Canon obilježio proizvodnju devedesetmilijuntog objektiva EF

Canon obilježio proizvodnju devedesetmilijuntog objektiva EF
Fotolia

Canon je objavio dostizanje još jedne prijelomne točke u proizvodnji objektiva - proizveo je devedesetmilijunti zamjenjivi objektiv iz serije EF. To je postignuće ostvareno svega devet mjeseci nakon što je Canon objavio proizvodnju osamdesetmilijuntog objektiva u kolovozu 2012., što u Canonu vide kao dokaz velike potražnje za objektivima iz serije EF i njihove trajne popularnosti.

Proizvodnja Canonovih prepoznatljivih objektiva iz serije EF započela je 1987. godine u pogonu u Utsunomiyi, a serija je predstavljena istodobno s prvim SLR fotoaparatom iz serije EOS.

Od tada globalna potražnja za Canonovim proizvodima iz serije EOS i objektivima neprestano raste te je 2011. godine proteklo samo devet mjeseci između proizvodnje šezdesetmilijunte i sedamdesetmilijunte jedinice. Da bi ispunio takvu potražnju, Canon je povećao svoje proizvodne kapacitete pogonima u Tajvanu, Maleziji i Japanu.

Iz Canona su izjavili kako će nastaviti poboljšavati svoje raznovrsne slikovne tehnologije na temelju svojih osnovnih stručnih znanja s područja optike te težiti proizvodnji izvanrednih, pouzdanih objektiva i fotoaparata, a pritom obogaćivati fotografsku i videografsku kulturu slike.