Broj developera na Google Play rastao brže od Apple App Store u 2014.

Broj developera na Google Play rastao brže od Apple App Store u 2014.

Apple preko svog App Storea ima prihode od oko 15 milijardi američkih dolara u 2014. godini, ali Google Play bilježi brži rast korisnika, broja aplikacija, broja preuzimanja aplikacija i zajednice kreatora aplikacija. Nažalost po Google, još uvijek su daleko iza Applea po prihodima pa se tako „vrte“ na oko 3,5 milijarde dolara.

Android ipak ima bazu na kojoj može graditi budućnost jer njihovi mobilni uređaji imaju apsolutnu dominaciju na tržištu, oko 80 posto svjetske populacije koja koristi pametne telefone ujedno koristi i Android operativni sustav dok je njih 15 posto na iOS operativnom sustavu. Dakle, razlika je nekih 65 posto i to se vidi po broju preuzimanja aplikacija, samo što u priču dolaze drugi faktori kad se govori o prihodima.

Zna se da Android postoji i na uređajima koji vrijede svega stotinu američkih dolara, što znači da onaj tko se odluči na kupovinu takvog uređaja sigurno nema novca za aplikacije. Zna se i da iPhone vrijedi oko 600 američkih dolara, što znači da netko tko si može priuštiti takav uređaj, može i odvojiti pokoji dolar za aplikaciju. Samim time činjenica da je Google Play prošle godine imao prednost od 25 posto ne predstavlja previše.

Uz sve ovo, Google Play ima i više kreatora aplikacija, njih 388 tisuća u odnosu na njih 282 tisuće kod Applea i 48 tisuća kod Amazona. No ono što treba radovati jest da su svi troje zabilježili rast od oko 50 posto na tom planu. Dakle, posao s aplikacijama je iznimno zanimljiv mnogima.

Što se broja aplikacija tiče, Google Play ih ima 1,43 milijuna, Apple ih ima 1,21 milijun, a Amazon 293 tisuće, ali uz rast od 90 posto u odnosu na 2013. godinu.

Sve u svemu, bit će zanimljivo vidjeti stanje nakon ove godine i hoće li prognoze da će Google Play prestići App Store po prihodima do 2018. ispasti istinite ili će ipak Apple zadržati dominaciju.

Još iz kategorije

Elon Musk: Sve je simulacija, simulacija i simulacija

Elon Musk: Sve je simulacija, simulacija i simulacija

26.06.2019. komentiraj

Elon Musk izazvao je mnogo pažnje tijekom gostovanja na E3, gdje je sudjelovao na panelu zajedno s Toddom Howardom, legendarnim kreatorom video igara kao što su The Elder Scrolls i Fallout serijali. Naravno, okupljeni su imali mogućnost postavljanja pitanja pa su se znatiželjno obraćali Musku.

Adobe napravio umjetnu inteligenciju za prepoznavanje fotošopiranih lica

Adobe napravio umjetnu inteligenciju za prepoznavanje fotošopiranih lica

26.06.2019. komentiraj

Adobe je široj javnosti najpoznatiji zbog činjenice da stoji iza planetarno popularnog Photoshopa, a takav slučaj ne bismo imali kad ga konstantno ta kompanija ne bi nadopunjavala, nadograđivala i obogaćivala inovacijama kao onom posljednjom - mogućnosti prepoznavanja “fotošopiranih” ljudskih lica.

Bolt pokrenuo dvije nove usluge u Hrvatskoj – Bolt for Business i Bolt Comfort

Bolt pokrenuo dvije nove usluge u Hrvatskoj – Bolt for Business i Bolt Comfort

25.06.2019. komentiraj

Bolt je uveo dvije nove usluge – Bolt for Business, portal koji omogućava tvrtkama da upravljaju i plaćaju sve svoje poslovne vožnje te uslugu Comfort koja privatnim i poslovnim korisnicima nudi udobnije vožnje u prostranijim osobnim automobilima.