Brojni stranci koriste coworking u Zadru tijekom turističke sezone

Brojni stranci koriste coworking u Zadru tijekom turističke sezone

Digitalnim nomadima Zadar postaje jedno od najatraktivnijih ljetnih odredišta na Sredozemlju. Potvrdila je to Slavica Kosović, voditeljica coworking prostora COIN Zadar u koji su već počeli pristizati strani gosti.

„COIN Zadar otvoren je početkom 2016., a tijekom turističke sezone koja prostor koristi između trideset i četrdeset stranaca. Oni tu ostaju od nekoliko dana pa do dva, tri mjeseca. Digitalni nomadi su profesionalci koji iskorištavaju sve prednosti tehnologije i rada na daljinu kako bi bili lokacijski neovisni, a prije svega trebaju dobru internetsku vezu kako bi mogli nesmetano obavljati svoj posao. Osim što coworking prostor koriste zbog brze i stabilne internetske veze te druge poslovne infrastrukture, bitan im je i osjećaj zajednice koji nalaze u našem prostoru“, izjavila je Kosović.

Dodala je kako Zadar trenutačno ima niz prednosti. Od niskotarifnih letova zrakoplovnih tvrtki do suvremeno uređenih hostela s dodatnim sadržajima brojni su razlozi zbog kojih digitalni nomadi stižu upravo u Zadar.

Mladim profesionalcima odgovara i veličina grada, njegov noćni život i blizina plaža, ističe Kosović. Među prvima u COIN su ove godine stigli mladić i djevojka  iz Venezuele koji rade za jednu irsku startup tvrtku. COIN ima 33 radne jedinice i ovo bi ljeto sve trebale biti zauzete. Najveći broj poduzetnika koji tamo razvijaju svoj posao dolazi iz IT sektora.