Canon dobio pet TIPA-inih nagrada za 2013. godinu

Canon dobio pet TIPA-inih nagrada za 2013. godinu

Foto: Fotolia

Canon je objavio da mu je udruženje Technical Image Press Association (TIPA), jedno od vodećih svjetskih udruženja za fotografsku obradu slika i tisak, dodijelilo pet nagrada. TIPA-ine nagrade dodjeljuju se najboljim proizvodima za obradu slika predstavljenima tijekom protekle godine, a Canon je 2013. ponovno nagrađen za bogatstvo ponude, snažne značajke i vrhunsku kvalitetu prisutnu u čitavom njegovu portfelju proizvoda.

Canon je sa svojim modelom EOS 100D osvojio nagradu za najbolji DSLR fotoaparat osnovne klase, model EOS 6D osvojio je nagradu za najbolji DSLR u kategoriji proizvoda za profesionalne korisnike,  model EF 24-70mm f/2.8L II USM proglašen je najboljim profesionalnim DSLR objektivom, PIXMA PRO-10 je osvojio nagradu za najbolji profesionalni fotopisač, te je model EOS-1DC nagrađen kao najbolji DSLR s podrškom za snimanje videozapisa.

TIPA-in žiri sastoji se od urednika 28 vodećih svjetskih časopisa o fotografiji i obradi slika iz petnaest zemalja i s pet kontinenata. Žiri se sastaje jedanput godišnje kako bi raspravljao o najnovijim proizvodima, a pri odabiru najboljih proizvoda i dodjeli nagrada u obzir uzima razne čimbenike, od inovativnosti do dizajna i ukupne kvalitete proizvoda.

"Ovo je još jedan velik Canonov uspjeh na dodjeli TIPA-inih nagrada. To TIPA-ino priznanje jasan je dokaz visoke razine kvalitete i inovativnosti prisutne u čitavom našem portfelju proizvoda, od modela za tržište široke potrošnje i amaterske korisnike do profesionalnih linija. Neprestano si postavljamo nove izazove kako bismo povisili standarde na svim razinama našeg portfelja proizvoda te smo sretni i ponosni što je TIPA-in žiri ponovno nagradio taj naš trud.", izjavio je Kieran Magee, direktor marketinga u odjelu Professional Imaging u tvrtki Canon Europe.

Još iz kategorije

Prilika da e-učenje brže postane stvarnost i svima se ponudi kvalitetno obrazovanje

Prilika da e-učenje brže postane stvarnost i svima se ponudi kvalitetno obrazovanje

07.07.2020. komentiraj

Huawei je odlučio dodatno pojačati vlastitu globalnu inicijativu TECH4ALL čiji je plan koristeći sve prednosti e-učenja podići kvalitetu obrazovanja diljem svijeta kao i učiniti kvalitetno obrazovanje dostupno svima. O velikom potencijalu e-učenja na povećanje razine obrazovanja diljem svijeta, kao i potencijalu koje to otvara, razgovarali su na webinaru zamjenik predsjednika Huaweija, Ken Hu, čelnici i stručnjaci iz UNESCO-a, globalne udruge telekom operatera - GSMA, sveučilišta i obrazovnih institucija diljem svijeta, Ministarstva obrazovanja Senegala, kao i predstavnici privatnog sektora.

Bespovratna sredstva iz područja Inovacija zelene industrije i Plavog rasta

Bespovratna sredstva iz područja Inovacija zelene industrije i Plavog rasta

07.07.2020. komentiraj

Innovation Norway je u partnerstvu s Hrvatskom gospodarskom komorom održao online predstavljanje Programa “Business Development and Innovation Croatia” koji nudi bespovratna sredstva hrvatskom privatnom sektoru. Na konferenciju se prijavilo preko 300 poduzetnika zainteresiranih za program koji se financira iz norveške darovnice i dio je EGP financijskog mehanizma i Norveškog financijskog mehanizma (EEA and Norway Grants) za razdoblje 2014-2021. Prijave su otvorene do 15. studenoga 2020., a potpisi prvih ugovora se očekuju u drugom kvartalu 2021.

Pripreme za WinDayse

Pripreme za WinDayse

07.07.2020. komentiraj

Prvi Road to WinDays online program uživo je pratilo 1.152 sudionika, a donio je tri predavanja i okrugli stol na temu event industrije. Program se emitirao iz WinDays studija u zagrebačkom Mozaik Event Centru. Sudionici su ga mogli pratiti putem live streama na Facebooku i YouTubeu te postavljati pitanja predavačima i panelistima, a snimku je moguće pogledati i naknadno. Drugi Road to WinDays održat će se početkom rujna i sudionike uvesti u teme konferencije uživo.