Canon dobio pet TIPA-inih nagrada za 2013. godinu

Canon dobio pet TIPA-inih nagrada za 2013. godinu
Fotolia

Canon je objavio da mu je udruženje Technical Image Press Association (TIPA), jedno od vodećih svjetskih udruženja za fotografsku obradu slika i tisak, dodijelilo pet nagrada. TIPA-ine nagrade dodjeljuju se najboljim proizvodima za obradu slika predstavljenima tijekom protekle godine, a Canon je 2013. ponovno nagrađen za bogatstvo ponude, snažne značajke i vrhunsku kvalitetu prisutnu u čitavom njegovu portfelju proizvoda.

Canon je sa svojim modelom EOS 100D osvojio nagradu za najbolji DSLR fotoaparat osnovne klase, model EOS 6D osvojio je nagradu za najbolji DSLR u kategoriji proizvoda za profesionalne korisnike,  model EF 24-70mm f/2.8L II USM proglašen je najboljim profesionalnim DSLR objektivom, PIXMA PRO-10 je osvojio nagradu za najbolji profesionalni fotopisač, te je model EOS-1DC nagrađen kao najbolji DSLR s podrškom za snimanje videozapisa.

TIPA-in žiri sastoji se od urednika 28 vodećih svjetskih časopisa o fotografiji i obradi slika iz petnaest zemalja i s pet kontinenata. Žiri se sastaje jedanput godišnje kako bi raspravljao o najnovijim proizvodima, a pri odabiru najboljih proizvoda i dodjeli nagrada u obzir uzima razne čimbenike, od inovativnosti do dizajna i ukupne kvalitete proizvoda.

"Ovo je još jedan velik Canonov uspjeh na dodjeli TIPA-inih nagrada. To TIPA-ino priznanje jasan je dokaz visoke razine kvalitete i inovativnosti prisutne u čitavom našem portfelju proizvoda, od modela za tržište široke potrošnje i amaterske korisnike do profesionalnih linija. Neprestano si postavljamo nove izazove kako bismo povisili standarde na svim razinama našeg portfelja proizvoda te smo sretni i ponosni što je TIPA-in žiri ponovno nagradio taj naš trud.", izjavio je Kieran Magee, direktor marketinga u odjelu Professional Imaging u tvrtki Canon Europe.