Broj Bitcoin bankomata u svijetu brzo raste i sada ih je gotovo 7000

Broj Bitcoin bankomata u svijetu brzo raste i sada ih je gotovo 7000

Bitcoin odavno nije nekakav marginalni hit već je planetarno popularan, na njemu se može zaraditi i koristi se kao sredstvo plaćanja u raznim dijelovima svijeta. Ali, ako želite fizički do novca, nemate baš puno izbora bez obzira što se to polako mijenja. Zato je zanimljivo vidjeti u kojim zemljama svijeta postoji najviše bankomata za bitcoin.

Istraživanje je proveo CoinATMRadar te naveo da u ovom trenutku diljem svijeta postoji 6852 Bitcoin bankomata u 73 zemlje svijeta, od kojih je njih 4879 u Sjedinjenim Američkim Državama. Nadalje, kroz siječanj su u svijetu postavljena 432 nova bankomata, ako se usporedi sa situacijom iz prosinca prošle godine. Prosječno, dnevno ih se postavlja 14 diljem svijeta, što je najbrže dosad.

Uz Kanada njih 742, potom slijede Velika Britanija s njih 306, Austrija s njih 167, a druge su države osjetno ispod, kao Španjolska s 81 bankomatom ili Švicarska s njih 80. Kina je zabranila kriptovalute pa se na njenom teritoriju više ne mogu pronaći bankomati. Što se Hrvatske tiče, postoji ih šest, a njihove lokacije možete pronaći OVDJE.

Nisu mnogo napredniji ni naši susjedi, u Srbiji je pet bankomata, ali zato odskače ponešto Slovenija s 14 bankomata, zatim Mađarska s njih 42 i Italija sa 59. Crna Gora i Bosna i Hercegovina nisu na listi, odnosno, nemaju niti jedan Bitcoin bankomat na svom teritoriju.

U ovom trenutku, za jedan bitcoin može se dobiti 69.140,47 kuna, odnosno 10.029,90 američkih dolara. Dakle, vrijednost najpopularnije kriptovalute stabilna je posljednjih mjeseci te kontinuirano raste, što se nije činilo s početkom prošle godine, kad se sugerirao oštar pad, ponajviše jer se u Aziji njime prestalo trgovati na legalan način, a i mnoge su države počele postavljati restrikcije pri baratanju kriptovalutama. Ipak, bitcoin je pokazao snagu te se izborio za svoju poziciju i sad je podosta jasno da nikamo ne ide...

Još iz kategorije

Apple konačno priznao da je Microsoft bio u pravu oko tableta

Apple konačno priznao da je Microsoft bio u pravu oko tableta

04.04.2020. komentiraj

Apple se godinama ismijavao s Microsoftom po pitanju pristupa tabletima te njihovoj evoluciji, ali napokon je stigao trenutak kad je jasno da su Tim Cook i društvo bili u krivu - pristup njegovih konkurenata pokazao se ispravnim.

Vozači teretnih vozila mogu se kretati i bez e-Propusnica

Vozači teretnih vozila mogu se kretati i bez e-Propusnica

04.04.2020. komentiraj

Nakon uvođenja e-Propusnica, vozači teretnih vozila našli su se u nepovoljnom položaju budući da je sustav njihov posebni režim izjednačavao s osobama kojima su izrečene mjere samoizolacije. HGK, HOK, HUP i Udruga hrvatskih cestovnih prijevoznika zatražili su od Stožera i Ministarstva mora, prometa i infrastrukture što hitnije rješenje nepovoljne pozicije za vozače. Na temelju zajedničkoga prijedloga osiguran je nesmetan nastavak cestovnoga teretnog prometa i nakon 6. travnja.

Donacije Erste banke i Erste Card Cluba zagrebačkim bolnicama u iznosu od 1,3 milijuna kuna

Donacije Erste banke i Erste Card Cluba zagrebačkim bolnicama u iznosu od 1,3 milijuna kuna

04.04.2020. komentiraj

Erste banka donijela je odluku o donaciji Klinici za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“, u iznosu od milijun kuna, s ciljem pružanja pomoći prilikom nabave potrebne medicinske opreme u situaciji kada se poduzimaju veliki napori u suzbijanju širenja epidemije koronavirusa.