istodobno s prvim SLR fotoaparatom iz serije EOS.

Od tada globalna potražnja za Canonovim proizvodima iz serije EOS i objektivima neprestano raste te je 2011. godine proteklo samo devet mjeseci između proizvodnje šezdesetmilijunte i sedamdesetmilijunte jedinice. Da bi ispunio takvu potražnju, Canon je povećao svoje proizvodne kapacitete pogonima u Tajvanu, Maleziji i Japanu.

Iz Canona su izjavili kako će nastaviti poboljšavati svoje raznovrsne slikovne tehnologije na temelju svojih osnovnih stručnih znanja s područja optike te težiti proizvodnji izvanrednih, pouzdanih objektiva i fotoaparata, a pritom obogaćivati fotografsku i videografsku kulturu slike.

Još iz kategorije

Prilika da e-učenje brže postane stvarnost i svima se ponudi kvalitetno obrazovanje

Prilika da e-učenje brže postane stvarnost i svima se ponudi kvalitetno obrazovanje

07.07.2020. komentiraj

Huawei je odlučio dodatno pojačati vlastitu globalnu inicijativu TECH4ALL čiji je plan koristeći sve prednosti e-učenja podići kvalitetu obrazovanja diljem svijeta kao i učiniti kvalitetno obrazovanje dostupno svima. O velikom potencijalu e-učenja na povećanje razine obrazovanja diljem svijeta, kao i potencijalu koje to otvara, razgovarali su na webinaru zamjenik predsjednika Huaweija, Ken Hu, čelnici i stručnjaci iz UNESCO-a, globalne udruge telekom operatera - GSMA, sveučilišta i obrazovnih institucija diljem svijeta, Ministarstva obrazovanja Senegala, kao i predstavnici privatnog sektora.

Bespovratna sredstva iz područja Inovacija zelene industrije i Plavog rasta

Bespovratna sredstva iz područja Inovacija zelene industrije i Plavog rasta

07.07.2020. komentiraj

Innovation Norway je u partnerstvu s Hrvatskom gospodarskom komorom održao online predstavljanje Programa “Business Development and Innovation Croatia” koji nudi bespovratna sredstva hrvatskom privatnom sektoru. Na konferenciju se prijavilo preko 300 poduzetnika zainteresiranih za program koji se financira iz norveške darovnice i dio je EGP financijskog mehanizma i Norveškog financijskog mehanizma (EEA and Norway Grants) za razdoblje 2014-2021. Prijave su otvorene do 15. studenoga 2020., a potpisi prvih ugovora se očekuju u drugom kvartalu 2021.

Pripreme za WinDayse

Pripreme za WinDayse

07.07.2020. komentiraj

Prvi Road to WinDays online program uživo je pratilo 1.152 sudionika, a donio je tri predavanja i okrugli stol na temu event industrije. Program se emitirao iz WinDays studija u zagrebačkom Mozaik Event Centru. Sudionici su ga mogli pratiti putem live streama na Facebooku i YouTubeu te postavljati pitanja predavačima i panelistima, a snimku je moguće pogledati i naknadno. Drugi Road to WinDays održat će se početkom rujna i sudionike uvesti u teme konferencije uživo.