Brzo printanje na HP-ov način, podržano i računalima

Brzo printanje na HP-ov način, podržano i računalima

Kada stanete pored novog HP-ova printera, koji izbacuje više od jedne stranice u sekundi, shvatite kuda ide tehnologija i koje su joj mogućnosti. HP je prošloga tjedna u Zagrebu predstavio HP Officejet Pro X seriju printera za koju su se pohvalili da ispisuju dokumente u boji profesionalne kvalitete, i to dvostruko brže i upola jeftinije po stranici od laserskih pisača.

Otprilike to znači i do 70 stranica u minuti, ali naravno ne fotografija, no u HP-u tvrde da je Officejet Pro Xnajbrži stolni pisač na svijetu, uvršten i u Guinnessovu knjigu rekorda. Serija pisača - koja obuhvaća modele HP Officejet Pro X476/X576 MFP i HP Officejet Pro X451/X551 dw koristi do 50 posto manje energije, objašanjavaju u HP-u i dodaju da tintni ulošci HP 970 i 971 generiraju do 50 posto manje otpada u odnosu na uloške koje koriste laserski pisači, i pritom ne kompromitiraju kvalitetu ispisa.

Osim printera, tržištu su predstavljena i nova osobna računala HP ENVY Recline All-in-One PC, koja se mogu pohvaliti s vrhunskim iskustvom rada s tehnologijom osjetljivom na dodir, objašnjavaju iz ovog proizvođača računala.

„HP-ova nova sve-u-jednom računala omogućuju korisnicima da spuste i približe zaslon osjetljiv na dodir te rad na računalu učine ergonomičnim. Predstavljeno je i novo prijenosno osobno sve-u-jednom računalo HP ENVY Rove20. To je prvo prijenosno sve-u-jednom osobno računalo koje obiteljima i prijateljima omogućuje zajedničku zabavu zahvaljujući ugrađenoj bateriji, jedinstvenom dizajnu i naprednoj tehnologiji osjetljivoj na dodir“, ističu u HP-u.

Zanimljiv je HP ENVY Rove20 koji se jednostavno se može pretvoriti iz uspravnog u potpuno vodoravno računalo. Koristeći naprednu tehnologiju višestrukog dodira, više korisnika u isto vrijeme može igrati igre, ali i mnogo više od toga.

O0sim u igranju igara, obitelji i prijatelji također mogu uživati u multimedijskim sadržajima na 1,600 x 900 LED zaslonu od 50.8 centimetara (20 inča) opremljenom IPS tehnologijom koji omogućuje široki kut gledanja, žive boje i oštru grafiku, dok ugrađeni sustav Beats Audio omogućuje jasan i čist zvuk, ističu u HP-u.

I za one zahtjevne korisnike tu je nova radna stanica HP Z230 izgrađena je na temeljima  HP-ove nagrađivane serije radnih stanica Z, te je dostupna u dva različita tipa kućišta: uspravnom i SFF kućištu, namijenjena zahtjevnim radnim zadacima, ističu u HP-u.

„Radna stanica HP Z230 izvrstan je izbor za tzv. radnike znanja i specijaliste, inženjere i kreativne dizajnere, kojima je potrebna nedvojbena pouzdanost po pristupačnim cijenama. Tako će dizajnerima koji koriste aplikacije kao što su Autodesk AutoCAD te fotografi koji koriste Adobe Photoshop koristiti nove funkcionalnosti radne stanice HP Z230“, zaključuju u HP-u.