Broj developera na Google Play rastao brže od Apple App Store u 2014.

Broj developera na Google Play rastao brže od Apple App Store u 2014.

Apple preko svog App Storea ima prihode od oko 15 milijardi američkih dolara u 2014. godini, ali Google Play bilježi brži rast korisnika, broja aplikacija, broja preuzimanja aplikacija i zajednice kreatora aplikacija. Nažalost po Google, još uvijek su daleko iza Applea po prihodima pa se tako „vrte“ na oko 3,5 milijarde dolara.

Android ipak ima bazu na kojoj može graditi budućnost jer njihovi mobilni uređaji imaju apsolutnu dominaciju na tržištu, oko 80 posto svjetske populacije koja koristi pametne telefone ujedno koristi i Android operativni sustav dok je njih 15 posto na iOS operativnom sustavu. Dakle, razlika je nekih 65 posto i to se vidi po broju preuzimanja aplikacija, samo što u priču dolaze drugi faktori kad se govori o prihodima.

Zna se da Android postoji i na uređajima koji vrijede svega stotinu američkih dolara, što znači da onaj tko se odluči na kupovinu takvog uređaja sigurno nema novca za aplikacije. Zna se i da iPhone vrijedi oko 600 američkih dolara, što znači da netko tko si može priuštiti takav uređaj, može i odvojiti pokoji dolar za aplikaciju. Samim time činjenica da je Google Play prošle godine imao prednost od 25 posto ne predstavlja previše.

Uz sve ovo, Google Play ima i više kreatora aplikacija, njih 388 tisuća u odnosu na njih 282 tisuće kod Applea i 48 tisuća kod Amazona. No ono što treba radovati jest da su svi troje zabilježili rast od oko 50 posto na tom planu. Dakle, posao s aplikacijama je iznimno zanimljiv mnogima.

Što se broja aplikacija tiče, Google Play ih ima 1,43 milijuna, Apple ih ima 1,21 milijun, a Amazon 293 tisuće, ali uz rast od 90 posto u odnosu na 2013. godinu.

Sve u svemu, bit će zanimljivo vidjeti stanje nakon ove godine i hoće li prognoze da će Google Play prestići App Store po prihodima do 2018. ispasti istinite ili će ipak Apple zadržati dominaciju.

Još iz kategorije

Krenule prijave za četvrto izdanje Good Game Zagreb turnira

Krenule prijave za četvrto izdanje Good Game Zagreb turnira

26.03.2019. komentiraj

Četvrto izdanje regionalnog esports turnira Good Game održat će se u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu, 10. i 11. svibnja. Očekuje se nastup 192 natjecatelja i 32 vodeće kompanije iz Hrvatske i regije uz više od 2000 posjetitelja.

Apple predstavio Apple Card, Apple Arcade, TV Plus i Apple News Plus

Apple predstavio Apple Card, Apple Arcade, TV Plus i Apple News Plus

26.03.2019. komentiraj

Apple se dugo pripremao za poseban događaj, na kojem nije bilo hardvera i zato je iPad, AirPods i iMac liniju predstavio ranije u ožujku te se potpuno okrenuo velikom showu. Naravno, sva pažnja se okrenula prema novitetima i da budu “glasniji”, pobrinule su se brojne slavne osobe na samom događaju, i to ne u ulozi običnih promatrača, već prezentera noviteta.

Google uvodi nova pravila za ikone aplikacija u Google Play Storeu

Google uvodi nova pravila za ikone aplikacija u Google Play Storeu

26.03.2019. komentiraj

Google više ne misli dopuštati potpunu slobodu na Google Play Storeu, kad se radi o obliku ikonica je trenutno vlada pravi mali kreativni kaos i u ponajvećoj kompaniji svijeta ipak žele biti što je moguće bliže estetskom savršenstvu pa će zato developeri morati slijediti nova pravila i pridržavati ih se.