Broj korisnika beskontaktnih plaćanja raste 60 posto u naredne dvije godine i dosegnut će milijardu korisnika

Broj korisnika beskontaktnih plaćanja raste 60 posto u naredne dvije godine i dosegnut će milijardu korisnika
DepositPhotos

Ukupan broj jedinstvenih korisnika beskontaktnog mobilnog plaćanja dosegnut će 1 milijardu na globalnoj razini do 2024. godine; raste sa 782 milijuna u 2022., što predstavlja rast od 60 posto, prema Juniper Researchu.

Izvješće je identificiralo povećana ulaganja u infrastrukturu beskontaktnog prihvaćanja, posebno u regijama u razvoju, kao ključno za poticanje rasta, kroz koji će više od 200 milijuna novih korisnika beskontaktnog plaćanja biti dodano na tržište do 2024. godine.

Istraživanje predviđa da sve veća potražnja potrošača za praktičnim i jednostavnim metodama plaćanja također ubrzava ovaj rast, budući da potrošačima treba samo pametni telefon ili uređaj s omogućenom NFC tehnologijom za korištenje beskontaktnog plaćanja, čime se eliminira potreba za nošenjem više platnih kartica.

„Dobavljači NFC mobilnog plaćanja moraju maksimalno povećati pogodnost nudeći dodatne opcije plaćanja, kao što je BNPL (Kupite sada, platite kasnije), kako bi potaknuli veće prihvaćanje. BNPL omogućuje potrošačima plaćanje u više rata; čineći kupnju visoke vrijednosti pristupačnijom“, objasnio je autor istraživanja Jordan Rookes.

Istraživanje navodi sve veće vlasništvo nad pametnim telefonima u regijama u razvoju kao ključni pokretač ovog rasta. Stope penetracije pametnih telefona među regijama u razvoju, poput Azije i Pacifika, premašit će 99% do 2024.; omogućujući dodatnih 67 milijuna pojedinaca da usvoje mobilna plaćanja budući da će posjedovati potreban hardver za obavljanje NFC plaćanja putem svojih mobilnih uređaja.

Kako bi kapitalizirali na ovim brzo rastućim tržištima, dobavljači NFC mobilnog plaćanja moraju potaknuti potrošače da se prebace s mobilnog novca na NFC plaćanja, educirajući potrošače o prednostima koje NFC plaćanja pružaju, dok istovremeno pomažu naporima da se poboljša infrastruktura prihvaćanja NFC-a.

Pojava soft POS-a, koji pametnim telefonima omogućuje prihvaćanje NFC plaćanja, brzo će povećati infrastrukturu beskontaktnog prihvaćanja; zahvaljujući nižoj cijeni povezanoj s soft POS-om u usporedbi s tradicionalnim beskontaktnim POS-om, budući da eliminira potrebu za dodatnim hardverom.