Bug Future Show postavio hrvatski rekord u dosegu na Twitteru

Bug Future Show postavio hrvatski rekord u dosegu na Twitteru
Dražen Tomić

Za vrijeme i nakon Bug Future Showa bilo je više od 1140 tvitova s hashtagom #bfs2014, a od toga preko 1000 tvitova poslanih za vrijeme samoga showa, čime je oboren hrvatski rekord u odjeku na društvenim mrežama, a osobito na Twitteru koji je omiljen upravo među hrvatskim IT profesionalcima.

Doseg tvitova s hashtagom #bfs2014 bio je 201.814 tviteraš (toliko različitih ljudi na Twitteru iz cijelog svijeta je vidjelo na svojem timelineu tvitove s ovih hashtagom).  Ukupan broj pojavljivanja hashtaga #bfs2014 na timelineovima ("timeline deliveris") tviteraša bio je enormnih 1.113.439.

Da podsjetimo, Bug Future Show 2014 je posjetilo više od 1000 ljudi, izazvao je veliki interes sudionika, čitatelja Buga, kao i samih sponzora. Generalni sponzor je bio Hrvatski Telekom, koji je i nagradio "najštostnijeg tviteraša" za vrijeme showa i to s najboljim tabletom iz 2013. godine, prema izboru čitatelja Buga, Sony Xperija Tabletom Z.

Nagradu je osvojila Franka Miriam Brueckler, a žiri koji je njezine tvitove ocijenio najzabavnijima činili su Miro Rosandić iz Buga, Goran Krajnović iz Hrvatskog Telekoma i velika zvijezda Bug Future Showa, čuveni gadget freak Željko Marčec. Bugovci su, nakon odličnog BFS-a, najavili da će ga i dogodine organizirati, ali i neke druge događaje još u ovoj godini.