Canon dobio pet TIPA-inih nagrada za 2013. godinu

Canon dobio pet TIPA-inih nagrada za 2013. godinu

Foto: Fotolia

Canon je objavio da mu je udruženje Technical Image Press Association (TIPA), jedno od vodećih svjetskih udruženja za fotografsku obradu slika i tisak, dodijelilo pet nagrada. TIPA-ine nagrade dodjeljuju se najboljim proizvodima za obradu slika predstavljenima tijekom protekle godine, a Canon je 2013. ponovno nagrađen za bogatstvo ponude, snažne značajke i vrhunsku kvalitetu prisutnu u čitavom njegovu portfelju proizvoda.

Canon je sa svojim modelom EOS 100D osvojio nagradu za najbolji DSLR fotoaparat osnovne klase, model EOS 6D osvojio je nagradu za najbolji DSLR u kategoriji proizvoda za profesionalne korisnike,  model EF 24-70mm f/2.8L II USM proglašen je najboljim profesionalnim DSLR objektivom, PIXMA PRO-10 je osvojio nagradu za najbolji profesionalni fotopisač, te je model EOS-1DC nagrađen kao najbolji DSLR s podrškom za snimanje videozapisa.

TIPA-in žiri sastoji se od urednika 28 vodećih svjetskih časopisa o fotografiji i obradi slika iz petnaest zemalja i s pet kontinenata. Žiri se sastaje jedanput godišnje kako bi raspravljao o najnovijim proizvodima, a pri odabiru najboljih proizvoda i dodjeli nagrada u obzir uzima razne čimbenike, od inovativnosti do dizajna i ukupne kvalitete proizvoda.

"Ovo je još jedan velik Canonov uspjeh na dodjeli TIPA-inih nagrada. To TIPA-ino priznanje jasan je dokaz visoke razine kvalitete i inovativnosti prisutne u čitavom našem portfelju proizvoda, od modela za tržište široke potrošnje i amaterske korisnike do profesionalnih linija. Neprestano si postavljamo nove izazove kako bismo povisili standarde na svim razinama našeg portfelja proizvoda te smo sretni i ponosni što je TIPA-in žiri ponovno nagradio taj naš trud.", izjavio je Kieran Magee, direktor marketinga u odjelu Professional Imaging u tvrtki Canon Europe.

Još iz kategorije

Najveće studentsko natjecanje u Hrvatskoj Lumemn

Najveće studentsko natjecanje u Hrvatskoj Lumemn

23.01.2020. komentiraj

Velikim otvorenjem održanim 15. siječnja 2020. godine studentskog edukativnog natjecanja LUMEN u Studentskom centru Zagreb pod organizacijom studentske udruge eSTUDENT, ujedno započinju i prijave.  LUMEN omogućuje studentima da iskoriste svoj potencijal, steknu dodano praktično znanje i iskustvo koje ne mogu dobiti na fakultetu i da za svoje originalne ideje osvoje vrijedne novčane nagrade.

Proglašeni pobjednici natjecanja HACK-A-THON 20

Proglašeni pobjednici natjecanja HACK-A-THON 20

23.01.2020. komentiraj

Na početku samog natjecanja HACK-A-THON 20, natjecateljima su predstavljena dva zadatka s fokusom na ekološka pitanja, odnosno kako uz pomoć korištenja robota riješiti problem otpada i smeća na ulicama, plažama i moru (1) te pojednostavniti dostavu hrane i pića u restoranima ili ugostiteljskim objektima (2). Odabir zadatka bio je proizvoljan što je natjecateljskim timovima dalo više prostora za kreativnost i inovativnost. Nakon 24 sata programiranja i rada na robotu u Hotelu Krilo, proglašeni su pobjednici natjecanja HACK-A-THON 20 u obje kategorije.

U posljednjih godinu dana samo dva rasta industrijske proizvodnje EU

U posljednjih godinu dana samo dva rasta industrijske proizvodnje EU

23.01.2020. komentiraj

Prema kalendarski prilagođenim podacima statističkog ureda Eurostat, industrijska je proizvodnja u studenome 2019. godine na razini EU (podaci za Belgiju, Cipar i Austriju nisu dostupni) bila 1,3 posto manja (u Hrvatskoj 0,4 posto manja) u odnosu na isti mjesec 2018. godine, što predstavlja već šesti uzastopni mjesec pada industrijske proizvodnje (u Hrvatskoj prvi pad nakon dva mjeseca rasta).