Božićnim donacijama pomogli i razveselili mnoge

Božićnim donacijama pomogli i razveselili mnoge

Foto: DepositPhotos

Iako je uvijek potrebno i lijepo pomoći, predblagdansko vrijeme i ozračje to dodatno naglasi. Svi smo dodatno senzibilizirani na potrebe mnogih naših sugrađana u teškim, manje sretnim, životnim prilikama i svjesni vlastite prilike za doprinosom. Za Ericsson Nikola Tesla Grupu, darivati bez protučinjenja je znak nesebičnosti i razumijevanja potreba zajednice kojoj pripada i koju, kao društveno odgovorna kompanija, svesrdno podupire.

Poslovodstvo i zaposlenike stoga posebno veseli što smo i ove godine Božićnom donacijom, u ukupnom iznosu od 400.000,00 kuna, pomogli u poboljšanju uvjeta života i rada potrebitih i ugroženih sugrađana kao i pružili priliku za bolju budućnost brojnih pojedinaca.

U kompaniji znanja, zalažemo se da svaki čovjek ima mogućnost iskoristiti svoj puni potencijal kvalitetnim školovanjem i učenjem. Zato smo ove godine odlučili pomoći upravo mladim ljudima bez odgovarajuće roditeljske skrbi da, nakon odlaska iz doma, nastave školovanje u stambenim zajednicama, kao i mladima iz osjetljivih skupina, mladima koji žive u siromaštvu te mladima s teškoćama u razvoju. Sredstva su za tu svrhu doznačena Dječjem domu Zagreb, Dječjem domu Maestral, Split, Udruzi za rad s mladima Breza, Osijek, Centru za odgoj i obrazovanje, Zagreb i UNICEF-u u Hrvatskoj.

Svjedoci smo i zahtjevnih životnih uvjeta socijalno ugroženih građana, posebice beskućnika, te smo također donirali sredstva za tople obroke u pučkim kuhinjama u Osijeku, Splitu, Vukovaru i Zagrebu.

Nismo zaboravili niti naše starije sugrađane. Donirali smo financijska sredstva organizacijama koje pružaju palijativnu skrb i podršku, Udruzi volontera u palijativnoj skrbi La Verna i Zakladi Zajednički put, jer je i njihov rad od neprocjenjive važnosti za štićenike i njihove obitelji.

Uz to, a vrijeme iza nas je to jasno pokazalo, zdravlje i briga o zdravlju nikad ne smijemo izgubiti iz vida. Nakon prošlogodišnje pomoći zdravstvenim ustanovama – nositeljima borbe protiv Covida-19, sada smo pomogli udrugama koje su podrška oboljelima od karcinoma i njihovim obiteljima jer, nažalost, pandemijsko vrijeme nije umanjilo prisutnost drugih bolesti, već često i suprotno. Ovaj put to su Udruga za pomoć djeci i obiteljima suočenim s malignim bolestima „Krijesnica“, Udruga žena oboljelih i liječenih od raka „Sve za nju“, Zaklada Ana Rukavina i Gradsko društvo Crvenog križa Split.

Ovom donacijom godina je završila kako je počela: našim promptnim i adekvatnim odgovorom na aktualne probleme i krize u Hrvatskoj. Počeli smo donacijama u novcu i opremi potresom pogođenoj Sisačko-moslavačkoj županiji. Nastavili smo redovnu podršku programima akademske zajednice, a našim namještajem opremili smo i prostore Doma za starije i nemoćne osobe Trešnjevka, najvećem te vrste u zemlji, i Kuće za zbrinjavanje djece i odraslih osoba s tjelesnim i mentalnim oštećenjem ''Bl. Alojzije Stepinac'' u Brezovici. Božićnom donacijom zaokružili smo naš doprinos u ostvarenju pravednijeg društva i boljeg života za sve.

Još iz kategorije

Cro Startup službeno krenuo s radom

Cro Startup službeno krenuo s radom

28.05.2022.

Cro Startup, nedavno osnovana hrvatska krovna udruga za startupe, organizirala je jučer jednodnevno događanje u Algebri kojim je obilježila i službeni početak aktivnosti.

Visoka škola za informacijske tehnologije uvodi program cjeloživotnog obrazovanja za kibernetičku sigurnost

Visoka škola za informacijske tehnologije uvodi program cjeloživotnog obrazovanja za kibernetičku sigurnost

28.05.2022.

Nedavna sigurnosna istraživanja pokazuju da većina tvrtki ima nezaštićene podatke i loše prakse kibernetičke sigurnosti, što ih čini ranjivim na gubitak podataka. Za uspješnu borbu protiv zlonamjernih postupaka, imperativ je da tvrtke podignu svijest o kibernetičkoj sigurnosti i  prevenciji i implementiraju najbolje iz sigurnosne prakse.

U Hrvatskoj udruzi poslodavaca održan je prvi Outreach event u svijetu

U Hrvatskoj udruzi poslodavaca održan je prvi Outreach event u svijetu

27.05.2022.

U Hrvatskoj udruzi poslodavaca održan je prvi Outreach event u svijetu s ciljem predstavljanja prvog skupa Nacrta europskih standarda za izvješćivanje o održivosti (ESRS).