Bosch omogućio STEM edukaciju djeci SOS Dječjeg sela Hrvatska

Bosch omogućio STEM edukaciju djeci SOS Dječjeg sela Hrvatska

Bosch je u sklopu Festivala znanosti organizirao STEM edukativnu radionicu sastavljanja robota s djecom SOS Dječjeg sela Hrvatska. Radionica „Kako odgojiti robota uz pomoć Boscha?“ organizirana je u suradnji s hrvatskim startupom STEMI, koji je proizveo istoimenog uradi sam robota.

„Društvena odgovornost jedna je od Boschevih temeljnih vrijednosti i izrazito smo zadovoljni što smo djeci SOS Dječjeg sela Hrvatska omogućili STEM edukaciju koja će im, uvjerena sam, probuditi još veću zainteresiranost za znanost. Naša je tvrtka ostvarila velik sinergijski učinak u još boljem zbližavanju sa SOS Dječjim selom Hrvatska, koje je sada, nakon više od 5 godina suradnje, postalo Boschev istinski prijatelj“, izjavila je Mirsada Kudrić, generalna direktorica tvrtke Bosch za Hrvatsku i Sloveniju.

Budući da je potražnja poslodavaca za STEM kvalifikacijama sve veća i u Hrvatskoj, niz ustanova već je napravio iskorake u upoznavanju najmlađih sa STEM kurikulumom.

„Tvrtka Bosch i SOS Dječje selo Hrvatska dugogodišnji su partneri u stvaranju sigurnog i toplog doma za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Pored ljubavi koju djeca dobivaju u obiteljskom tipu skrbi trudimo se stvarati im prilike za razvoj sposobnosti za budućnost. Boscheva kreativna radionica iz STEM područja izvrsna je inicijativa koju smo prihvatili, a naši mladi već su napravili prve uspješne korake u području programiranja i robotike“, izjavila je Višnja Tuškan-Krupić, nacionalna direktorica SOS Dječjeg sela Hrvatska.