Brza dostava uvod u premium usluge Hrvatske pošte

Brza dostava uvod u premium usluge Hrvatske pošte

Hrvatska pošta omogućila je Linksu da na području grada Zagreba i okolice radi brzu dostavu svega što kupite u ovoj trgovini računala i potrošačke elektronike o čemu smo razgovarali Lukom Škacanom, direktorom tvrtke Locodels.

Pristup Locodels platformi e-trgovcima omogućuje komparativnu prednost, jer današnji moderni korisnici zahtijevaju potpunu kontrolu nad svojim uslugama, objašnjava Škacan i dodaje da dostave Locodelsom nisu raspoređene tradicionalno između 7 i 17 sati radnim danima, već je dio dostava predviđen i u ranim večernjim satima, ali i vikendom, ovisno o potrebama korisnika.

Kupnjom Locodelsa HP ulazi na tržište brze dostave. Što to znači za kompaniju?

Za Hrvatsku poštu akvizicija Locodelsa je nastavak strateškog fokusa na korisnika. Korisnici naravno žele uslugu koja je prilagođena njihovim željama i potrebama, a „crowdsourcing“ poslovni model, na kojem se Locodels temelji, može odgovoriti na sve veća očekivanja tržišta. Osim kvalitete usluge, koja se zapravo podrazumijeva, korisnici od dostavljača danas očekuju i sve veću brzinu. Hrvatska pošta je kupnjom Locodelsa još jednom pokazala kako je spremna modernim korisnicima pružiti modernu uslugu.

Suradnja s Linksom donosi brzinu. Kako to ostvarujete?

Traženu brzinu ostvarujemo suradnjom sa stotinjak malih poduzetnika, dostavljača koji su prijavljeni na našu platformu i time postaju dostupni našim partnerima poput Linksa. Dostavljači koriste aplikaciju za pametne telefone koja im javlja kad je neka dostava dostupna u njihovoj blizini. Algoritam na platformi određuje koji dostavljač će dostavu odraditi najbrže.

Onaj tko želi postati suradnik Locodelsa odnosno HP-om što mora napraviti?

Možete se obratiti Locodels timu, najjednostavnije e-mailom na info@locodels.hr. Postupak nije kompliciran. Nakon provjere podataka o prijevozniku kao gospodarskom subjektu potrebno je odraditi intervju s dostavljačem i provjeriti postoje li sve potrebne dozvole te se zasniva ugovorni odnos.

Na koji način suradnja između HP-a i prijevoznika funkcionira?

Dostavljač se nakon potpisa ugovora registrira na platformu, preuzme aplikaciju na svoj pametni telefon i može započeti s radom. Sva komunikacija obavlja se putem aplikacije.

Kako se Locodels uklapa u cijeli portfelj HP-a?

Locodels je prirodna nadogradnja naše brze usluge Paket24 za one korisnike koji žele istodnevnu dostavu.

Planiraju li se nove suradnje?

Naravno, premium usluga istodnevne dostave vrlo je zanimljiva e-trgovcima i s nekoliko vodećih hrvatskih tvrtki smo u zadnjoj fazi lansiranja usluge. Uskoro ćemo vas obavijestiti o novim suradnjama.

Još iz kategorije

TOP 10 najprofitabilnijih digitalnih igara za konzole tijekom travnja

TOP 10 najprofitabilnijih digitalnih igara za konzole tijekom travnja

02.06.2020. komentiraj

Superdata je objavio listu najprofitabilnijih igara za konzole tijekom travnja ove godine. Animal Crossing: New Horizons je zadržao prvo mjesto na ovoj listi, dok su se iza njega redom nalazili Final Fantasy 7 Remake, FIFA 20, Grand Theft Auto V, NBA 2K20, Doom Eternal, Fortnite, Call of Duty: Modern Warfare 2 Campaign Remastered, Call of Duty: Modern Warfare i Resident Evil 3.

Učenici postaju učitelji

Učenici postaju učitelji

02.06.2020. komentiraj

Naravno, nijedan uvid u Span Academy ne bi bio potpun bez dojmova naših bivših polaznika, koji su sada već neko vrijeme Spanovi zaposlenici. U njihovom slučaju, izvukli su najviše iz svoje edukacije i iskoristili priliku da svoje IT karijere započnu na najbolji mogući način.

Rasco slavi 30 godina postojanja

Rasco slavi 30 godina postojanja

01.06.2020. komentiraj

Krenuli su iz male seoske garaže u Kalinovcu kraj Đurđevca, a danas svoje ralice i posipače prodaju Rusima, Norvežanima, Nijemcima, Kanađanim. Trideseti rođendan danas su simbolično obilježili obraćanjem osnivača svim zaposlenicima u Kalinovcu, dok  pravu proslavu planiraju najesen, kad budu gotovi novi proizvodni i uredski prostori, a s njima i veliki investicijski ciklus vrijedan 80 milijuna kuna.