Canon i Getty Images fokusiraju se na Svjetsko atletsko prvenstvo u Moskvi

Canon i Getty Images fokusiraju se na Svjetsko atletsko prvenstvo u Moskvi

Foto: Canon Europe

Canon Europe, svjetski dobavljač slikovnih rješenja, i Getty Images, stvaratelj i distributer nagrađivanih fotografija, videozapisa i glazbe diljem svijeta, udružili su snage kako bi na Svjetskom atletskom prvenstvu, koje se u organizaciji Međunarodne atletske federacije (IAAF-a) održava u Moskvi od 10. do 18. kolovoza 2013., ponudili slikovnu izvrsnost.

Budući da je Canon službeni partner IAAF-ovih svjetskih atletskih natjecanja, a Getty Images IAAF-ov službeni fotograf, te će dvije tvrtke pridonijeti usmjeravanju pozornosti na sportaše iz cijelog svijeta koji se natječu u Moskvi.

Jacco Leurs, šef odjela Professional Imaging u tvrtki Canon Europe, izjavio je: "Kao službeni partner IAAF-ovih svjetskih atletskih natjecanja, radujemo se velikim sportskim trenucima na Svjetskom atletskom prvenstvu.

Mnoge od najuzbudljivijih slika s natjecanja koje se održava u Moskvi snimit će nagrađivana ekipa sportskih fotografa agencije Getty Images, a oduševljeni smo što je čitav njezin tim za bilježenje najnezaboravnijih trenutaka u Moskvi odabrao Canonovu opremu."

Lee Martin, viši potpredsjednik zadužen za sport u agenciji Getty Images, izjavio je: "Getty Images ponosi se partnerstvom s Canonom, sklopljenim radi stvaranja snažnih slika i nenadmašne perspektive po kojima smo poznati. Drago nam je što smo službeni fotografi Međunarodne atletske federacije (IAAF-a) te se radujemo bilježenju i prenošenju napetog i uzbudljivog globalnog natjecanja koje se održava u Moskvi."

I za Canon i za Getty Images važno je obožavatelje diljem svijeta uključiti u strast i uzbuđenje sportskih događaja putem snažnih i privlačnih slika. U skladu s tom vizijom, Canon putem centra za Canonove profesionalne usluge timu agencije Getty Images i ostalim akreditiranim sportskim fotografima koji prate natjecanje na licu mjesta nudi svu potrebnu podršku.

Usluge obuhvaćaju tehničku podršku i savjete, usluge popravka i održavanja te posudbu najnovijih Canonovih fotoaparata i objektiva sa sustavom EOS System kako bi se fotografima omogućilo neprekinuto snimanje.

Getty Images službeni je partner više od pedeset sportskih upravljačkih tijela, liga i klubova, uključujući Međunarodni olimpijski odbor, Nacionalnu hokejašku ligu, NBA, FIFA-u, UEFA-u, Manchester United i mnoge druge klubove iz engleske prve lige.

Fotografi agencije Getty Images snimaju svaki trenutak svjetskih atletskih prvenstava u organizaciji IAAF-a od prvog natjecanja na kojem su sudjelovali, 1983. u Helsinkiju. Agencija pruža podršku i IAAF-ovu programu Photography Assistance Program, u okviru kojega se dokumentiraju nastupi natjecatelja iz zemalja u razvoju koje nisu u mogućnosti poslati medijsku pratnju na natjecanje.

Canon je službeni partner IAAF-ovih svjetskih atletskih natjecanja od 2013. do 2016. Uz Svjetsko atletsko prvenstvo ovog kolovoza u Moskvi, bit će pokrovitelj još petnaest svjetskih atletskih natjecanja u organizaciji IAAF-a, uključujući Svjetsko atletsko prvenstvo u Pekingu, koje će se održati u kolovozu 2015.

Još iz kategorije

Najveće studentsko natjecanje u Hrvatskoj Lumemn

Najveće studentsko natjecanje u Hrvatskoj Lumemn

23.01.2020. komentiraj

Velikim otvorenjem održanim 15. siječnja 2020. godine studentskog edukativnog natjecanja LUMEN u Studentskom centru Zagreb pod organizacijom studentske udruge eSTUDENT, ujedno započinju i prijave.  LUMEN omogućuje studentima da iskoriste svoj potencijal, steknu dodano praktično znanje i iskustvo koje ne mogu dobiti na fakultetu i da za svoje originalne ideje osvoje vrijedne novčane nagrade.

Proglašeni pobjednici natjecanja HACK-A-THON 20

Proglašeni pobjednici natjecanja HACK-A-THON 20

23.01.2020. komentiraj

Na početku samog natjecanja HACK-A-THON 20, natjecateljima su predstavljena dva zadatka s fokusom na ekološka pitanja, odnosno kako uz pomoć korištenja robota riješiti problem otpada i smeća na ulicama, plažama i moru (1) te pojednostavniti dostavu hrane i pića u restoranima ili ugostiteljskim objektima (2). Odabir zadatka bio je proizvoljan što je natjecateljskim timovima dalo više prostora za kreativnost i inovativnost. Nakon 24 sata programiranja i rada na robotu u Hotelu Krilo, proglašeni su pobjednici natjecanja HACK-A-THON 20 u obje kategorije.

U posljednjih godinu dana samo dva rasta industrijske proizvodnje EU

U posljednjih godinu dana samo dva rasta industrijske proizvodnje EU

23.01.2020. komentiraj

Prema kalendarski prilagođenim podacima statističkog ureda Eurostat, industrijska je proizvodnja u studenome 2019. godine na razini EU (podaci za Belgiju, Cipar i Austriju nisu dostupni) bila 1,3 posto manja (u Hrvatskoj 0,4 posto manja) u odnosu na isti mjesec 2018. godine, što predstavlja već šesti uzastopni mjesec pada industrijske proizvodnje (u Hrvatskoj prvi pad nakon dva mjeseca rasta).