Broj korisnika Erste mBanking usluge tijekom 2013. porastao za 48 posto

Broj korisnika Erste mBanking usluge  tijekom 2013. porastao za 48 posto
Fotolia

Ukupan broj korisnika mBankinga, usluge mobilnog bankarstva Erste banke, na kraju 2013. godine iznosio je gotovo 37.900 što predstavlja porast od preko 48 posto u odnosu na godinu ranije. Istovremeno je tijekom prošle godine rastao i broj transakcija koje su dosegule brojku od 162.500 transakcija, što je više nego dvostruko u odnosu na broj transakcija u 2012. godini. Ukupna vrijednost transakcija obavljenih tijekom 2013. godine također se udvostručila te iznosi preko 133,4 milijuna kuna.

Broj korisnika mobilnog bankarstva Erste banke značajno se počeo povećavati početkom 2012. godine, nakon što je klijentima ponuđena Erste mBanking aplikacija za iPhone i Android mobilne uređaje, s pripadajućim uslugom plaćanja računa „Slikaj i plati“.

U skladu s time, tržišni udio mobilnog bankarstva Erste banke, prema broju transakcija, značajno se povećao, s 0,45%, koliko je iznosio krajem 2011. na gotovo 13% na kraju 2013. godine. Prema statističkim podacima za 2013. godinu, vidljivo je da su korisnici mBanking usluge Erste banke u prosjeku mjesečno napravili oko 13.550 transakcija ukupnog iznosa od oko 11,1 milijuna kuna.

„Svijest da su klijentima potrebne usluge bankarstva neovisno o lokaciji, bez obzira na vrijeme ili doba dana, potaknuli su nas da prvi na tržištu, još 2005. godine, ponudimo uslugu mobilnog bankarstva, a prije dvije godine i novu aplikaciju mobilnog bankarstva za smartphone uređaje. Aplikacija uz uobičajene funkcionalnosti nudi i opciju „Slikaj i plati“ kojom se mogu platiti računi bez ručnog popunjavanja naloga za plaćanje.

Dovoljno je samo prisloniti smartphone na desni ili centralni dio uplatnice i odabrati opciju plati. Ova posljednja, ali i neke druge funkcionalnosti izdvajaju našu aplikaciju u odnosu na druge aplikacije za mobilno bankarenje“, istaknuo je Danijel Baruškin, voditelj službe elektroničkog bankarstva u Erste banci.